top of page

Corina Carp – În căutarea misiunii de a face bine și a produce frumos

Corina este absolventă de Jurnalism și are un master în Relații Publice și Comunicare. Deși scrisul este prima ei dragoste și a cochetat cu ideea de a profesa în domeniul comunicării, pionii de pe tabla vieții ei s-au aliniat puțin diferit. Cu toate acestea, ceea ce face acum, la Centrul Info de la clădirile United Business Center din Iași, rețeaua office a companiei IULIUS, este un exercițiu permanent de comunicare, în care atuurile ei sunt calmul, răbdarea și diplomația.


La IULIUS, Corina a venit dintr-o multinațională pentru că își dorea să experimenteze o altfel de cultură organizațională, una în care oamenii se văd dincolo de targete lunare. Acum, după opt ani petrecuți în cadrul grupului, Corina simte că aparține unui loc în care este apreciată. Mai mult, spune ea foarte frumos, are un sentiment de mândrie că face parte dintr-o “companie care a rezultat în urma visului unui român”.


La Centrul Info, cea mai mare provocare este să nu iei reclamațiile partenerilor foarte personal și să tratezi fiecare persoană cu cel mai mare respect. Pe de altă parte, Corina a învățat în toți acești ani că mesajele scurte și la obiect sunt mai eficiente decât explicațiile lungi, iar pentru majoritatea oamenilor less is more.


Despre Corina, colegii ar putea spune că este perseverentă, empatică și răbdătoare. Ceea ce nu știu însă foarte mulți este că ceea ce o definește pe Corina în profunzime este bucuria voluntariatului, creativitatea și dragostea pentru estetic. În realitate, pasiunea pentru scris nu a părăsit-o niciodată pe Corina, iar recent a luat forma unui proiect jurnalistic dedicat oamenilor valoroși din orașul ei natal - Târgu Bujor, județul Galați. Îi plac proiectele pentru oameni și copii, astfel încât a acceptat cu bucurie invitația colegului de liceu, de a se implica într-un nou proiect. Revista Locală a devenit o platformă jurnalistică independentă, care aduce în prim plan informații locale și povești inspiraționale ale unor oameni curajoși din comunitate:


“Colegul meu din liceu s-a întors din diaspora în urmă cu doi ani și a venit cu această inițiativă, de a înființa o asociație „din drag și dor pentru comunitate”, cum de altfel i-a rămas și numele. Am vrut să venim cu un concept care să-i aducă pe oameni împreună, să inspire, să pună în lumină antreprenorii, tinerii, profesorii care mișcă orașul, să creeze modele. Este un fel frumos de a întoarce ceva comunității din care ai plecat și, în același timp, o cale de a aduce schimbarea. Putem spune că am dat un impuls unei comunități ce părea amorțită”.


“Fă lucruri frumoase pentru tine și pentru ceilalți” este motto-ul Corinei în viață, iar zilele ei sunt încărcate de frumos. Corina se deconectează creând tablouri cu licheni, decorațiuni de sărbători și flori din hârtie de mătase.


“Lucrurile astea simple, lucrul cu mâinile, nu doar că mă deconectează, dar mă și hrănesc cu energie și îmi dau idei noi. Așa a fost când tot făcând flori de hârtie, m-am gândit să le însoțesc de mesaje scurte, iar asta a condus către semnătura mea artistică, BLEO – un buchet de declarații. Dăruiesc aceste buchete prietenilor, oamenilor din viața mea și tot timpul le împachetez într-o poveste”.


Faptele bune, scrisul și tot ceea ce iese din mâinile ei sunt parte din căutarea Corinei a unei misiuni în viață:


„Îmi doresc să-mi găsesc misiunea în viață, iar asta cred că se va reflecta și în viața profesională”.


Dintre toate experiențele, Corina spune că maternitatea este cea care și-a pus cel mai mult amprenta asupra ei:


“Experiența de mămică m-a schimbat în bine, m-a ajutat să mă dezvolt. Am devenit mai răbdătoare, am învățat să ascult mai mult, să-mi depășesc limitele și să învăț ce este iubirea necondiționată”.


Atunci când nu crează ceva, Corinei îi place să-și petreacă timpul liber alături de familia ei, în natură, bucurându-se de culori, de aer și de soare.


Corina, îți mulțumim că faci parte din marea familie IULIUS și îți dorim să rămâi la fel de pasionată de ideea de bine și frumos.


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

From office pentru că mă conectez mai bine la taskuri.

 

Vin sau bere?

Bere, dacă e cazul. Totuși, aleg cola.

 

Mare sau munte?

Ambele. Muntele pentru natură și pentru că prind viață prin toți porii. La mare este un refresh, un restart a ceea ce urmează.

 

Morning person sau night person?

Nocturnă. Îmi adun gândurile mai bine în liniștea nopții și mă concentrez mai bine.

 

Cafea sau ceai?

Ceai. Cafea doar pentru miros.

 

Dog person sau cat person?

Cat person. Avem o pisică de 8 ani, de la care am învățat că este important să lași celuilalt spațiu personal.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Revin la ideea de a-mi descoperi misiunea în viață, profundă și adevărată și apoi i-aș ajuta și pe ceilalți.

 

Alege o culoare și spune de ce?

Albastru azur, bleu. Mă face să mă simt calmă și creativă.

 

În ce alt oraș din lumea asta ai vrea să trăiești?

Un oraș dintr-o țară caldă.

 

Piesa vestimentară preferată?

Cămășile.

 

Dacă ar fi să o iei de la capăt, ce ai face diferit?

Nu aș schimba ceva, doar că mi-aș da curajul să fac mai multe lucruri pe care mi le-am dorit.



bottom of page