top of page

Echipa Dasko Iulius Town Timişoara: forţa invizibilă din spatele unui mare proiect

Mereu în alertă, vigilentă, puternică, disponibilă şi răbdătoare. Aceasta este echipa Dasko Security de la Iulius Town Timişoara. Astăzi, vă invităm să îi cunoaşteţi pe Florinel, Lucian, Rodica, Cosmin şi Bogdan. Ei sunt doar o mică parte dintr-o echipă mult mai numeroasă şi unită, de cele mai multe ori invizibilă publicului, dar deloc absentă. Unii şi-au dedicat aproape 20 de ani „familiei IULIUS”, alţii s-au alăturat acesteia mai recent, însă pe toţi îi uneşte o trăsătură de caracter fără de care nu te poţi considera un profesionist în domeniu: intransigența faţă de reguli.


Să asiguri paza şi securitatea unui ansamblu de dimensiuni impresionante, vizitat zilnic de peste 50.000 de persoane, este o activitate complexă, solicitantă, uneori riscantă, ce necesită planificare şi o bună coordonare. De asta se ocupă, de mai bine de 13 ani, Florinel Călugăreanu, care, împreună cu echipa sa formată din 78 de oameni, face astfel încât cei care vin la cumpărături şi relaxare să se simtă în siguranţă, deşi prezenţa lor este abia percepută.



Iubitor de drumeţii montane şi de călătorii, se descrie ca fiind o persoană activă, deschisă spre nou, care acceptă cu entuziasm orice provocare. Este un om riguros, adept al regulilor şi planificării, astfel că nu este surprinzător că, atunci când era de-o şchioapă, se visa ofiţer de marină. Visul s-a împlinit, doar specializarea a fost alta, însă principiile după care se ghidează, la job şi în viaţa privată, au rămas aceleaşi şi îşi doreşte ca şi cei din jurul lui, în special colegii, să le urmeze. „Dacă aş putea face o regulă pentru o zi, aceasta ar fi încetarea tuturor conflictelor armate de pe glob”.


Cea mai îndepărtată amintire pe care Florinel o are despre companie este de la prima şedinţa operativă la care a participat, „unde am văzut un grup de profesionişti ce formau o echipă, dar care, individual, stăpâneau excelent domeniile de activitate”.


De-a lungul anilor petrecuţi în compania IULIUS, Florinel a gestionat numeroase situaţii, unele dificile, altele uşor comice. „În una din zile, la Iulius Mall a fost organizată o activitate culturală cu participarea unui public numeros. Noi trebuia să asigurăm securitatea evenimentului. După instructajul dinaintea intrării pe posturi, ne-am deplasat spre locul evenimentului. Băieţii de la intervenţie: frumoşi, înalţi, echipaţi cu bocanci, pantaloni, vestă etc. La trecerea pe lângă o masă de la un restaurant, doamna îi spune partenerului: <<ai grijă câtă bere bei şi ce vorbeşti, că mascaţii fac razie>>”.


Cu toate că domeniul de activitate este unul al acţiunii şi preferă activităţile fizice, Florinel are momente când încetineşte ritmul şi, lăsându-se purtat de inspiraţie, compune versuri, în special de 8 martie, pentru felicitările colegelor. „Evită frunţile încruntate” este regula nescrisă din departament, iar gluma preferată ar fi ,,cu cât stai mai mult pe telefon, cu atât vei lucra mai puţin la Dasko Security”. Florinel este mulţumit de realizările din viaţa sa, dar „sigur mi-aş dori o călătorie în spaţiu”.


Anticipare şi planificare, pe ritmul muzicii anilor ’80-’90


La prima vedere rigid, îmi place regula (la serviciu), anticipez, planific, organizez, îmi iau suficiente măsuri pentru a nu fi surprins. De regulă pragmatic, ştiu de unde plec şi unde vreau să ajung. În rest, un tip amabil, un pic boem, operă, filarmonică... fără a exagera. Fan muzica anilor ’80-’90, însă nu mă dau în lături nici de la Rihanna”. Aşa se descrie Lucian Balmuş sau „Luci”, şeful Dispeceratului, acea încăpere cu multe ecrane despre care îşi aminteşte cu haz că l-a impresionat. „Erau o mulţime de imagini pe camerele de supraveghere gata să vină pe mine.”😊

Echipa din care face parte ar asocia-o cu „un creier” sau cu înţeleptul atotcunoscător din filmul Zeii Egiptului. O regulă din departament, cu tentă glumeaţă, este aceea că „ne înţelegem din priviri”. La un pas de a deveni doctor, vis din copilărie, a devenit inginer și o mare parte din carieră a profesat ca ofițer în sistemul de ordine publică, Lucian este un temerar care a încercat multe lucruri în viaţă şi dacă ar fi să joace într-un film, Troia i s-ar potrivi de minune. Fără a-i nominaliza, Lucian îi descrie pe colegi ca fiind: „cuminte, corect, mare detectiv, enervant de tânăr, atotştiutor, uimitor de responsabil, adaptabil, pragmatic, logic, <<de ce eu?>>”.


Pata de culoare și grație dintr-o lume a bărbaţilor



Rodica Munteanu contrabalansează cu feminitatea, sensibilitatea şi, de ce nu, cu vocea ei, forţa şi duritatea unui departament eminamente masculin. Pentru Rodica, inspector SSM Dasko Security, sănătatea şi siguranţa colegilor, despre care îşi aminteşte că au primit-o cu amabilitate, este prioritară. Îndrăgostită de


folclor şi de cântul autentic românesc, în copilărie, Rodica şi-ar fi dorit să devină solistă de muzică populară. „Talent cred că aveam, dar soarta nu a vrut”. Un alt talent, pe care colegii îl apreciază este cel gastronomic, Rodicăi făcându-i plăcere să prepare, în timpul liber, prăjituri. Se descrie ca fiind „puternică, gata de a sări în ajutorul colegilor, dar şi uşor impulsivă, atunci când nu sunt apreciată la adevărata valoare”. La finalul unei zile de lucru, se relaxează ascultând melodiile preferate.

