top of page

Povestiri de la minus 5 – Însemnări din departamentul Parking PalasCea mai mare parcare subterană din România a costat 73 mil. euro. Vezi cum arată!”, „Parcarea subterană de la Palas, cea mai mare și mai modernă din România – FOTO” sau „este atât de mare încât oferă gratuit 30 de minute de parcare pentru manevre de ieșire” sunt câteva dintre referirile presei despre parcarea subterană a ansamblului Palas. Astăzi vom afla mai multe despre echipa care are grijă de parcarea Palas, asociată adesea cu un labirint deosebit de complex, a cărui construcție a fost o provocare inginerească unică până la acea dată în România.


Cristi, Alexandru, Iulian, Cătălin, Ana Maria, Iuliana și Andrei formează departamentul Parking Palas, o echipă dinamică, unită și care se descurcă cu brio în situații dificile. Momentele lor preferate sunt cele petrecute împreună, dimineața, în timp ce își beau cafeaua și fac un tur de parcare sau la amiază, când se întâlnesc cu toții la masă și povestesc despre provocările zilei.


Clienții neatenți, preferații departamentului Parking


„Într-o după amiază, când eram în dispeceratul Parking, a sunat o doamnă la interfon pentru a solicita asistență. După câteva replici, mi-am dat seama că aceasta dorește, de fapt, să plătească factura la utilități, nu tichetul de parcare”, povestește Cristi Tomșa amuzat, când este întrebat despre cea mai hazlie întâmplare pe care și-o amintește. El este managerul departamentului, iar una dintre caracteristicile pe care colegii le apreciază cel mai mult la el este punctualitatea.


Mare fan al Formulei 1, Cristi ar vrea să participe „la un track day, pe circuitul de curse auto din Germania, Nürburgring, într-un monopost de Formula 1”. Iar când nu este la muncă, colegul nostru merge împreună cu prietenii săi la festivaluri de muzică.


Despre echipa pe care o coordonează spune că este unită indiferent de situație și că „tot timpul găsim soluții la problemele apărute”. Cristi asociază departamentul cu personajul MacGyver, cel care are un talent în a rezolva orice tip de provocare datorită gândirii sale neconvenționale.Și Alexandru Mogoșescu spune despre echipa din care face parte că este unită, iar dacă ar fi să o asocieze cu o persoană, aceasta ar fi una plină de energie, săritoare și punctuală. Ca și Cristi, Alex ne spune că cele mai amuzante întâmplări sunt cele care îi implică pe clienți, în special pe cei neatenți. Momentul său preferat al zilei este când „trebuie să schimbăm turele pentru că atunci ne întâlnim cu toții și discutăm despre ce a mai rămas de făcut și ce urmează să facem”.


Dacă Alex și-a luat concediu și nu mai dă niciun semn, vă spunem noi că este pe munte, face drumeții și alege traseele cele mai provocatoare. Iubitor de mișcare și adrenalină, colegul nostru și-ar dori să sară cu parașuta, dar până atunci se relaxează ieșind la plimbări cu bicicleta, fotbal, tenis, dar și la câte un grătar cu prietenii. Și așa cum îi stă bine unei persoane energice, Alex ne mai spune despre el că nu are deloc răbdare, iar dacă ar putea, ar mai cumpăra de undeva.Schimbul de tură este și momentul preferat al lui Iulian Suveică, „pentru că atunci sunt împărtășite ultimele bancuri auzite, dar și sarcinile rămase”. Pe lângă glume, colegii din departamentul Parking își oferă și sfaturi, iar unul dintre acestea este „Verifică, verifică, verifică și nu te panica!”.


Fan al rock-ului, în timpul liber Iulian merge, dacă are ocazia, la concerte live, dar nu refuză nici ritmurile trance sau mai ales pe cele ale muzicii clasice. Amator al ciclismului „pe dealuri”, colegul nostru parcurge uneori kilometri întregi pe bicicletă, cutreierând colinele Iașului, pentru a se deconecta de la cotidian, însă, cele mai frumoase clipe de relaxare le petrece jucând badminton sau plimbându-se cu bicicleta cu ceilalți trei membri ai familiei sale – Angelica, Otilia, Agatha-Maria. Pe viitor, și el și-ar dori să sară cu parașuta, însă dacă nu este posibil, se mulțumește cu un zbor cu parapanta ori cu încercarea de a pilota un avion.


Un moment amuzant pe care și-l amintește a avut loc în timpul construcției ansamblului Palas, când parcarea încă nu era marcată, iar după o oră în care a căutat ieșirea, a reușit să ajungă în mijlocul șantierului de atunci – „viitorul parc Palas”.


