top of page
SUSTAINABILITY

Spaţii verzi

 

De peste 20 de ani, prin proiectele noastre contribuim la dezvoltarea orașelor în care am investit, cu responsabilitate și principii sustenabile de afaceri. Amenajarea de zone verzi pentru comunitate a fost una dintre prioritățile noastre în ultimii ani, iar astfel de proiecte vor continua.

Zero Waste

 

De la colectare la reciclare poate fi o cale lungă, dar în proiectele noastre avem un sistem integrat de colectare selectivă a deșeurilor menajere, precum şi compostere, care procesează resturile alimentare din food court și pe cele vegetale din grădini. Astfel, reducem cantitatea de deșeuri menajere cu până la 40%.

Energie

 

Economisirea energiei și utilizarea ulterioară a surselor regenerabile de energie sunt cele mai eficiente modalități de decarbonizare a orașelor. IULIUS a implementat în toate proprietăţile panouri fotovoltaice, prin care se va realiza o economie de aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup. Reușim, astfel, să eliminăm din circuit 1.500 de tone de CO2/an, care ar fi produse din surse convenționale. Pentru a înțelege mai bine impactul, același efect îl are o pădure matură de peste 20.000 de arbori.

Mobilitate

În ultimii ani, asistăm la modificarea paradigmei de mobilitate urbană centrată pe automobil către una a mobilității sustenabile, centrată pe individ. IULIUS contribuie la schimbarea viziunii privind mobilitatea urbană prin promovarea, în proiectele noastre, a mersului pe jos, cu bicicleta, cu trotineta, prin optimizarea infrastructurii existente și scăderea dependenței de mașină.

Comunitate

 

O comunitate puternică ține de acțiunile fiecăruia dintre noi și cu toții suntem responsabili pentru noi perspective de viitor, protejarea mediului, educarea tinerelor generații și standarde cât mai ridicate de calitate și sustenabilitate.

The 2021 Sustainability Report of IULIUS presents detailed information on the organization's activity, the relevant indicators that describe the economic, social and environmental impact we generate, as well as the initiatives and continuous effort of the IULIUS Group in terms of sustainable development. The report also presents our contribution to achieving the UN sustainable development goals until 2030, as part of the Group’s sustainability strategy.

 

The sustainability report, in which the non-financial performance of the organization is presented, is made in accordance with the GRI (Global Reporting Initiative) standards, the "core" option, and the information presented refers to the year 2021.

 

We invite you to find out more information here: 

bottom of page