Își apreciază mult colegii, care de multe ori au creat momente când „au reuşit să-mi descreţească fruntea”.


Mall Cop de Timişoara


„Lucrez în această mare familie din octombrie 2005 şi am foarte multe amintiri, dar cred că cea mai veche este chiar de la marea deschidere a Iulius Mall Timişoara. Fusesem în tură cu o zi înainte de inaugurare. Am ieşit din schimb la ora 19:00 şi eram aproape convins că marea deschidere, ce urma să aibe loc următoarea zi, la ora 12:00, va fi amânată, deoarece era practic imposibil să dispară tot molozul şi toate cutiile, să fie aranjate mobilerul şi toată vegetaţia de pe spațiile comune. Dar, fiind la început şi necunoscând puterea familiei IULIUS, convingerea mea a fost risipită, deoarece în ziua marii deschideri, la ora 11:30, totul strălucea, era impecabil. Am patrulat în tot mall-ul ca un copil care ajunge prima oară la Disneyland. Nu îmi venea să cred! Atunci am fost pe deplin convins că am ajuns într-o echipă minunată”. Cuvinte care spun multe despre Cosmin Cazacu şi despre fidelitatea sa faţă de a doua lui familie, IULIUS.


Cosmin este coordonatorul serviciului de pază Dasko Timișoara pe partea de dezvoltare. Un job care i se potriveşte perfect, domeniul ordinii şi securităţii fiindu-i, parcă, înscris în codul ADN. Pe când era doar „micuţul” Cosmin, se visa „poliţist, bineînţeles” şi dacă ar fi să joace într-un film, ar fi de Oscar în rolul lui Paul Blart din „Mall Cop”. În mod clar, lui Cosmin nu îi lipseşte simţul umorului, care îl ajută la serviciu, dar şi acasă. „Cea mai mare liniște o am când ajung acasă, în sânul familiei, şi dau în mintea celor mici, jucându-mă cu copiii mei, Rareş şi Alexandra, bineînțeles acompaniați de cei doi căței, Ronna si Toby.”


Perfecţionist, atent la detalii, cu o memorie extraordinară, iertător şi echilibrat, Cosmin se descrie ca fiind o persoană optimistă şi norocoasă. Un talent neobişnuit? „Hmmm... pot să spun că sunt <<şeful>> departamentului de Marketing şi Design al Dasko Security Timișoara”.


Departamentul Dasko este, fireşte, unul al regulilor şi procedurilor scrise şi absolut necesar de urmat, însă o normă sau, mai bine spus, un obicei nescris: cel al cafelei savurate în tihnă, înainte de începerea programului. „Colegul meu Bogdan Cîrciumariu face întotdeauna cafeaua şi o face foarte bună. Pentru a vă convinge de asta, ţin să vă spun că vin cu o oră înainte de începerea programului doar pentru a o savura în liniște şi pentru a-mi lua energia necesară pentru a fi în priză toată ziuă”. Cosmin, Bogdan, nu credem până când nu încercăm şi noi. 😊


Mereu vesel şi cu zâmbetul pe buze


Descris de Cosmin ca „my brother from another mother”, Bogdan Cîrciumariu este Şef de Tură şi îşi aminteşte amuzat că, după prima zi de serviciu, s-a pierdut şi nu şi-a mai găsit vestiarul. Fire sociabilă şi deschisă, adept al lucrului bine făcut, Bogdan este pasionat de drumeţii şi fotbal. Prima amintire din departament este de acum 16 ani, „când, la prima şedinţă, am fost 100 de agenţi de securitate”. Gluma departamentului? „Dasko la nevoie se cunoaşte”.


Bogdan este priceput nu doar în prepararea cafelei pentru colegii săi, ci şi a unor grătare delicioase. Când era copil: „am vrut sa devin Preşedintele Statului, dar... am ajuns la concluzia că nu-mi place politica”. Dacă ar fi să aleagă un film în care să joace, Vlad Ţepeş ar fi acela şi nu s-ar da în lături nici de la un salt cu paraşuta.


Suportul acordat colegilor, indiferent de situaţie, la bine şi la greu, îl defineşte pe Bogdan, care, la final de săptămână se detensionează călătorind împreună cu familia. „Făra telefoane mobile. Să comunicăm şi în mod real” este o regulă pe care ar implementa-o pentru toată lumea, cel puţin pentru o zi.


Dragi colegi din echipa Dasko Security Timişoara, vă mulţumim pentru că ne putem baza întotdeauna pe voi, noi şi clienţii noştri!



MEET THE TEAM!


Florinel Călugăreanu – „mentorul”, „liderul desăvârşit”

Lucian Balmuş – „ordonatul”

Rodica Muntean - ,,pata de culoare pe fondul negru al uniformelor”

Cosmin Cazacu – „inteligent, cu înclinaţii spre design”

Bogdan Cîrciumariu – „harnic, disponibil. Omul bun la toate.”

Echipa – „care a dat dovadă de seriozitate, disponibilitate şi profesionalism, în multele situaţii în care am fost solicitaţi”.



Material realizat de Simona Teodorescu, Departament PR







Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page