top of page

Echipa Palas, amintiri la 10 ani

Pe 31 mai, ansamblul Palas şi echipa au aniversat 10 ani de la inaugurare. Cu siguranţă, această dată, ca de altfel întregul proiect, înseamnă multe pentru fiecare dintre noi, fie că am contribuit la realizarea lui, lucrăm aici şi pentru Palas, am luat parte la evenimente sau ne bucurăm împreună cu familia şi cu cei dragi de atracţiile şi vibraţia acestui loc, care a devenit, aşa cum ne-am dorit, inima Iaşului.

Cu această ocazie, i-am provocat pe colegi să ne spună ce îi leagă de Palas. Le mulţumim celor care ne-au împărtăşit cu generozitate din amintirile lor! Lectură plăcută!

„Palas este în continuare povestea mea de suflet”


Oana Diaconescu, Head of Leasing IULIUS: „Palas este, în continuare, povestea mea de suflet, chiar dacă mă motivează orice nou început şi orice nouă provocare, când ştiu că trebuie să livrăm un produs care să îl depăşească pe cel anterior. Cu toate acestea, Palas râmâne un proiect care continuă să ne sudeze echipa, pentru că este primul şi cel mai răsunător reper, nu numai pentru noi, ci pentru toţi specialiştii din piaţă. Este un proiect care a transformat viaţa ieşenilor şi continuă să o facă. Este un proiect de care suntem ataşaţi, atât noi, cât şi cei cu care lucrăm aici, care ne dă energia şi motivaţia de a merge mai departe şi care poartă emoţiile şi implicarea fiecărui om care a contribuit la transformarea sa în realitate. După 10 ani de Palas, pot spune că proiectul a repus Iaşul pe harta ţării şi sunt recunoscătoare că am avut privilegiul de a face parte din Echipa care a contribuit la acest lucru.”

„Au fost 10 ani coloraţi, plini de entuziasm, energie, emoţii (de toate tipurile). Au fost 10 ani de zâmbete - ale clienţilor, dar şi ale noastre, ale echipei, când am văzut bucuria lor. Când eşti în echipa potrivită, provocările au mereu soluţii, iar fiecare coleg îl completează pe celălalt. Am învăţat că totul e posibil!” Ioana Asofronii, Director de Marketing Palas.


Mirela Alupului, Agent achiziţii comercial: „Pentru mine, Palas este a doua casă şi multe din evenimentele personale din viaţă s-au întrepătruns cu evoluţia construcţiei Palas. O întâmplare funny de care îmi amintesc a fost că, în perioada lucrărilor, zilnic trebuia să traversez de la Corpul D3 (UBC 2) la Corpul A (Palas Mall), prin parcarea, pe atunci, nemarcată, care arăta la fel peste tot şi în care nu era semnal la telefon. Iar eu eram în ultima lună de sarcină. Aşa că, mergând în şantier la muncitorii străini, mă însoţea mereu colegul nostru de la Dasko, Tudor Stanciu, care îmi spunea: <<nu naşteţi astăzi, nu în parcare, vă rog, nu ştiu să acord asistenţă la naştere.” 😃

Adelina Paisa, PR Manager: „Momentul inaugurării rămâne cea mai puternică amintire a mea legată de Palas. Am participat din calitatea de jurnalist local și, pentru că se anunța un eveniment despre care tot ce auzeai era: „nu s-a mai văzut așa ceva”, în seara de dinainte am avut mari emoții doar la gândul că merg la o conferință atât de importantă, unde o să fie toată spuma presei din Capitală. Mi-am cumpărat chiar și un sacou cu acest prilej, piesă inexistentă până atunci în garderoba mea😊 (o dovadă că Palas chiar setează standardele de modă în Iași). Singurul gând care mi-a trecut toată ziua prin minte (când încercam să îmi maschez uimirea de pe fața fetei de la țară) a fost <<asta-i cu totul altă ligă>>. Totul, absolut totul, a fost peste orice ți-ai fi imaginat că va fi aici. În prima zi din septembrie, am primit un telefon de la Simona (mentorul meu, deschizător de oportunități în carieră, căreia îi mulțumesc) care îmi spunea că i-aș putea deveni colegă. Primul gând: eu, în liga cea mare. De atunci au trecut aproape 10 ani. La mulți ani, Palas Iași!”

„Dacă nu avem un drum, îl facem”


Valentina Guriuc, Contabil şef Palas – „M-am angajat în martie 2008, la Build Corp, când Palas era o mare groapă şi, încet, încet, mi-am facut colegi, amici, prieteni. A fost o perioadă grea, de criză. Anul 2012 a fost cel mai greu pentru că am resimţit presiunea finalizării proiectului. Pe 31 mai, a fost deschiderea mega proiectului, un eveniment grandios la care cu mândrie pot spune că am participat. Ne-am distrat pe muzica lui Horia Brenciu, a fost foarte frumos, o amintire plăcută.

