top of page

Arbuști

Parcurile din proiectele IULIUS aduc natura mai aproape de oameni și le oferă numeroase motive de a petrece timpul în aer liber. Spațiile verzi spectaculoase sunt amenajate într-o manieră inedită și reunesc numeroase specii de plante din toate colțurile lumii. Parcul Palas Iași găzduiește aproximativ 50.000 de arbuști, în Iulius Gardens Timișoara sunt peste 10.000 de astfel de plante, iar în Iulius Parc Cluj-Napoca se regăsesc alți peste 18.000. Aceste veritabile oaze de natură atrag anual milioane de vizitatori.

BUXUS SEMPERVIRENS

Buxus Sempervirens, cunoscut sub denumirea populară de Cimșir sau Merișor, este un arbust ornamental, mereu verde, care poate fi modelat foarte ușor prin tăiere și care poate prinde diverse forme geometrice (sfere, cuburi), fiind un exemplu elocvent că natura poate fi și un bun „matematician”. Planta este folosită încă de acum mii de ani pentru înfrumusețarea grădinilor în stil italian („Allʼitaliana”), unde arbuștii sunt tăiați perfect, sub diverse forme geometrice, formând un tot unitar, care încântă privirile. În parcul Palas Iași, există sfere de Buxus cu o circumferinţă de 200 cm şi care au o vârstă estimată la 50 de ani, creând un spectacol vizual aparte.

arbusti1.jpg
arbusti2.jpg

TAXUS

Taxus, cunoscut sub denumirea populară de Tisa, este un arbust întotdeauna verde, cu creștere foarte lentă, putând fi modelat sub diverse forme și asigurând o priveliște spectaculoasă în parcul Palas Iași și Iulius Gardens Timișoara. Aici se găsesc exemplare perfecte de taxus ce oferă simetrie grădinilor și care impresionează vizitatorii de fiecare dată. Arbuștii sunt plantați în vase mari, iar vârsta lor ajunge la 50 de ani.

ACER PALMATUM

Acer Palmatum, cunoscut sub denumirea de arțar japonez, creează un spectacol vizual cromatic remarcabil, în parcul Palas Iași și în Iulius Gardens Timișoara, de-a lungul întregului an. În perioada estivală, arbuștii alternează între culorile verde și roșu, în timp ce în perioada de toamnă, capătă culori foarte vii, de la galben până la roșu intens, oferind un adevărat spectacol al naturii.

arbusti3.jpg
bottom of page