top of page

Centrele Informaționale UBC Palas – secretul este empatia și zâmbetul de pe buze


Abilități șlefuite de comunicare, răbdare, atenție peste care presărăm puțin umor, cam așa am putea să rezumăm în cel mai scurt mod posibil echipa de la Centrele Informaționale din clădirile de birouri United Business Center (UBC) din Iași. Pentru colegele noastre, nici o zi nu seamănă cu cealaltă, însă mai multe despre ele și pățaniile lor de la birou ne spun astăzi: Alina, Angela, Mădălina P., Adina, Mădălina C., Iolanda, Alexandra D., Claudia, Marina, Ionela, Alexandra M și Adriana.


Efervescente, pline de viață și mereu cu zâmbetul pe buze, fetele de la Centrele Info UBC au grijă una de cealaltă, iar din perspectiva lor, echipa pe care o formează este exact ca Turnul/Tura din jocul de șah, iar asta se datorează faptului că fiecare dintre ele pot face față oricărei provocări, găsind numeroase soluții, dar și pentru că pot gestiona mai multe solicitări venite în același timp.


Alina Iacob


Pasionată de drumeții la munte, dar și de pescuit, Alina este „Omul cu cifrele” al departamentului. Spune despre ea că atunci când își propune ceva, încearcă să obțină acel lucru prin toate metodele, iar faptul că are o răbdare de fier, nu face decât să o ajute să își atingă țelurile.


Următorul lucru pe care și l-a propus este să ajungă în Egipt, așa că așteptăm să vedem pozele cu piramidele din Giza. Ziua perfectă pentru Alina începe dimineața, când se bucură de o ceașcă de cafea, în liniște. Lucrurile se mai complică pe la amiază, când încep să apară vizitatorii, însă fiind echilibrată, rareori aceștia reușesc să îi strice zen-ul. Alina face parte din familia IULIUS de patru ani. Printre momentele care o amuză cel mai tare sunt „persoanele care vor să ajungă la un anumit etaj, dar când urcă în lift apasă 0”. Dacă ar trebui să mai știți ceva despre colega noastră este faptul că îi place mâncarea, „în special pizza”.


Angela Caraiman


Pe Angela nu o veţi găsi în pizzerie, dar cu siguranță veți da de ea la o cofetărie, pentru că una dintre plăcerile ei vinovate sunt prăjiturile. Un suflet de artist, care a cochetat mult timp cu muzica, dansul, dar și cu actoria, colega noastră ne spune că, de curând, a învățat să treacă peste situațiile dificile fără ca acestea să o afecteze. Iar dacă ar fi să mai deslușească ceva, ar fi parcarea subterană, care, momentan, pentru Angela este „o enigmă. Dacă mă lași în parcare, tot acolo mă găsești și după două zile”. Steven Segal este unul dintre actorii care au „cucerit-o” în adolescență, iar dacă ar putea să se reîncarneze într-o personalitate, și-ar dori să vadă viața prin ochii lui Lady Diana.


„Tânără și neliniștită”, așa cum o alintă colegele, Angela preferă ca în timpul liber să viziteze locuri noi, să citească, să asculte muzică, dar și să gătească bunătăți pe care le împarte cu cei dragi. Om IULIUS de șapte ani și un team player 100%, Angela spune despre echipa din care face parte că este unită, amuzantă și empatică.


Mădălina Pantireanu


Cu un simț al justiției destul de aprig, Mădălina este, conform colegelor sale, „Litera Legii”. Atentă ca toate regulile să fie respectate, nu are cum să nu observe și „angajații care sar peste turnicheți pentru că își uită badge-ul”. Atunci când lasă garda jos și vrea să se relaxeze, merge cu prietenele în excursii sau la spa. În anii de adolescență, Mădălina urmărea, probabil cu aceeași atenție care o caracterizează, serialul Beverly Hills 90210, însă mai cu seamă îl privea pe Billy, unul dintre personaje, interpretat de Luke Perry.


Umorul negru este pentru Mădălina un fel de talent neobișnuit, iar când echipa se întâlnește „la schimbul de tură”, şi glumele nu se opresc, skill-ul ei face ca totul să fie și mai amuzant. Pe lângă umor, Mădălina ne mai destăinuie că este tipul de persoană care poate tolera multe și se supără destul de greu, lucru care o ajută în meseria ei.


