top of page

Leasing Iulius Mall Cluj – Când mutările, strategiile și obiectivele depășesc tabla de șah


În cadrul proiectelor IULIUS, Leasing-ul pare a fi piesa principală. În jurul său se învârt rotițele, de aici pornesc provocările, tot el pare să dea tonul și tiparul, pare că vine înainte de toate, dar și că este finalitatea. Ce să mai, poate fi regina balului sau ... jocului de șah, așa cum vom vedea în cele ce urmează. Cu echipe puternice și dedicate în fiecare oraș, Leasing-ul este unul dintre departamentele pe care sigur îl întâlnim în activitatea zilnică, cu toții.


Astăzi, descoperim departamentul Leasing de la Iulius Mall Cluj, o echipă formată din tipologii atât de diferite, cu pasiuni artistice, sportive și gastronomice, cu principii puternice de viață și, mai ales, cu o unitate care pare cultivată în timp, cu maturitate și empatie, așa cum aceiași colegi reușesc să închege legături puternice cu partenerii. Vă invităm să aflați despre ce vorbim, în rândurile de mai jos!


Cosmin Micu – omul „extra mile”


Cosmin este coordonatorul echipei de leasing Iulius Mall Cluj, fiind de 15 ani angajat al IULIUS, atunci când fusese recrutat pentru marketing.

Cei care îl cunosc îl pot caracteriza ca fiind loial, implicat, empatic și ... dispus mereu pentru „the extra mile”. Are un băiețel de 8 ani și jumătate, alături de care adoră să meargă în drumeții. De altfel, pasiunile sale se învârt în zona sportului, care îi place aproape în orice formă: fotbal, tenis, formula 1 etc. Așa că, nu e de mirare că i s-ar părea potrivit un rol în filmul Jerry Maguire, dar și că dorința încă neîndeplinită este să sară cu parașuta.


În viziunea lui Cosmin, Leasing-ul este regina din sportul minții. „Pentru că departamentul Leasing are deplină mobilitate, suport și opțiuni pentru a fi piesa centrală a oricărei partide. Este un mediu și un departament imprevizibil, într-o continuă dinamică, capabil să schimbe radical orice situație – evident, în baza adoptării strategiei optime, de impact”. Ceea ce ne conduce și la „talentul” său special, cel de a găsi soluții, chiar și când finalitatea e greu de anticipat.


Cosmin ne-a mărturisit că cel mai bun sfat primit de la colegi este că „limitele ni le setăm noi” și că au și reguli nescrise, „care, de obicei, vin să înlocuiească procedurile 😊, dar sunt tot mai puține, pentru că totul trece prin iGate” (full disclosure 😊😊😊). Tot de la el aflăm că activitatea serioasă a departamentului este uneori relaxată de glumițe și farse, mai ales de 1 aprilie, „cum este aplicat bandă scotch pe mouse și uimirea colegului/ei care nu înțelegea ce se întâmplă”.


Silvia Bălinișteanu – omul „ca o mamă”

Pentru Silvia, relația cu IULIUS poate fi definită cu „prima dragoste nu se uită”. Face parte din echipă de când Iulius Mall Cluj era în stadiu de șantier, mai exact, din octombrie 2007, cu mici întreruperi: două maternități și o altă perioadă de 3 ani.


Mamă a două fete, Silvia iubește enorm copiii, este o fire empatică și este pasionată de gastronomie, gusturi și mirodenii. „Ca și temperament sunt destul de colerică și extrovertită, vorbesc mult și sunt pătimașă. Recunosc că în timp mi-am mai pierdut din aceste 《abilități》și am devenit puțin mai calmă. Rar, e drept, dar probabil că ar trebui să spun că m-am maturizat 😊”.


Silvia are și o latură mai puțin cunoscută, artistică, știind să cânte la pian. Iar dacă ar fi să apară pe marele ecran, ar fi în „Gladiatorul”, filmul său preferat (clar că aici a răspuns firea patimașă 😊). Ca aspirații viitoare are în plan să viziteze New York-ul și să învețe limba germană.


Cu o tipologie spre „overthinking everything”, Silvia spune că prima amintire din departament, metaforic vorbind, este „legată de Cosmin și de faptul că m-a aruncat în apă fără să știu foarte bine să înot…motivând, bineînțeles, că o să învăț mai bine să înot în ocean decât la mal. Am intrat în horă și am început să dansez și tot ce sunt eu acum se datorează în mare parte acelei perioade, în care am plâns, am râs și am pus bazele omului de astăzi”.


Regula nescrisă a departamentului este „să nu ne băgăm unii peste alții, să ne respectăm și să ne ajutăm reciproc”. Iar la capitolul superputere, Silvia spune că este legătura pe care o au cu partenerii. „Cred cu tărie că mulți dintre partenerii noștri sunt în mall și datorită nouă, dincolo de condițiile bune sau pentru rezultate. Faptul că îi ascultăm, îi înțelegem, le știm business-urile, uneori ca și cum ar fi ale noastre, îi face să rămână sau să ne aleagă în detrimentul altor proiecte”.