O fire calmă, pe care rareori reușește cineva să o enerveze, Cătălin Rotaru își amintește amuzat despre faptul că după ce s-a angajat în cadrul departamentului Parking (mai 2012) nu mai reușea să iasă de la nivelul -5. În timpul său liber, Cătălin este un mare gamer, așa că nu ezitați să îl opriți și să discutați cu el despre ultimele jocuri apărute sau cele mai noi update-uri. În adolescență, colegul nostru era fan Bruce Willis, iar filmul său preferat este „Wrath of man”, pe care îl și recomandă.


Pentru Cătălin, echipa este „aproape perfectă, deoarece este închegată, iar toate task-urile și activitățile sunt îndeplinite la timp și cu responsabilitate”. Se pare că toată echipa gravitează în jurul unei reguli, pe cât se poate de simplă, pe atât de puternică : „Nu lasă pe mâine ce poți face azi”. Iar spre final de interviu, Cătălin ne lasă cu un zâmbet sincer și ne spune că departamentul Parking seamănă cu celebra B.D (Brigada Diverse) .


Bicicliști vs bariere – camera de supraveghere vs scanner


Pentru Ana Maria Bujor diminețile încep bine, mai ales când echipa se întâlnește la cafea înainte de începerea programului. O echipă micuță, despre care Ana spune că este creativă și gestionează cu brio toate momentele dificile. Fiind mereu în contact cu clienții Palas, colega noastră a întâmpinat mai multe situații, unele amuzante, altele nu. Iar una dintre cele mai amuzante este cea în care „o clientă «a scanat» bonul fiscal de cumpărături în fața unei camere de supraveghere, crezând că acea cameră oferă discount-ul pentru o oră gratuită de parcare”.


Organizarea și prioritizarea task-urilor sunt pentru Ana regulile după care se ghidează atunci când este vorba de muncă, însă când stă cu fetița ei, activitățile, poveștile și joacă primează. Și cum într-o casă în care sunt copii, dansul și muzica sunt la ordinea zilei, Anei îi face plăcere să danseze și să petreacă timp împreună cu familia. Dacă ar juca într-un film, colega noastră ar vrea să facă parte din distribuția peliculei „Eat, pray, love”.La fel ca și Ana, Iuliana ne poate povesti câteva zile ce se mai întâmplă când clienții nu citesc regulamentul parcării sau nu sunt atenți. Dar cel mai tare a „impresionat-o” pe colega noastră un biciclist. De ce? Păi... „în primele zile ale mele la job, eram lângă terminal și îndrumam clienții care intrau în parcare. La un moment dat, un biciclist vine grăbit spre mine, însă reușesc să îl opresc și îi explic cum poate să intre în parcare cu bicicleta și pe unde sunt zonele în care o poate lăsa în siguranță. Dar mai cu seamă i-am explicat că nu are voie să treacă prin spatele unui autoturism în dreptul barierelor. Mi-a confirmat că a înțeles tot ce i-am explicat, iar când a plecat a așteptat ca mașina din fața lui să pornească și tot atunci a pornit și el în spatele ei. Evident, inevitabilul s-a întâmplat și brațul barierei a căzut, dezechilibrându-l”.


Iuliana preferă liniștea, de aceea, seara, când se lasă liniștea, este momentul ei preferat din zi. Emotivă și, totodată, foarte ambițioasă, colega noastră a fost sfătuită de echipă să nu mai pună totul la suflet. Iar pentru că sensibilitatea o definește, filmele sale preferate sunt cele romantice, iar pelicula pe care ar putea să o revadă la nesfârșit este „Dirty Dancing”, o dramă romantică, americană, realizată în anul 1987.


Andrei Sachelariu preferă, în schimb, cinematografia românească, însă îi dă dreptate Iulianei în ceea ce privește momentul preferat al zilei: „seara, pentru că este mai liniște”. Despre el nu ne povestește multe, însă ne spune despre echipa din care face parte că este răbdătoare, empatică și că se ajută între ei la nevoie.
Meet the team:

· Morocănosul – Andrei

· Litera legii – Cristi

· The funny one –Iuliana și Alex

· Tânăr și neliniștit –Cătălin

· Am o idee –

1. Idei Software – Cătălin

2. Idei hardware – Alex, Iulian

· Excel/omul cu cifrele – Iulian

· Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi – Toată echipa

· Întotdeuna la timp – Toată echipaMaterial realizat de Iulia Marcu, Departament PR.

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page