Adina Patrolea


Despre momente comice ne spune și Adina, care deseori îi surprinde pe angajații din clădirile de birouri când, la final de program, pleacă cântând. Puțini știu despre ea că este un adevărat artist și are o mare plăcere să facă schițe în creion, dar și că este pasionată de design și pictură. Ca orice artist, momentul preferat al său este seara, pentru că „sunt o persoană care funcționează mai bine după lăsarea întunericului, atunci îmi vin cele mai multe idei”, iar colegele ei spun că numele perfect de echipă pentru Adina este „Am o idee!”.


Recent ar fi trebuit să își îndeplinească un vis: acela de a sări cu parapanta, însă vremea nu a fost de partea ei, dar promite că va face asta cât mai curând posibil. Iar după ce cucerește cerul, colega noastră își dorește să înoate cu rechii. Ca să se distreze, Adina călătorește și descoperă locuri noi, îi place să exploreze, iar plimbările lungi, acompaniate cu o cafea bună, o relaxează. Duminica, dacă nu este plecată, probabil este acasă, pregătind ceva dulce, un hobby care o binedispune.


Mădălina Chelariu


„Îmi amintesc de prima mea zi când am rămas singură la birou și a sunat telefonul. Mi-am spus speech-ul în minte, iar când am răspuns, am spus: «United Mădălina»”. Este una dintre amintirile care și astăzi o amuză pe colega noastră. Cunoscută în departament drept „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi”, Mădălina ne spune că nici ea nu știe cum, dar are o super abilitate de a ajunge într-un timp destul de scurt în mai multe locuri. Mereu cu zâmbetul pe buze și pregătită să vadă ce provocări are de rezolvat în ziua respectivă, Mădălina este genul de persoană care te molipsește cu energia și buna ei dispoziție. Dacă vă întrebați care este secretul pentru a-ți reîncărca bateriile, îl aflăm tot de la ea: „îmi place când stau acasă, în leagăn, după o zi obositoare, mâncând o prăjitură sau savurând o ciocolată caldă”.


Marea a atras-o dintotdeauna, iar de fiecare dată când are ocazia trage o fugă până acolo, „cu toate că ne despart peste 400 de kilometri. Mereu mi-am dorit să admir marea fără oameni, fără zgomote, iar anul acesta mi s-a îndeplinit visul – am ajuns pe mal în luna mai, la răsăritul soarelui”.


Alexandra Demetriu


De nouă ani în companie, Alexandra este una dintre colegele pe care te poți baza oricând, pentru că știe să se descurce în orice situație, experiența spunându-și cuvântul. Iubitoare a naturii, pentru momentele în care vrea să scape de rutina zilnică Alexandra își ia ghiozdanul și pleacă să cucerească câte un munte, unde „peisajele îți taie respirația”. Pentru colegele ei, Alexandra este persoana care salvează ziua, exact ca „Asistentul medical”, cum o alintă fetele.


Pe viitor își dorește să plece într-o expediție în Țările Nordice, în special în Norvegia, dar și să admire minunata Auroră Boreală. Flexibilitatea, buna comunicare și colaborarea sunt pentru Alexandra cei trei piloni extrem de importanți ai departamentului. „De fiecare dată când ne întâlnim, râdem copios”, ne mai povestește. Opusă Adinei, Alexandra spune că momentul său preferat este dimineața, „când îmi savurez cafeaua cu un strop de lapte. E ritualul care mă pune pe picioare”.


Claudia Radeanu


Asemenea Angelei, și Claudia are o istorie destul de încurcată cu parcarea subterană a ansamblului Palas. Acum mai bine un an, când abia se angajase, Claudia a reușit să se piardă în parcare, „iar o doamnă de la departamentul Cleaning m-a ajutat să ajung înapoi în birou”. Plină de energie și mereu cu un zâmbet la ea, chiar și în cele mai tensionate momente, colega noastră spune că îi place să își petreacă timpul liber alături de persoane vesele, ascultând muzică și povestind.


