top of page

Tatiana Pavel – Un drum pavat cu vise și ambiție între Republica Moldova și România


Între Fălești, unul dintre orașele Republicii Moldova, aflat aproape de granița cu România, și Iași sunt doar 60 de kilometri de parcurs. Aflată de cealaltă parte a Prutului, Tatiana Pavel, ar fi putut avea cu totul alt traseu decât cel spre România, însă a ales să continue visul străbunicului ei care trăise în România Mare. Justițiară din fire, cu un spirit critic dezvoltat și un simț acut al realității, Tatiana și-a dorit de mică să simtă că ceea ce face are un sens și un impact mai mare.


„Când eram mică, toate fetițele își doreau să devină balerine. Eu, însă, mă visam un fel de Robin Hood, o eroină care restabilea dreptatea și făcea parte celor vulnerabili. Părinții mei discutau înflăcărat despre tot ceea ce nu era în regulă în țara noastră și am crescut cu acest spirit civic. În școală, spiritul meu voluntar și-a găsit expresia în toate activitățile artistice, sociale și sportive la care puteam participa. Eram implicată trup și suflet peste tot: dansuri, teatru, muzică, baschet”.


Liceul l-a terminat la Fălești, însă România a rămas un far, astfel că Tatiana a aplicat la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Iași, specialitatea contabilitate și informatică de gestiune. Pasiunea pentru voluntariat nu a părăsit-o în facultate, Tatiana activând ca voluntar în cadrul Asociației Tinerilor Români din Afara Granițelor, una dintre experiențele formatoare care au ghidat-o spre drumul profesional pe care a ales să meargă:


„Un cumul de experiențe m-a condus spre audit. În asociație m-am implicat în toate activitățile posibile și acolo am înțeles că îmi place să fiu parte a unui proiect care se dezvoltă într-o echipă. O a doua experiență care mi-a deschis orizonturile a fost programul Erasmus, cu care am fost în Franța, la Reims. De acolo m-am întors literalmente alt om. Cu mai multă responsabilitate, mai mult curaj și certitudinea faptului că pot face față la greu. Fiecare moment care m-a scos din zona de confort m-a ajutat să evoluez”.


Alegerea unui master în audit financiar a venit ca urmare a participării la o școală de vară la Cluj-Napoca, unde mari companii și-au trimis experții să le vorbească tinerilor stundenți, iar dintre toate topicurile abordate, subiectele legate de audit i-au trezit cel mai mult interesul Tatianei. În primul an de master, Tatiana a fost selectată în urma unui proces de recrutare pentru a începe un job în audit la una dintre marile companii de consultanță. Astfel că, următorii doi ani, Tatiana și i-a petrecut învățând pe rupte, atât la master, cât și la PwC, compania care o angajase.


„Au fost doi ani de creștere rapidă pentru mine, în care am muncit și învățat enorm. Lucrul într-o companie ca PwC îți oferă o perspectivă deosebită greu de atins altfel, pentru că îți dă acces la date și analize comparate. Pe de altă parte, am învățat cum să lucrez deștept, cum să lucrez eficient într-o echipă și cât de important este să știi să ceri ajutor”.


Tatiana a lăsat PwC pentru IULIUS, pentru că, dintre toate proiectele pe care lucra, IULIUS era cel mai drag client al său:


„Când IULIUS și-a reorganizat departamentul financiar și din el s-a desprins unul specializat pe audit, nu am ezitat prea mult. Veneam la IULIUS în calitate de consultant, le știam dosarele, încercam să găsesc soluții eficiente. Când a apărut oportunitatea de a lucra cu IULIUS, nu am ezitat să fac pasul spre o companie la care țineam și pe care o admiram”.

De un an și jumătate, Tatiana Pavel este parte a echipei IULIUS, iar cel mai mult îi place dinamismul companiei și faptul că totul evoluează spre ceva mult mai complex. Pe lângă noi provocări, noul job i-a adus și o schimbare de life-style:


„Înainte de IULIUS eram pe pilot automat. Știam când plec, nu prea știam când mă întorc. Când aveam puțin timp liber nu-mi doream decât să stau în casă și să mă odihnesc. Acum simt că renasc puțin câte puțin. M-am reapucat de sport și am în plan să mă pun mai mult în mișcare”.


Tatianei îi place enorm ceea ce face și spune că acest rol de anticipator de riscuri, de om care analizează toate componentele unui puzzle complex, astfel încât acestea să fie aranjate în cea mai eficientă ordine posibilă, răspunde perfect visului ei din copilărie.


Atunci când nu învață sau lucrează, Tatianei îi plac mult drumețiile, natura, descoperirile gastronomice, muzica și decorațiunile interioare.


Tatiana, îți dorim să ajungi acolo unde ți-ai propus, energie și resurse cu siguranță ai! Mulțumim că ești unul dintre #OameniiIulius!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

De la birou, pentru oameni, pentru socializare și chiar pentru drumul care te ajută să-ți pui gândurile în ordine.

 

Vin sau bere?

Vin. Sunt din Republica Moldova. Roșu sau roze.

 

Mare sau munte?

Munte, pentru că îmi place să fiu activă.

 

Matinală sau nocturnă?

Îmi place să-mi respect regimul de somn.

 

Cafea sau ceai?

Ceai, pentru că e ca o relaxare. Cafea egal muncă și concentrare.

 

Dog person sau cat person?

Dog. Ochișorii de cățeluș nu au egal.

 

Dacă ai fi o melodie, care ar fi aceea?

În playlist-ul meu domină Imagine Dragons.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Mi-ar plăcea să citesc gândurile oamenilor, pentru a face apoi lucruri valoroase.

 

Spune-mi un film care te-a marcat!

Cernobîl. În general îmi plac filmele bazate pe realitate, pentru că sunt un altfel de mod de a învăța.

 

Ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Poate franțuzoaică. Îmi place modul lor de a planifica lucrurile.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Probabil că un oraș nordic. Le admir pasiunea pentru ecologie și sistemele de educație.




0 comentarii

Comments


bottom of page