top of page

Florin Călugăreanu – Dedicare și siguranță, valorile care i-au ghidat viața

Să asiguri securitatea unui proiect mixed-use nu este deloc un lucru simplu. Ai nevoie de multă organizare, calități de lider și, mai ales, de o echipă pregătită și dedicată 24/24. Cum o situație de criză poate apărea oricând, disponibilitatea este condiția necesară pentru o astfel de activitate. Florin Călugăreanu, coordonatorul serviciului de pază de la Iulius Town Timișoara, ne-a povestit despre provocările departamentului pe care îl conduce:


„Luna august este cea mai solicitantă pentru noi. Începând cu mijlocul lunii iulie și până la sfârșitul lunii august departamentul nostru este în alertă continuă. Chiar dacă peste tot este perioada concediilor, pentru noi sunt luni de foc, iar marea majoritate a angajaților sunt la serviciu”.


Florin Călugăreanu gestionează constant o echipă de aproximativ 70 de oameni, care poate ajunge și la 115-120 de oameni în perioadele aglomerate. Cu ajutorul echipei, Florin asigură paza mall-ului, dar și a clădirilor de birouri. Fost ofițer, Florin Călugăreanu are o experiență impresionantă în spate în ceea ce privește gestionarea conflictelor de diverse tipuri. Și-a dorit dintotdeauna să devină ofițer, motiv pentru care a început liceul de Marină pe care, din motive familiale, a trebuit să-l întrerupă. Ulterior, la terminarea unui liceu teoretic din Timișoara și după doi ani de experiență în domeniul transporturilor, a început o carieră de 22 de ani ca ofițer al forțelor de ordine.


Florin crede că persoana care își dorește o astfel de carieră trebuie să fie extrem de dedicată. Atât de dedicată, încât să nu se simtă deranjată când răspunde la telefoane chiar și la 1, 2 dimineața. În plus, să fie onestă, ireproșabilă ca și comportament, atletică și curajoasă.


La încheierea activității în domeniul căruia s-a dedicat peste două decenii, Florin Călugăreanu a început colaborarea cu IULIUS la Timișoara și după 10 ani de activitate este mândru de felul în care a reorganizat departamentul de securitate:


„Am investit mult efort în restructurarea departamentului. Am descentralizat, am realizat un sistem de comunicații modern prin înființarea unui dispecerat dotat cu tehnică nouă. Ceea ce mă bucură cel mai multe este că 70% din oamenii pe care mă pot baza sunt încă aici după 10 ani și împreună suntem ca o familie. Avem în echipă oameni deosebiți, foarte bine pregătiți, fideli și disponibili”.


Fiecare zi vine cu noi provocări pentru departamentul de securitate, iar pentru a reuși să gestioneze cât mai bine varietatea situațiilor cu care se confruntă, Florin a format și o echipă de intervenție rapidă, foarte bine organizată și antrenată. Perioada pandemiei a fost extrem de stresantă pentru că oamenii erau foarte nervoși și forțau intrările. În acea perioadă, mergea personal pentru a preveni escaladarea conflictelor. La baza întregii pregătiri, Florin a așezat dialogul, convins de faptul că oamenii lui trebuie mai întâi de toate să știe să vorbească respectuos și cu calm:


„Comportamentul este cel mai important, de aceea, dincolo de antrenamentul inițial, lunar ne pregătim pe ture. Mereu le spun membrilor echipei că este vital să știe să-și stăpânească nervii și să vorbească frumos chiar și atunci când sunt insultați”.


Fire activă, lui Florin îi place ca în timpul liber să facă drumeții, să descopere noi destinații în țară sau străinătate și să meargă în ture cu bicicleta împreună cu familia sau prietenii.


Florin, datorită ție, activitatea IULIUS de la Timișoara se desfășoară în deplină siguranță, motiv pentru care îți mulțumim!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Vin sau bere?

Prefer berea. Dar și un coniac merge atunci când vreau să mă relaxez.

 

La țară sau la oraș?

Îmi place la țară 2-3 zile pentru deconectare. Îmi place, însă, vânzoleala orașului.

 

Mare sau munte?

Munte, ador drumețiile.

 

Matinal sau nocturn?

Matinal. Îmi plac mult diminețile când mă întâlnesc cu echipa și planificăm tot ceea ce avem de făcut pe parcursul zilei.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, espresso tare, cu un pic de zahăr.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Cred că aș opri conflictele de pe Mapamond.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Mă bucur că sunt român. Îmi plac, însă, spaniolii. Știu să trăiască momentul, să se distreze fără grija zilei de mâine.

 

O persoana publică pe care ai invita-o la un pahar de vorbă?

Poate Ion Țiriac. Sportiv de excepție, a știut să-și gestioneze în așa fel viața încât a ajuns la un anumit nivel nu numai în sport, ci și în business.

0 comentarii

Comments


bottom of page