top of page

Alina Turda: O echipă închegată și motivată poate realiza lucruri pe care alții doar le visează

Mama, acea ființa care ne marchează întreaga viață. Multe dintre amintirile formatoare ale Alinei Turda, HR Specialist la Iulius Mall Cluj-Napoca, o au ca protagonista pe mama ei, pe care o admira mereu datorită bunătății și empatiei față de cei din jur. Având o profesie în care interacționa cu foarte multe persoane, aceasta îi îndruma și îi sprijinea pe fiecare în parte, iar în schimb, primea respect și împlinire sufletească. Spunea mereu că zâmbetul și recunoștința sunt cele mai de preț daruri. Micuța Alina se visa și ea având un job unde să aducă plus valoare echipei din care face parte prin abilitățile sale sociale și empatia cu care a fost obișnuită încă din primii ani ai vieții sale, dar și prin profesionalismul dobândit în urma anilor de studiu asiduu.


Deși a făcut un liceu de mate-info, iar majoritatea foștilor ei colegi lucrează acum în IT, Alina și-a dorit să lucreze cu oameni, ceea ce a condus-o spre Facultatea de Comunicare și Relații Publice. Pentru Master și-a dorit însă un focus și mai mare pe oameni, Alina specializându-se în managementul HR. Ca tânăr absolvent, Alina aspira să lucreze pentru o companie mare, cu reputație, iar atunci când i s-a oferit oportunitatea de a aplica pentru un job la Centrul Info din Iulius Mall Cluj-Napoca nu a ezitat. Procesul de selecție a fost complicat, cu peste 300 de candidați pe loc, iar la capătul tuturor testelor și interviurilor, Alina s-a simțit norocoasă:


„Țin minte că am fost foarte fericită atunci. M-am încadrat repede în peisaj, astfel încât într-un an de zile am fost avansată să lucrez pentru Secretariat, care era suport pentru mai multe departamente, ceea ce mi-a conferit o perspectivă mai amplă asupra companiei”.


Chiar dacă acumulase o experiență consistentă pe partea de administrație, Alina nu a uitat visul ei de a lucra mai mult cu oamenii, iar atunci când a apărut oportunitatea în interiorul IULIUS, Alina a răspuns cu hotărâre:


„Îmi doream mai mult și îmi doream să cresc în interiorul IULIUS. Visul meu era să ajung să lucrez efectiv pe HR, iar atunci când s-a eliberat postul în acest departament, am candidat fără ezitare, încurajată fiind de faptul că managerul meu a crezut în mine și că aveam abilitățile necesare pentru a mă dezvolta în această direcție. Am trecut testul fără să știu exact ce mă aștepta. Nu mi-a fost ușor să preiau toată activitatea de HR pentru Cluj-Napoca, fiind atunci la nivel de junior în acest domeniu, însă mi-am dorit foarte mult să devin un profesionist în domeniul resurselor umane așadar mi-am antrenat toate resursele în această direcție. Am fost precum copilul aruncat în apă care trebuia să dea din mâini și să înoate. Sunt însă o fire ambițioasă, iar în ultimii cinci ani m-am ocupat de toate procesele ce țin de gestionarea departamentului de HR: recrutare și selecție, administrare personal, salarizare, inducție, consiliere și retenție personal”.


Alina se consideră un copil crescut de IULIUS, o companie în care s-a format ca om și ca profesionist. Cel mai mult îi place echipa extraordinară din care face parte și provocările specifice domeniului HR care o învață mereu lucruri noi. Privind către viitor, Alina nu se imaginează făcând altceva decât HR:


„Mă văd toată viața făcând resurse umane, poate cu un accent în plus pe partea de dezvoltare”.


Din perspectiva de coach, Alina recunoaște dificultatea adaptării companiilor la noile generații, care vin de multe ori cu așteptări diferite față de ceea ce setaseră generațiile predecesoare. Spune însă că ambele părți trebuie să facă eforturi, pentru că o echipă închegată, motivată și profesionistă poate realiza lucruri pe care alții doar le visează.


Ca specialist în HR, Alina apreciază că inițiativa și dorința de implicare sunt cele mai importante calități ale unui angajat.


Alina este o pasionată a cărților, pe care le devorează în format clasic, dar și sub formă de audiobook-uri atunci când este prinsă în trafic sau are timpi morți. Citește multă beletristică, dar și cărți de psihologie sau de istorie și civilizație. Îi plac florile, iar drumețiile sunt un mod de petrecere a timpului liber împreună cu soțul și fiul lor.


Alina, îți dorim să rămâi aceeași fire energică și să obții tot ceea ce îți dorești prin tenacitate și multă muncă. Îți mulțumim că ai fost alături de noi de-a lungul anilor și am crescut frumos împreună!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

De la birou. Îmi place să socializez. Când lucrezi cu oamenii este important să stai în fața lor. Îmi place și pentru că munca de la birou delimitează mai bine viața personală de cea profesională.

 

Vin sau bere?

Vin roșu.

 

Mare sau munte?

Mare în vacanța de vară, muntele în weekenduri.

 

Teatru sau film?

Film, mai ales cele de familie.

 

Cafea sau ceai?

Orice zi este mult mai frumoasă dacă are două cafele cu lapte.

 

Dog person sau cat person?

Îmi plac toate animalele de companie. Acasă avem un hamster, pe nume Himi, care ne-a arătăt că există iubire și pentru un mic rozător.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

I-aș face pe oameni mai buni, mai atenți la cei din jur și mai recunoscători pentru toate lucrurile bune pe care le-au primit de la viață.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

Recomand cartea lui Viktor E. Frankl, „Omul în căutarea sensului vieții”.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Îmi place viața mea de româncă și de cetățean al Clujului.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Barcelona pare un oraș fascinant cu o arhitectură deosebită.




bottom of page