În adolescență pusese ochii pe „Jack Sparrow din seria Pirații din Caraibe, pentru că era neînfricat, aventurier, dar și hilar”. Odată ce adolescența a trecut și focul s-a stins, acum Claudia povestește cu mare pasiune de scriitoarea Emily Brontë, „care este pentru mine o personalitate remarcabilă, ce m-a impresionat până la lacrimi cu romanul său Wuthering Heights”. De-a lungul timpul a trecut de la „Fata cea nouă” a departamentului la „Omul cu întrebările”, iar un lucru pe care nu l-a făcut, dar vrea să îl facă este saltul cu parapanta, o ocazie perfectă să meargă împreună cu Adina într-o aventură.


Marina Maftei


Pentru Marina, există o regulă după care se ghidează la locul de muncă: verifică, verifică și mai verifică o dată. Colegele de birou spun că replica cea mai des folosită de ea este „Sper că am făcut bine”.


Sociabilă și mereu înconjurată de persoane dragi, pentru Marina ziua la birou are două momente cheie: „prânzul, pentru că știu că mai este puțin și vine colega mea”, dar și schimbul de tură când echipa se reunește. Este atrasă de mister și necunoscut, motiv pentru care își dorește să facă o călătorie cu vaporul și să cutreiere infinitul albastru al mărilor. Dacă o veți întreba ce crede că leagă departamentul din care face parte, veți auzi: „starea de bine care se emană când ne întâlnim toate, iar starea asta este întreținută de ieșiri în oraș, glumițe ale noastre și buna comunicare”.


Ionela Oniciuc


Spontană și mereu cu glumele la ea, Ionela râde și ne spune că are o super-putere incredibilă: „de a arăta ca la 17 ani de 5 ani încoace”, iar dacă ar fi să știm un secret despre ea acela ar fi că poate să se pregătească în maximum 5 minute, atunci când vine vorba de ieșit în oraș. Din luna aprilie a acestui an, de când ne este colegă, spune că avut multe întâmplări hazlii, iar printre acestea se numără „diversele situații în care oamenii stau lipiți de interfon, după ce solicită accesul în clădire. De cele mai multe ori, fie vezi doar o ureche, un nas sau niște ochi care se uită direct la tine. Iar o alta este când un pui de broscuță a vrut să se adăpostească de ploaie în holul clădirii”.


Momentul său preferat al zilei este seara, când „totul este cuprins de o altă atmosferă, diferită de cea din timpul zilei”. Și-ar dori să facă scufundări în Oceanul Atlantic, iar în timpul liber o găsiți luând orașul la pas, în plimbări lungi „pentru a vedea apusul, după care mă refugiez într-o cafenea”. Este fan ciocolată, iar dacă s-ar putea reîncarna într-o vedetă, ar alege să fie Angelina Jolie.


Alexandra Manole


Alexandra este un bun ascultător, lucru care îi face pe cei din jurul său să se simtă în largul lor atunci când vorbesc cu ea. Spune că departamentul din care face parte este unit de faptul că au o bună comunicare, dar și de momentele pline de râsete – „avem multe lucruri de învățat una de la cealaltă, iar când lucrăm împreună se resimte spiritul de echipă”. Colegele spun despre ea că este ca un ceas elvețian, „întotdeauna la timp”.


Pasionată de folclor și tradiții, Alexandra își dorește să călătorească în cât mai multe țări ca să poată cunoaște culturi și obiceiuri diferite. Dimineața este momentul în care are cel mai bun randament și reușește să îndeplinească cele mai mute task-uri, iar seara preferă să stea cu cei dragi ei și chiar să meargă la câte o petrecere cu prietenii.


Iolanda Surugiu


Iolanda este „fata cea nouă” a departamentului, intrând în familia IULIUS de puțin timp. Ne spune despre ea că îi place să gătească bunătăți dulci și că empatizează foarte mult cu cei din jurul său. Se declară ca fiind morning person pentru că adoră diminețile „care încep fie de la ora 07.00 – 08.00, atunci când am ceva important de făcut, fie cele târzii, când mai lenevesc puțin în pat”. În adolescență avea un „celebrity crush”, iar acela era Harry Styles, membru al trupei One Direction. Deși încă abia este în perioada de acomodare, spune despre departamentul din care face parte că este legat de „bună dispoziție, înțelegere, dar și comunicarea deschisă”.


Adriana Dajbog


0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page