top of page

Echipa Audit – Profesioniștii care fac lumea IULIUS să funcționeze mai bine

În era transformării continue, auditul intern a devenit unul dintre pilonii strategici în cadrul IULIUS și are rolul de a monitoriza eficiența și eficacitatea activității. Mădălina, Mara, Tatiana și Ștefan sunt cei care aplică lecțiile trăite până în prezent, astfel încât să protejeze și să clădească viitorul companiei. Motto-ul lor este - „Când primim lămâi, pregătim o tartă” -, iar curiozitatea care îi caracterizează „ne face să transformăm mereu simple modalități de a îmbunătăți lucurile, în soluții pe termen lung”.


Procesul complex implică multe competențe și responsabilități, multă muncă, dar printre toate acestea se strecoară mici momente de relaxare, ce sunt date de simplele pauze petrecute împreună, fie la prânz, în timp ce savurează împreună o înghețată, fie când pur și simplu se deconectează preț de câteva minute de la task-uri și se încarcă cu energie prin intermediul discuțiilor în care împărtășesc diverse experiențe unii cu ceilalți.


Pe lângă toate rapoartele zilnice, în departament există și o regulă nescrisă, care însă este respectată cu strictețe în cadrul biroului, agreată în mod tacit, prin „act adițional” la contract și anume: „o zi fără o «gustarică», e o zi pierdută, și nu ne place să pierdem”.


Audit & cuisine moderne

Mădălina Melinte este managerul departamentului Audit și și-a început activitatea la IULIUS cum se poate mai bine, adică cu un team building. „Mi-a făcut plăcere să-mi cunosc colegii de departament într-un mediu relaxat, în cadrul căruia mi-au împărtășit din experiențele lor și am avut ocazia să aflu mai multe despre ei și despre pasiunile fiecăruia. Integrarea mea în cadrul echipei Iulius s-a realizat cu mare ușurință datorită faptului că am interacționat și cu alți colegi din cadrul diferitelor departamente, dincolo de atribuțiile și termenele limită pe care le avem de îndeplinit zilnic fiecare dintre noi.”


Este vigilentă atunci când examinează un document și efectuează fiecare revizuire cu un grad ridicat de atenție, indiferent de circumstanțe. Însă, printre proceduri și rapoarte nu trece nicio zi în care să nu găsească, alături de colegi, motive care să-i aducă zâmbetul pe buze. Pasionată de gătit, i-ar plăcea să petreacă o zi în bucătăria unuia dintre cei mai renumiți chefi din lume, dar „m-aș «mulțumi» și să iau parte la un curs de gătit susținut de unul dintre aceștia.”


Mădălina iubește și filmele complexe, astfel că și-ar dori să fie colegă de platou cu Leonardo DiCaprio în „Inception" sau cu Meghan Markle în „Suits", iar dacă ar putea stabili o regulă pentru oameni și nu doar pentru funcționarea companiei, aceea ar fi: „să ne dăm voie să fim oameni în adevăratul sens al cuvântului și să ne «stabilim» mereu aceeași regulă pentru a doua zi.


Natură, cărți și proceduri

Imediat după semnarea contractului de muncă, Mara Șpaiuc a aflat de la viitoarele colege că „procedurile o așteaptă” și „acele momente mi-au rămas foarte bine întipărite în minte, mai ales că Tatiana și Mădălina erau foarte zâmbitoare”. Atmosfera plăcută se menține și acum în birou și cei patru colegi găsesc în fiecare zi situații mărunte care să-i facă să râdă, iar ambianța relaxată îi ajută să facă lumea IULIUS să funcționeze mai bine, atât pentru angajați, cât și pentru parteneri.


Pasionată de ceea ce face, înzestrată cu o gândire critică aparte și cu o capacitate specială de a vedea imaginea de ansamblu, Mara își canalizează toate eforturile pentru obținerea celui mai bun rezultat, indiferent de task. Bateriile și le încarcă petrecând timp în aer liber și ascultând natura, citind, fapt pentru care dacă ar putea să joace într-un film ar fi ecranizarea unuia dintre romanele „Mândrie și prejudecată”, „Anna Karenina” sau „oricare film în care joacă și Keira Knightley”. În aceeași notă, dacă ar putea face o regulă care să fie urmată pentru o zi de toată lumea, Mara și-ar dori ca „toți să se deconecteze de la tehnologie, telefon în special, acesta să fie folosit strict pentru îndeplinirea atribuțiilor de muncă.” Pe viitor își dorește să descopere și minunile naturii din Africa și Asia.


The answer is always yes. Let's do it!

Tatiana Pavel a venit la IULIUS o perioadă în calitate de consultant, iar în momentul în care a apărut oportunitatea de a lucra în companie nu a ezitat să devină colega noastră. „Îmi amintesc emoțiile de la momentul finalizării primei misiuni de audit. Eram emoționată și curioasă dacă va fi apreciată munca realizată de noua echipă de audit intern”, și a fost, astfel că echipa s-a extins.


Tatiana are multe amintiri frumoase în departament, dar cel mai amuzant este: „momentul când colegii mi-au făcut o farsă de ziua mea și mi-au oferit drept cadou două bilete (cofecționate de ei) la concertul lui Adrian Minune. Inițial, am crezut ca e un cadou real și m-am întrebat cum le-a venit această idee, având în vedere că mie nu-mi place acest stil de muzică.” Este persoana care spune mereu „hai să facem”, deseori vine cu inițiativa de a organiza călătorii, petreceri sau simple întâlniri cu prietenii sau cu familia, iar când i se propune o provocare, răspunsul ei este „DA”. Fire romantică, i-ar plăcea să joace în filmul de succes „The Notebook” și să facă surfing.


Călătorie în jurul lumii și multă bună dispoziție


Ștefan Radu este cel mai nou coleg, s-a integrat perfect în echipă și este „responsabil” cu buna dispoziție din grup. Pe lângă glume, are însă și o mulțime de amintiri amuzante de la birou. În prima zi a crezut că și Mara este la fel de novice ca și el pentru că nu o cunoscuse anterior, apoi într-o altă zi, „un coleg pe care nu-l cunoștea nimeni din departament, a intrat fără să scoată un cuvânt în biroul nostru, s-a îndreptat spre ușa de la terasă, a deschis-o și a aruncat o privire afară. Apoi, tot în tăcere a părăsit biroul. Ne-am uitat nedumeriți unii la alții și am început să râdem”, iar lista poate continua, dar unele întâmplări pot fi povestite în alt context. De altfel, asta i-ar place să fie regula pentru toți oamenii: fiecare să povestească o întâmplare amuzantă, măcar o dată pe zi.


Ștefan împărtășește aceeași pasiune pentru gătit ca și Mădălina pentru că îi place să experimenteze rețete noi, dar i-ar plăcea să-i fie coleg și pe platoul de filmare de la „Inception". Pe bucket list-ul său se află o călătorie în jurul lumii.


Vă mulțumim pentru determinare și munca extraordinară și vă dorim să vă urmați mereu pasiunile!


Suntem mândri să fiți #OameniiIULIUS!


Material realizat de Lucia Hacman, Departament PR

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page