top of page

Milica Bojin – Când îți place ceea ce faci, nu simți că muncești

Milica Bojin s-a născut la Caransebeș și o mare parte din perioada școlară a crezut despre ea că este mai degrabă bună la uman decât la științe. Până într-o zi, când, în clasa a XI a, a trecut de la o clasă de intensiv germană la una de științe, iar sperietoarea bacului la matematică a împins-o spre meditații la matematică, prilej cu care a descoperit, cu ajutorul unei profesoare extraordinare, cât de nebănuit de interesantă și plină de surprize poate fi matematica. Acesta a fost momentul de răscruce când Milica a hotărât că viitorul ei va fi guvernat de cifre.


Milica Bojin a ales Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, ghidată și de proiecțiile ei din copilărie, când se visa lucrând la birou, frumos îmbrăcată și într-un mediu plăcut. După trei ani de facultate, aplică, la insistențele unei profesoare, pentru un program de internship la Iulius și, chiar în următoare zi după licență, pleacă la Palas Iași pentru o perioadă de induction. După o perioadă de testări și interviuri, Milica este selectată pentru un program de șase luni de internship, la finalul căruia primește și oferta de a rămâne în cadrul companiei.


Cum a fost la început? Greu și frumos în același timp:


Perioada de început a fost provocatoare. Veneam din facultate doar cu noțiuni teoretice și zero experiență practică. Nu știam de unde să le iau și unde să le pun. Aș putea spune că refăceam și de zece ori dacă era cazul până ieșea bine, până înțelegeam unde am greșit, dar când îți place ceea ce faci, nu simți că muncești. Din fericire, am avut oameni buni și răbdători cu mine”.


Din 2018, Milica face parte din departamentul financiar din cadrul Iulius Town Timișoara, iar munca de raportare i se pare satisfăcătoare și stimulantă. Ceea ce îi place cel mai mult este că interacționează mereu cu alte departamente, în special cele de leasing și juridic, iar spețele care apar sunt provocatoare, ceea ce o motivează și o scoate din rutină:


Îmi place că nu mă plictisesc, că mereu intervin lucruri noi care mă iau prin surprindere și mă provoacă să găsesc soluții. Dintotdeauna mi-a plăcut să învăț, iar la Iulius cred că sunt într-un mediu care favorizează acumularea permanentă și care ridică ștacheta, ceea ce te forțează și pe tine ca profesionist să crești. Eu sunt însă o fire curioasă și cred că presiunea poate fi acel filtru de care ai nevoie să-ți dai seama dacă chiar îți place ceea ce faci și dacă merită să investești timp în continuare”.


Milica spune despre ea că ceea ce o caracterizează cel mai bine este perseverența, dorința de a face lucrurile bine și relaționarea empatică. La birou îi place să se înțeleagă bine cu toată lumea și acceptă faptul că în spatele unor atitudini sau decizii se află emoții umane, iar acceptarea este cea mai bună cale. De altfel, în grupul ei de prieteni, Milica este un fel de terapeut de ocazie sau prietena care te ascultă și nu te judecă.


Apartenența la o companie care are un evident impact în comunitate, dar și la o echipă mare, sunt două aspecte care o fac pe Milica să spună că, cel puțin în Timișoara, spiritul Iulius este foarte greu de egalat. Iar la acest spirit contribuie din plin și evenimentele sau ocaziile în care echipa extinsă se întâlnește, momente foarte apreciate de Milica.


Timpul liber și-l petrece alături de prietenii ei din Timișoara și Caransebeș, iar mai nou își dorește să reia cursurile de germană, un motiv în plus fiind și vizitele dese în Elveția la viitorul ei soț care are acolo un job. Elveția este, de altfel, țara unde a călătorit cel mai mult și unde îi place totul, de la blândețea și civilizația oamenilor, până la natura spectaculoasă și aspectul impecabil pe care îl are fiecare comunitate. Milica este mai nou și o fană a stand-up-urilor.


Milica, îți dorim noi începuturi în viața personală, pline de entuziasm, și îți mulțumim pentru profesionistul care ești!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

From office. Acasă nu pot rezista mai mult de două zile, îmi lipsește interacțiunea cu oamenii și agitația din jur.

 

Vin sau bere?

Vin roșu.

 

Mare sau munte?

Depinde de sezon. Vara la mare, iarna la munte.

 

Teatru sau film?

Film. Am trecut de la thrillere la cele de epocă.

 

Morning person sau night person?

Mai degrabă matinală.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, fără zahăr, cu lapte.

 

Dog person sau cat person?

Îmi plac ambele, dar în curte, nu în casă.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Nu aș mai lăsa oamenii să gândească negativ.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Elvețiancă. Sunt calmi, foarte relaxați, zâmbesc mult, față de noi românii, care suntem mereu apăsați. Îmi place de ei că regulile le dau o structură și o ordine.

 

Iar dintre toate orașele lumii, pe care l-ai alege?

Poate Veneția.

 

Ce persoană publică ai invita la o cafea sau bere?

Pe Niculina Stoican, un psiholog cu experiență.


 

Piesa vestimentară preferată?

Pantalonii evazați și am o obsesie pentru pantofii sport.0 comentarii

Comentarios


bottom of page