top of page

Alexandru Harasim – Atunci când faci ce-ți place, nu este greu să fii autodidact

Dacă vrei să știi câte ceva despre Alexandru Harasim, mergi mai întâi pe pagina lui de Instagram, unde vei avea o primă constatare. Lui Alexandru îi place să se joace. Cu imaginile, cuvintele, contextele. Îi mai plac albastrul, contrastele, Adobe Illustrator-ul, iar din fiecare postare reiese umorul relaxat și autoironia.


Alexandru este colegul nostru din 2019 și, dacă nu era evident, se ocupă cu partea de creație pentru departamentele de marketing și comunicare. Îi place să experimenteze cu grafica și design-ul de ani buni, însă până a venit la IULIUS a făcut mai mult web design. La interviu și-a prezentat portofoliul personal, din care s-a văzut talentul de artist și cheful de a explora noi compoziții și expresii vizuale. Ceea ce este absolut admirabil la Alexandru este încăpățânarea de a-și valorifica pasiunea și de a-și trasa propriul drum, printr-un efort constant ca autodidact:


„Atunci când faci ceva ce-ți place, nu e greu să fii autodidact. Am făcut o facultate care nu mi-a plăcut și care nu a fost alegerea mea. La master am mers pe ceva Informatică, iar partea de design am explorat-o mereu singur, din pură pasiune și plăcere. Cumva, latura creativă am conștientizat-o de mic, însă am ținut-o ascunsă mult timp, iar acum a ieșit la iveală, liberă și nestingherită”.


Astfel că, după cinci ani de web design și scris cod, Alexandru nu a ezitat să aplice pentru o poziție de graphic designer la IULIUS:


„Am venit la interviu cu gândul de a le povesti despre mine și de a le arăta portofoliul personal, din care se vedea ce fac pe lângă muncă. Cred că au văzut potențialul din mine”.


De atunci, Alexandru se ocupă cu partea de creație a comunicării Palas, care este declinată pe outdoor, video sau social media. Inspirația este mereu un proces complex, care are în spate multe straturi:


Fac research zilnic, facem brainstorming în echipă, sunt atent la tot ceea ce mă înconjoară. Viața, cotidianul, colegii, youtube-ul, arta, toate contribuie într-un fel la procesul meu creativ”.


Colegii spun despre el că are umor, iar el clar se simte bine la job:


„Echipa îmi place cel mai mult. Vin cu drag la muncă, poate și pentru că știu că voi râde șapte din opt ore”.


Răbdător, sincer și perfecționist sunt trei dintre calitățile pe care Alexandru crede că le are:


„Recunosc, mie îmi place să iasă dacă nu perfect, măcar dichisit. […] Nu îmi place să fiu mințit, sunt prea sincer, iar câteodată ar trebui să-mi țin gura”.


Mereu în căutare de ceva care să-l surprindă, Alexandru își dorește ca, în viitor, să aprofundeze mai mult partea de video și animație. Anul acesta a fost pentru el primul an normal ca parte din echipa IULIUS, după anii pandemici care au fost mereu de recalibrare și adaptare:


„A fost un an grozav, am reușit să călătoresc mult, dar și să lucrez la câteva proiecte extraodinare. Am revăzut Roma, am vizitat Veneția și m-am minunant din nou de frumusețea Italiei și a straturilor ei istorice, care s-au depus într-un mod atât de spectaculos. Dacă vreodată ar fi să plec din țară, Roma ar fi prima destinație, apoi oriunde în Grecia”.


În afara călătoriilor, lui Alexandru îi mai place ca în timpul liber să se joace pe xbox, să citească, să producă conținut pentru Instagramul lui sau să conceapă decoruri împreună cu soția sa pentru casa lor.


Alexandru, ne place tare să râdem împreună și îți dorim multă inspirație pentru toate proiectele tale creative!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Vin sau bere?

Ambele, deși vinul merge oriunde și oricând.

 

La țară sau la oraș?

La oraș. Îmi place tot ce ține de cultura urbană.

 

Mare sau munte?

Marea, apa. Muntele îl asociez cu grătarul.

 

Morning person sau night person?

Sunt super matinal și fac o mie de lucruri până plec la birou.

 

Cafea sau ceai?

Am fost cafengiu, însă m-am lăsat după ce am renunțat la fumat.

 

Dog person sau cat person?

Dog person. Mama are doi căței și îi iubesc mult.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

M-aș întoarce în timp.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Grec.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Roma.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la un vin?

Poate cu Micutzu sau Costel, ca să râdem.





bottom of page