top of page

Corneliu Pop: Nu poți deveni masterchef gătind toată viața mămăligă. Schimbarea înseamnă progres

Ingineri din tată în fiu, pentru Corneliu Emil Pop ingineria a fost încă din copilărie singurul drum pe care și-a dorit să meargă. A urmat un liceu cu specializarea mate-fizică și apoi a ales Facultatea de Construcții. Fire practică, Corneliu a început să lucreze pe șantiere încă din timpul studenției, un ritm de lucru pe care l-a ținut la fel de sus de-a lungul următorilor ani.


Cartea sa de vizită este impresionantă, în cei 18 ani de muncă acumulând experiență națională și internațională în mai bine de zece companii, fiind expus la o diversitate de medii culturale și proiecte. Doar pentru a enumera câteva companii și proiecte din care a făcut parte, Corneliu a lucrat pentru Ruukki, Pizzarotti, Napolact, a construit infrastructură civilă și strategică, precum terminale în aeroporturi sau un centru de cercetare. Dintre toate experiențele însă, cea mai formatoare și mai plină de satisfacție profesională și personală a fost perioada petrecută în Arabia Saudită:


„Cei trei ani petrecuți în Arabia Saudită mi-au deschis ușa spre o lume și o cultură fascinante. Dincolo de asta, profesional vorbind, am învățat enorm și am văzut cum se fac proiecte de anvergură. Le-am câștigat încrederea și mi-am făcut prieteni pe viață, lucru care mi s-a părut imposibil la început, arabii fiind în general foarte suspicioși și extrem de ierarhici. Cu toate obstacolele, de cultură și de limbă, colaborarea mea cu ei a avut la bază o doză mare de respect și admirație. La despărțire, cred că am fost printre puținii străini pentru care au organizat un good bye party”.


După câteva luni sabatice la întoarcerea în țară, Corneliu și-a reintrat în ritm, lucrând pentru diverse companii din București și Cluj. Deși nu s-a gândit niciodată să profeseze într-un domeniu ca retail-ul, Corneliu nu a ezitat să accepte această provocare:


„Trebuie să îmbrățisăm schimbarea și să facem pasul, indiferent de contextul extern, pentru că schimbarea înseamnă progres. M-am ghidat mereu după principiul că nu poți deveni masterchef gătind toată viața mămăligă. Am acceptat să vin la Iulius pentru că ceea ce fac acum este în mare măsură project management, ceva ce mai făcusem, doar că într-un alt sector. Din fericire, background-ul meu a fost în așa fel încât să mă potrivesc aici”.


Spre deosebire de joburile anterioare, dinamica agendei sale zilnice este mult mai mare:


„Monotonia este minimă în ceea ce fac acum, iar balanța dintre munca fizică și cea intelectuală înclină spre cea de-a doua’’.


Corneliu apreciază mult oportunitatea de a crea pentru prima dată la IULIUS un program de internship în domeniul tehnic și este preocupat de felul în care se dezvoltă noile generații de ingineri. În acord cu ceea ce crede și practică, Corneliu îi sfătuiește pe aceștia să nu le fie frică de schimbare, să pună întrebările potrivite și să fie preocupați să evolueze.


În calitate de Director Tehnic și-a dorit mult să imprime o atmosferă de colegialitate:


„Detest noțiunea de șef. Sunt de părere că atât timp cât cea mai mare parte a timpului ne-o petrecem la job, cel mai important este să fim colegi. Fără ranchiună inutilă, doar cu vorbă bună și doar cu critică justificată”.


Tatăl a două fete, Corneliu este interesat de fotografie, călătorii și gătit:


„Călătoriile sunt în special pentru a cunoaște oameni noi, nu locuri noi”.


Corneliu, ne bucurăm că te-ai alăturat echipei! Îți mulțumim pentru tenacitate, organizare și rigoare!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Bere.

 

Mare sau munte?

Munte, pentru natură și liniște. Marea vine în mintea mea la pachet cu înghesuiala.

 

Teatru sau film?

Film.

 

Morning person sau night person?

Matinal.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. La ibric, black. Asta e prima cafea a zilei. Restul cafelelor, cele la espressor le prefer cu puțin lapte și zahăr.

 

Dog person sau cat person?

Dog.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș face oamenii sinceri.

 

Care este frica cea mai mare?

Probabil e legată de familie și perspectiva singurătății.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Arab.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Abu Dhabi. E foarte liniștit, este centrul financiar al Emiratelor și are o extraordinară disciplină.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Jordan Peterson.





0 comentarii

Comments


bottom of page