Ștefan Roman – omul cu soluțiile

De zece ani în companie, Ștefan este acel coleg pe care îl întâlnești mereu cu zâmbetul pe buze, de parcă nimic nu-l destabilizează. Îți emană încredere și pozitivism, pentru că este o fire sociabilă, calmă, echilibrată. Atât de pozitiv încât găsește cel puțin un lucru bun în fiecare om cu care interacționează, o calitate pe care o găsim specială.


Este mai tot timpul conectat la job, dar când are timp liber, îl dedică pasiunilor sale: munte, drumeții și pescuit. Ștefan este om de echipă și spune că „superputerea” departamentului este cea de a se adapta unul față de ceilalți și de a face lucrurile să funcționeze. De altfel, în viziunea sa, leasing-ul este asociat cu „regele” din jocul de șah. „Este cea mai importantă piesă din jocul de șah, fără de care partida nu poate continua. La fel, fără leasing nu am avea mall-urile cu gradul de ocupare actual”.


Provocat să se vadă actor de film, Ștefan spune că ar trebui să fie o comedie în stilul Kusturica. Ceea ce nu a făcut niciodată și ar vrea nu sunt „excentricități”, ci: „Să am 3 - 4 săptămâni de concediu, în care să pot vizita țări mai îndepărtate de România 😊”.


Iudith Coman – omul cu buna dispoziție

Despre Iudith putem spune că este o persoană colorată (așa cum ne arată și fotografia). Este „fixistă”, cum chiar ea declară, dar în sensul bun. „Am nevoie să știu că sunt în control asupra oricărei situații în care mă aflu, în rest, cred că sunt o persoană pe care se poate baza toată lumea și un bun prieten”. Îi place să călătorească, să descopere culturi diferite, să învețe despre istoria artei și să urmărească documentare istorice. Și ... îi place să coasă.


Iudith este om IULIUS de 5 ani, „cu o pauză de 2 ani în care am învățat să număr de la 1 la 10 și să cânt《Rățuștele mele》de mai bine de 100 de ori 😊”. Iar de la începuturi își amintește că: eram ca o umbră a Silviei, mă tot țineam după ea și aveam temerea că îi stau prea mult pe cap”.


Ar face o regulă pentru toți, aceea de a nu spune NU întreaga zi, iar dacă ar fi să asocieze departamentul cu o piesă de șah, Iudith ne spune că „noi suntem Jucătorul, pentru că noi facem jocul 😉”. Fire prietenoasă, Iudith ne spune că s-ar vedea un personaj din Friends și, în ceea ce privește dorințele neîmplinite până acum, include să ajungă în Brazilia și să viziteze Sao Paulo și cascada Iguazu.


Codruța Oltean (Proșenic) – omul cu organizarea

Deschisă, comunicativă, prietenoasă, calmă sunt câteva dintre trăsăturile Codruței, om IULIUS de 6 ani, care, în prezent, este Coordonator de Documente în cadrul departamentului Leasing Iulius Mall Cluj. Îi plac plimbările, ieșirile în natură, să călătorească, să cunoască oameni noi, cu personalități diferite.


Primul său sentiment în această echipă a fost „căldura cu care a fost întâmpinată”. Aproape firesc pentru o băimăreancă talentul Codruței este de a rămâne calmă în situații tensionate.


Ce a învățat, „furând”, de la colegi este că „trebuie să îți găsești motivația pentru fiecare efort depus”. Și, poate, ducând asta în viața personală, Codruța ar putea să-și vadă îndeplinită dorința mai veche de a face skydiving.


Alexandru Toader – omul visător

Alexandru este venit în departamentul Leasing Iulius Mall Cluj ca parte din programul de internship, care s-a finalizat la sfârșitul anului trecut. Așa că prima amintire este proaspătă: „se relocau birourile administrative și am muncit toți ca o echipă, mutând toate documentele pe care departamentul de Leasing le deține în noua locație. Atunci am simțit pentru prima dată sentimentul de apartenență si deschiderea colegilor de a lucra în echipă”. De la colegi a primit și sfatul „dacă vrei cu adevărat să reușești, fii gata să îți depășești limitele”, pe care îl apreciază și care i-a devenit un crez în dezvoltare.


Alexandru este un visător, așa cum îl descriu colegii, dar și o persoană dedicată și deschisă să învețe cât mai mult. În linii mari, simt că toleranța și empatia mă definesc cel mai bine, așa că regula pe care ar implementa-o pentru toată lumea este să zâmbești celuilalt. Exercițiul de imaginație de a juca într-un film îl poartă pe platourile Schindler's List, pentru că: „mereu mi-am imaginat cum ar fi fost să trăiesc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dacă aș fi fost în pozitița în care să salvez mulți oameni, oare câți aș fi putut salva?”


MEET THE TEAM!

Cosmin Micu – rational voice, idealist, strategic

Silvia Bălinișteanu - soul driven, „foc& fulger”, echilibrată

Ștefan Roman - friendly approach, omul soluțiilor, profesionist

Iudith Coman - smiley everyday, haioasă, optimistă

Codruța Oltean (Proșenic) - Mrs. Initiative, șefa iGate-ului

Alexandru Toader - dream catcher, curios


Dragi colegi, ne bucurăm să vă cunoaștem și vă urăm mult succes în noua provocare de la Cluj-Napoca, căreia știm că îi veți face față cu brio!


Material realizat de Adelina Paisa, Departament PR


Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page