top of page
SUSTENABILITATE

Raportul de Sustenabilitate pentru anul 2022 este realizat cu referire la standardele internaționale de raportare GRI (Global Reporting Initiative) și prezintă în detaliu impactul economic, social și de mediu al Grupului IULIUS, evidențiind contribuția noastră la atingerea Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă și reflectând angajamentul și efortul nostru continuu pentru o dezvoltare sustenabilă.

 

Raportul pentru anul 2021 poate fi consultat aici

 

Vă invităm să aflați mai multe informații aici:

Spaţii verzi

 

De peste 20 de ani, prin proiectele noastre contribuim la dezvoltarea orașelor în care am investit, cu responsabilitate și principii sustenabile de afaceri. Amenajarea de zone verzi pentru comunitate a fost una dintre prioritățile noastre în ultimii ani, iar astfel de proiecte vor continua.

Zero Waste

 

De la colectare la reciclare poate fi o cale lungă, dar în proiectele noastre avem un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor menajere, precum şi compostere, care procesează resturile alimentare din food court și pe cele vegetale din grădini. Astfel, reducem cantitatea de deșeuri menajere cu până la 40%.

Energie

 

Economisirea energiei și utilizarea ulterioară a surselor regenerabile de energie sunt cele mai eficiente modalități de decarbonizare a orașelor. IULIUS a implementat în toate proprietăţile panouri fotovoltaice, prin care se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup. Reușim, astfel, să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenționale. Pentru a înțelege mai bine impactul, același efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori.

Mobilitate

În ultimii ani, asistăm la modificarea paradigmei de mobilitate urbană centrată pe automobil către una a mobilității sustenabile, centrată pe individ. IULIUS contribuie la schimbarea viziunii privind mobilitatea urbană prin promovarea, în proiectele noastre, a mersului pe jos, cu bicicleta, cu trotineta, prin optimizarea infrastructurii existente și scăderea dependenței de mașină.

Comunitate

 

O comunitate puternică ține de acțiunile fiecăruia dintre noi și cu toții suntem responsabili pentru noi perspective de viitor, protejarea mediului, educarea tinerelor generații și standarde cât mai ridicate de calitate și sustenabilitate.

bottom of page