top of page

Liliana Bejinariu: Sunt un copil IULIUS

Proaspăt ieșită de pe băncile Facultății Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor din cadrul Universității Stefan cel Mare din Suceava, Liliana și-a început ascensiunea profesională chiar în cadrul grupului IULIUS, lucrând mai întâi la Centrul Informațional, apoi la secretariat, ca Asistent Manager, pentru ca mai apoi să ajungă în departamentul de leasing. Aici, datorită energiei, implicării și convingerii ei că munca depusă trebuie făcută cu simț de răspundere, „ca și când ai lucra pentru tata”, Liliana a primit mai multe responsabilități, ajungând rapid Leasing Manager, ca mai apoi să devină Coordonatorul Departamentului Leasing. Cu multă tandrețe, din spatele căreia se citește atașamentul clădit de-a lungul celor 13 ani de muncă, Liliana ne-a povestit începuturile ei la IULIUS:


„Sunt un copil crescut în companie, care a făcut pași mici până a ajuns mare. Eram un copil de pe băncile facultății când am dat testele de angajare la IULIUS, dar au fost oameni care au văzut în mine ceva și mi-au apreciat implicarea în muncă. Îmi place să spun că evoluția mea în cadrul IULIUS este cam așa: am intrat la grădiniță și acum pot spune că sunt la facultate. Mai am multe de învățat, deci urmează master și doctorat IULIUS. Pentru mine, IULIUS este genul de companie care te ia mic și te face mare’’.


Iar Liliana nu are de gând să se oprească aici. Ordonată, organizată, directă, dar fără să-i lipsească tactul și respectul, Liliana spune că, pe măsură ce i-au crescut responsabilitățile la Iulius Mall Suceava, a câștigat mai multă încredere în calitățile ei de Manager.


„M-am deschis mult. Înainte eram foarte emotivă, îmi era rușine să discut cu oameni noi, nu consideram că am abilități de lider și simțeam nevoia unui protector. Experiența acumulată în toți acești ani, precum și cursurile de leadership m-au făcut mai conștientă de calitățile mele și am prins încredere în ceea ce știu, fac și vorbesc. Am atins acel nivel la care îmi face plăcere să împărtășesc idei și am încredere că abordarea mea este corectă”.


Pe acest drum al încrederii, Liliana a avut un mentor bun, chiar Shopping Center Managerul Iulius Mall Suceava, domnul Eduard Marcu, despre care spune că este omul de la care a învățat cel mai mult:


„Dumnealui m-a văzut, m-a remarcat, mi-a apreciat munca și m-a propus spre promovare în interiorul companiei. Este un model pentru mine. Este mentorul de la care am învățat răbdarea și tactul, dar nu numai’’.


Pasionată de matematică de când era mică, maturizată prin grija aproape maternă pentru cele două surori mai mici pe care le-a avut sub aripa sa până au plecat la facultate, Liliana își dorește ca munca ei să aibă un efect pozitiv asupra echipei, să ajute, să fie solidară și generoasă. Jobul îi oferă foarte multă satisfacție și simte că are rolul ei într-o companie dinamică, unde se simte recompensată. De altfel, zilele ei sunt ca un roller coaster și asta îi place cel mai mult în ceea ce face:


„Nicio zi nu este ca alta. Nu ai cum să te plictisești. Urgențele trebuie prioritizate, totul te provoacă și îți pune mintea la contribuție. Parcă sar mereu cu parapanta, iar adrenalina e la cote maxime’’.


Pentru Liliana, anul de pandemie a adăugat o nouă provocare, ceea ce a făcut ca totul să fie mai intens. La capătul unui an dificil, lecția învățată de ea a fost cea a răbdării și empatiei. Scopul ei, ca Leasing Manager, a fost de a nu pierde niciun chiriaș, ceea ce a determinat-o să aibă o comunicare continuă și corectă cu aceștia, pentru găsirea celei mai bune soluții pentru ambele părți implicate. Satisfacția este însă mare, pentru că la Iulius Mall Suceava lucrurile și-au revenit, traficul este comparabil cu cel din 2019, iar echipa a dezvoltat „anticorpi” puternici pentru orice criză.


Atunci când se gândește la viitor, Liliana este optimistă, pentru că vede în generațiile tinere un mare potențial și un motor al viitoarelor dezvoltări. Crede însă că pentru o ecuație cu final fericit este nevoie de multă deschidere din ambele părți. Cei mai experimentați să rămână conectați la gândirea noilor generații, iar cei tineri să fie cu mintea la ceea ce fac, să asculte, să aibă răbdare și să se implice.


Dincolo de tumultul vieții profesionale, oaza de liniște a Lilianei este familia ei. Alături de soț și de cei doi copii, o fetiță de 6 ani și un băiețel de 10 ani, îi place să iasă, să călătorească, să facă drumeții, să petreacă timp de calitate în natură. Pentru ca momentele acestea să fie cât mai multe și mai lungi, Liliana stă, pe cât posibil, departe de bucătărie, spărgând tiparul femeii care le face pe toate. „Am să-ți tai bilet ca la muzeu când intri în bucătărie” este, de altfel, una dintre glumele soțului, care pe Liliana o amuză. Atunci când este cazul gătitului acasă, bucătăria este un teritoriu cedat soțului său, Liliana participând doar la spălat vasele. Momente de relaxare și bucurie are și alături de cel mai nou membru al familiei, pisoiul Fluffy, pe care l-a salvat de la moarte și care o răsplătește cu foarte multă dragoste. Energia și motivația și le obține doar prinvindu-și copiii și soțul, făcând tot posibilul să-i vadă fericiți. Este sigură că prin toate realizările ei, atât profesionale cât și pe plan familial, părinții ei sunt foarte mândri de copilul lor și simt că toate eforturile lor au meritat.

 

Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS

Work from home sau work from office?

From office. Pentru contactul cu echipa și interacțiunea între colegi.

 

Vin sau bere?

Bere artizanală cu arome.

 

Mare sau munte?

Munte. Pentru aer curat și liniște.

 

Morning glory sau night glory?

Sunt matinală. Treaba bună începe de dimineață.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Trebuie să o beau Eu cu mine, în liniște, și pentru asta prefer să mă trezesc cât mai devreme înaintea tuturor.

 

Dog person sau cat person?

Cat person. Cum să nu cazi în admirație după niște ființe care dorm cu picioarele în sus și-ți arată cum să te răsfeți în viață?

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Aș face viața puțin mai bună pentru copiii rămași fără părinți.

 

Alege o culoare și spune de ce?

În verde mă simt bine, dar în roșu sunt wow.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Grecoiacă. Pentru că în Grecia m-am simțit în largul meu.

 

Dintre toate orașele lumii, pe care l-ai alege? Pentru oportunități sau calitatea vieții?

Timișoara, pentru oportunități și pentru calitatea vieții. Nu m-aș muta niciodată din România.

 

Dragă Liliana, îți mulțumim pentru loialitate, entuziasm și munca extraodinară pe care o faci la Iulius Mall Suceava. Ne bucurăm că ai crescut atât de frumos în familia IULIUS!


bottom of page