top of page

Larisa Gogolincă: Uneori lucrurile se așează de la sine și chiar mai bine decât le-am fi plănuit noi

Larisa este prin simpla ei prezență un om modest, onest și foarte dedicat. Crescută în spiritul responsabilității și al muncii, Larisa este un profesionist care, cu răbdare și pasiune, a adăugat mereu straturi parcursului ei profesional. Chiar dacă nu era în plan, a urmat cursurile Facultății de Economie unde, datorită unor profesori deosebiți, a descoperit că îi place contabilitatea, în special cea legată de angajați.


Deși planul ei era de a rămâne în Iași după terminarea facultății, întâmplarea a făcut ca, într-o scurtă vacanță acasă, la Suceava, să găsească un anunț pentru economist la salarizare. A mers la interviu și așa a început pentru Larisa drumul spre departamentul de HR. La acest prim loc de muncă, Larisa a învățat tot ceea ce se putea despre salarizare, dar și despre alte ramuri ale HR-ului, ceea ce i-a deschis o nouă fereastră de oportunitate, atât spre învățare, cât și spre practica cu angajații.


„Am învățat de toate: recrutare, administrare, contractare, fiscalitate. Am făcut și un master în Managementul Resurselor Umane, dar și traininguri pentru formatori. Și continui să descopăr, zilnic, enorm de multe alte lucruri”.


Dintre toate ramurile HR-ului, Larisei îi place cel mai mult recrutarea și retenția, chiar dacă aici munca este cea mai complexă:


„Omul de HR trebuie să-și adapteze mereu strategiile de recrutare și retenție schimbărilor și transformărilor pe care le suferă fiecare colectivitate. Din foarte multe puncte de vedere este diferit să lucrezi cu generația de vârstă 30-40 față de cei de 20 ani. Este nevoie de multă psihologie și studiu permanent pentru a urmări modul în care se schimbă nevoile de la o generație la alta. Este foarte multă responsabilitate, dar și foarte multă satisfacție, în special atunci când reușești să plasezi omul potrivit la locul potrivit”.


Ca și în cazul primului său job, venirea Larisei la IULIUS nu a fost plănuită. Era chiar la începutul pandemiei, iar planurile ei erau de a-și lansa propria firmă de consultanță în resurse umane. Cu toate acestea, ceea ce trebuia să fie o scurtă perioadă de suplinire a unei persoane aflate în concediu de maternitate s-a transformat într-un angajament pe termen lung:


„Am venit la Iulius Mall Suceava chiar la început de pandemie. După o scurtă perioadă mai tulbure, am turat motoarele și a trebuit să venim cu noi strategii pentru managementul personalului în acele condiții excepționale. Ușor, ușor, am început să fiu implicată în tot mai multe proiecte la nivel de grup și am rămas mai mult decât plănuisem. Încă o dată mi s-a confirmat că locul ți-l găsești unde nu te aștepți”.


Pentru Larisa, cuvântul dat este mai mult decât un document. A învățat respectul de mică, de la părinții și bunicii ei:


„Respectul reciproc și respectul față de munca făcută de ceilalți sunt călăuzele mele”.


Deși a cochetat cu antreprenoriatul și consultanța, Larisa spune că se simte bine la IULIUS, o companie în continuă schimbare și adaptare:


„Am găsit o companie care se implică în foarte multe direcții și care strânge oameni vizionari. Echipa este extraordinară și mă bucur că pot fi parte din ea”.


În ceea ce privește viitorul, Larisa își dorește să aprofundeze ceea ce știe pe partea de legislație și fiscalitate și să se dezvolte pe partea de mentorat.


În timpul liber îi place să stea printre oameni, să facă voluntariat, să petreacă timp alături de familie, să citească sau să călătorească. Cândva, desena și i-ar plăcea să se reîntoarcă la desen, ca o formă de terapie.


Larisa, sperăm ca drumul tău în IULIUS să fie la fel de lin și interesant ca până acum! Îți mulțumim pentru efort, inițiativă și seriozitate!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Vin roșu, sec.

 

Mare sau munte?

Ambele. Marea pentru răsărit, muntele pentru aer.

 

Teatru sau film?

Teatru.

 

Morning person sau night person?

Matinală, funcționez bine în prima parte a zilei.

 

Cafea sau ceai?

Nicio dimineață fără cafea.

 

Dog person sau cat person?

Mi-s dragi și câinii și pisicile, dar pentru că am unele alergii, nu am în casă.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș vindeca cancerul.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Nu mă pot vedea altfel decât româncă.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Paris. Când ești acolo faci legături și respiri un altfel de aer.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Mi-ar plăcea să stau la o cafea cu doamna Maia Morgenstern.

 

Ce piesă vestimentară te reprezintă?

Rochiile, dar și bocancii, și rar împreună.bottom of page