Din iunie 2012, am trecut pe partea cealaltă de baricade şi am preluat evidenţa societăţilor Palas, o altă provocare de trecere, de la macarale şi echipamente de construcţie la evidenta mall-ului. Aparent, tot contabilitate, dar lucrurile erau diferite şi mai complicate. Şi iată că am ajuns în 2022, la 10 ani de Palas, un proiect în continuă dezvoltare, cu profesionişti adevăraţi care sunt COLEGii mei. În concluzie, motto-ul Palas „Dacă nu avem un drum, îl facem” l-am preluat în viaţa de familie şi ne motivează în proiectele personale pe care le avem în derulare. Sunt mândră să pot spune că am două familii: cea de acasă şi familia de la serviciu.”

Liviu Ifrim, Analist Financiar: „De proiectul Palas mă leagă foarte multe amintiri plăcute, fiind implicat în toate etapele dezvoltării sale. Fără să mă gândesc prea mult, îmi vine în minte emoţia resimţită cu ocazia vizitei pe șantier făcută împreună cu monitorul de proiect Colliers, cu ocazia finalizării structurii de rezistenţă la cea mai înaltă clădire, corpul C1, când am urcat pe terasa de peste etajul 17. După un efort susţinut, aproape similar excaladării unui munte 🙂, (la acel moment nu erau montate lifturi), ajunsesem practic pe cea mai înaltă clădire a unuia dintre cele mai spectaculoase proiecte urbane."

„Pfff..... Cu ce să încep? Aveam 24 de ani, eram un copil care dorea să înveţe şi să crească. Nu ştiam nimic....nu voi uita niciodată cum mi-a spus Daniel Podaru: ce ai învăţat până acum este egal cu zero, noi te vom lua de la zero. Şi de la zero au trecut, încet, încet, 10 ani. Între timp, am devenit dintr-un copil un părinte cu două fetiţe frumoase. Am crescut cu Palas, am fost momente grele, dar şi momente frumoase. Sunt bucuros că am reuşit să fac ceva aici şi să mă formez ca om. Sper să ne auzim poate peste încă 10 ani. 😃 Dar, până atunci, nu e panică... mergem la KFC 😊.” Alexandru Mogoşescu, Inginer reţele electrice Palas.

Raluca Munteanu, Director de Dezvoltare IULIUS: „În prima mea zi de lucru la IULIUS, prima prima, am venit la birou și am fost luată așa, cumva pe sus, hai repede, că avem eveniment. Ce eveniment? Păi, lansăm lampioane! Doborâm un record mondial. Habar nu aveam ce înseamnă, părea însă complicat. Nici nu făcusem cunoștință cu colegii. Nu știam pe nimeni și chiar nimeni nu avea timp de mine. Rămâne, până astăzi, cel mai complex de organizat eveniment văzut vreodată. Habar nu aveam nimic din nimic. Așa că am stat cuminte, observând, încercând să ajut pe ici, pe colo. Și îmi amintesc că m-am urcat la un punct în spatele scenei din fața Palatului, înainte să înceapă totul, și când m-am uitat în față, am privit o mare de oameni, cu toții veniți la inaugurarea proiectului PALAS. O MARE de oameni. Imaginea lansării a mii de lampioane, privită de acolo de pe scenă, în prima mea zi de angajat, este cred cea mai frumoasă amintire pe care o am de când lucrez aici.”

Simona Teodorescu, PR Manager: Cască de protecţie, bocanci pentru şantier. O sală de şedinţe cu 10-12 ingineri şi eu, o fată de nici 23 de ani, abia ieşită de pe băncile facultăţii. O conferinţă de presă într-o zi cu un ger muşcător de minus 25 de grade, cu jurnaliştii îngheţati bocnă după noi şi, totuşi, impresionaţi de ceea ce vedeau. Studenţi pasionaţi de fotografie în căutarea acelei imagini de 1.000 de cuvinte într-un peisaj industrial. Sunt printre primele amintiri legate de <<povestea Palas>> sau, mai bine spus, de propria-mi naraţiune în această companie. Cred că mă număr printre puţinii norocoşi cărora li s-a oferit şansa de a începe să îşi <<cimenteze>> parcursul profesional în acelaşi tip cu edificarea la propriu a unui proiect vizionar, care a produs schimbare. Pentru mine, Palas a fost adevărata şcoală de după şcoală. Iar acum, după 15 ani de drag de Palas, este locul magic din Iaşi unde ale mele două mogâldeţe se rostogolesc cu bucurie pe iarba pe care a lor mămică doar şi-a imaginat-o din planşe, pentru o vreme.”

„La mulţi ani, PALAS! Aniversăm un deceniu de activitate al unui proiect de nota 10, pus în operă cu eforturi conjugate din partea arhitecţilor, proiectanţilor, constructorilor si operatorilor. PALAS, proiect de pionierat pentru România, a devenit un brand unanim recunoscut si apreciat nu numai pe plan local, ci chiar naţional, prin tot ceea ce oferă pentru îmbunătăţirea stilului de viaţă al oamenilor. Felicitări echipei PALAS şi mult succes în continuare!” Stela Fodor, director executiv IULIUS.








Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page