top of page

Carmen Drăguș: „Try before you buy”, un concept după care mă ghidez

Absolventă de Sociologie și cu studii suplimentare de Management, Carmen Drăguș și-a început parcursul în compania IULIUS în urmă cu 12 ani, după o scurtă experiență în departamentul administrativ al Facultății de Medicină și Farmacie. Poziția inițială de asistent manager i-a oferit lui Carmen o perspectivă largă asupra departamentelor din cadrul companiei, ceea ce a făcut-o să-și dorească să evolueze în cadrul unora dintre ele.


„Din poziția de asistent manager am interacționat cu toate departamentele. Mi-am dat foarte repede seama că leasing-ul mi se potrivește cel mai bine și mi-am exprimat dorința de a lucra în acest domeniu. De altfel, cred că aceasta este și partea care îmi place cel mai mult în compania IULIUS, faptul că te lasă să vezi despre ce este vorba și să migrezi natural spre noi zone de interes. M-am bucurat că «Try before you buy», un concept după care mă ghidez în general, este, de altfel, și parte din cultura organizațională a companiei unde lucrez”.


Mentorilor și managerilor care i-au ghidat pașii în cei 12 ani de carieră la IULIUS le este cea mai recunoscătoare, iar dinamica companiei este cea care a făcut-o să-și dorească o carieră de succes aici:


„IULIUS este într-o continuă expansiune, mereu cu proiecte noi la orizont și cu ambiția de a seta bune practici în dezvoltarea orașelor. Echipa este în creștere și există efervescența proprie unei companii încă tinere, dar consolidate”.


După ce foarte mulți ani Carmen a ocupat poziția de Leasing Manager la Palas Iași, recent i s-a oferit oportunitatea de a face parte din echipa de dezvoltare a unui nou proiect pe care grupul IULIUS îl va construi la Cluj-Napoca:


„Va fi un proiect senzațional și sunt foarte bucuroasă pentru ocazia oferită de colegii mei de a lucra la acest proiect. Îmi doresc ca următorii ani să mi-i dedic acestei noi dezvoltări, să dau tot ce pot pentru că am primit multă susținere. Sunt convinsă că ceea ce vom construi la Cluj-Napoca va fi un reper pentru ceilalți dezvoltatori imobiliari, iar pentru comunitate va fi o experiență completă”.


Atunci când se gândește la parcursul său profesional, Carmen crede că cel mai mult în evoluția sa a contat faptul că este o persoană organizată, meticuloasă, calmă și empatică. Responsabilitatea lucrului bine făcut este o marcă a comportamentului său profesional:


„Atunci când îmi este alocat un task, colegii pot sta liniștiți pentru că mă voi ocupa cu maximă grijă de sarcinile mele”.


De altfel, responsabilitate este ceea ce Carmen așteaptă și de la mai tinerii săi colegi:


„Mi-aș dori să nu fie superficiali. Să devină conștienți că orice început este greu și trebuie să demonstrezi ce poți”.


Chiar dacă echipa de leasing de la Palas Iași a trecut prin nenumărate provocări – de la probleme de ordin tehnic, până la închideri bruște de magazine și tot ce a survenit în urma unei pandemii – faptul că nucleul echipei de leasing a fost mereu același a oferit o stabilitate și o bază bună pentru a pune în loc tot ceea ce s-a pierdut:


„Totul este o evoluție. Am mai trecut printr-o criză economică. Dacă ai oamenii potriviți alături și un plan de backup bun este imposibil să nu reușești. Da, pandemia, războiul sau criza economică sunt momente de resetare, însă ele pot fi navigate cu bine dacă există viziune, încredere și efort”.


De altfel, și în viața privată Carmen este o persoană la fel de precaută și calculată:


„Sunt genul de om care are un plan pentru orice și nu trăiește cu frică”.


Mămică de băieți – Rareș și Matei, de 8 și 4 ani –, Carmen își petrece majoritatea timpului său liber alături de ei:


„Sunt o echipă de năzdrăvani adorabili, alături de care îmi place să mă joc, să hoinăresc și să descopăr. Avem și un cățel, un ciobănesc german, datorită căruia totul este mai amuzant și mai intens”.


Lui Carmen îi plac mult vacanțele de familie, dar și city-break-urile care îi oferă o fereastră către lume:


„Pe vremuri obișnuiam să călătorim mult, aveam și șase city-break-uri pe an. O pasiunea de-a mea este să fotografiez locurile prin care merg. Îmi place ca după o vreme să revăd și să revin în acele locuri prin intermediul pozelor”.


Dintre toate locurile vizitate, New York-ul a fost cel mai impresionant:


„După o călătorie lungă, cu multe peripeții, am ieșit din metroul newyorkez direct în centrul unei alte lumi. Una ca un furnicar, în care oamenii se agitau maxim, însă agitația fiecăruia părea să aibă un scop anume. Dincolo de explozia asta furibundă de energie, mi-a plăcut mult libertatea lor vestimentară și personală – fiecare liber să comunice în moduri creative sau non-conformiste cine este”.


Carmen, îți mulțumim pentru puterea de muncă, pentru implicare și omul bun care ești! Îți dorim multe experiențe frumoase alături de băieții tăi!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Mare sau munte?

Ambele, dar mai presus e marea.

 

Cafea sau ceai?

Cafea cu lapte mult.

 

Teatru sau film?

Film, în special seriale. Sunt un mare fan Friends, sunt replici pe care le știu pe de rost.

 

Morning person sau night person?

Matinală.

 

Dog person sau cat person?

Iubesc câinii.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Cred ca aș face pace între oameni.

 

Daca nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Cred că italiancă. Mi se par foarte relaxate și șic.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Aș trăi la Roma, chiar dacă New York-ul m-a impresionat. Nu aș putea însă susține ritmul de viață de acolo.0 comentarii

コメント


bottom of page