top of page

Simona Munteanu: Mă bucur să lucrez într-o companie care se suprapune cu valorilor mele personale

Este singura studentă din istoria Facultății de Economie și Afaceri Internaționale, din cadrul Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, care a absolvit studiile de licență și cele masterale cu zece pe linie, fără să fi luat vreodată un alt calificativ.


Are doar 24 de ani și este deja candidată pentru titlul de Doctor în finanțe la facultatea unde a absolvit, cu o cercetare comparativă la nivel european, care va îmbina economia și finanțele, domeniile pe care le-a studiat până în prezent.


Se numește Simona Munteanu și este unul dintre tinerii excepționali ai României, care își construiesc cu ambiție și determinare locul în peisajul corporatist și academic al țării.


Ce a însemnat pentru Simona drumul universitar parcurs cu zece pe linie? Dovada faptului că atunci când faci ceea ce îți place, performanța nu întârzie să apară, măsura propriei motivații și, nu în ultimul rând, o ștachetă proprie ridicată, care i-a dovedit că poate. Fără să-i fi canalizat orgoliul, o astfel de performanță i-a adus un imbold de încredere și un plus de responsabilitate:


„Pentru mine facultatea a fost o surpriză și o călătorie fascinantă. Deși am avut note mari și în liceu, atunci nu am fost atât de motivată, însă în facultate am descoperit profesori deosebiți, pe care i-am simțit mereu alături. M-am lăsat inspirată de ei și mi-am propus să cresc mereu, să fiu cu mintea deschisă, să duc lucrurile până la capăt, să îmi dau silința.’’


Pe Simona, performanța școlară nu a izolat-o în niciun fel, deoarece pentru ea echilibrul este cel mai important:


„În facultate, ca și în liceu, am fost mereu implicată pe partea de voluntariat. Mi-am dorit să organizez evenimente caritabile și să fac parte din diferite structuri asociative pentru că mă gândeam că voi avea nevoie de un set cât mai complex de abilități. Am învățat, am lucrat, am făcut voluntariat, m-am și distrat.”


În multe feluri, Simona este reprezentanta unei generații care a îmbrățișat și practică îndemnul work hard, play hard și, de asemenea, a unui mindset care îi dă încrederea și libertatea de a visa departe. Își dorește să facă parte dintr-un mediu organizațional competitiv, relevant, dar mai ales etic:


„Singurele companii la care am aplicat sunt cele care sunt implicate social. Nu aș fi mândră să lucrez într-o companie care nu este implicată în comunitate, așa cum nu aș putea lucra niciodată într-o companie unde aș fi nevoită să mint sau să ascund date în fața clienților și partenerilor.”


Simona mai spune că nu ar putea lucra într-un domeniu fără cifre, dar că este conștientă de importanța comunicării în orice sector ai lucra:


„Pentru succes și progres este mereu nevoie de mai mulți oameni. Poți fi un profesionist excepțional, dar dacă nu știi să joci în echipă, să faci brainstorming, să comunici, vei juca doar pe culoarul tău, fără să fii angrenat în ceva mai mare și mai important’’.


La IULIUS, Simona a aplicat cu mult entuziasm și și-a dorit mult să fie selectată:


„Deși concurența a fost mare, simțeam că acela este locul meu. Cred că în selecția mea a contat suprapunerea valorilor mele personale cu cele ale companiei. Profesionalismul, dorința de a realiza un task la cel mai înalt nivel, precum și orientarea spre soluții au fost punctele de întâlnire între mine și companie. Mă bucur mult că am rămas și sper ca în viitor să primesc tot mai multe responsabilități’’.


Simona mai crede că fiecare sector sau industrie are provocările ei, însă că cel mai important este locul pe care îl ocupi în companie, precum și disponibilitatea de a învăța. De când este la IULIUS a învățat foarte multe pe partea de comunicare, contractare, analiză și strategie. Își dorește în continuare să se confrunte cu diverse provocări, tocmai pentru a învăța cât mai mult din ele, dar și să fie expusă la noi programe și tehnologii din domeniul financiar.


Devotată, atentă cu prioritățile ei, încrezătoare că nimic nu este imposibil dacă muncești, Simona Munteanu ne face o mare bucurie cu prezența ei în echipa IULIUS. Simona, ține-o tot așa și continuă să strălucești!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Îmi place să vin la birou și să am și partea de socializare.

 

Cafea sau ceai?

Cafea cu lapte și fără zahăr.

 

Vin sau bere?

Vin alb.

 

Mare sau munte?

Marea pentru concedii și muntele pentru ieșirile de weekend.

 

Teatru sau film?

Ambele. Apreciez enorm efortul actorilor de pe scenă.

 

Morning person sau night person?

Matinală. Îmi place să știu că am terminat lucrurile la timp și că nu am lăsat nimic pe ultima sută de metri.

 

Dog person sau cat person?

Îmi plac câinii, i-aș lua pe toți acasă.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș ține oamenii dragi mereu alături de mine.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

„Gândește și vei fi bogat’’, o carte pe care o recomand oricui.

„Arta vânzării’’, cartea de unde am învățat cel mai mult.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Nu aș vrea să fiu altceva decât sunt. Aș fi fost prea diferită. Mediul în care am crescut m-a condus spre cine sunt astăzi.

 

Care crezi ca este cel mai influent om din lume?

Elon Musk.

 

Dacă ar fi să inviți o persoană publică la o cafea, ceai sau bere, cine ar fi?

Ar fi greu să aleg doar una, aș invita câte o persoana din fiecare domeniu: un politician, o vedetă, un businessman, să învăț de la fiecare ceva nou.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Mi-ar plăcea să locuiesc într-un oraș mediteranean, undeva în Spania. Să mă bucur de mare, de soare și de specialitățile culinare.0 comentarii

Comments


bottom of page