top of page

Cei opt care au „îmblânzit” căsuțele Excel – Departamentul Financiar - Contabilitate Iulius Town





Femeile sunt foarte eficiente în gestionarea banilor, spun studiile ... și nu doar cele britanice 😊. Sintagmă certificată și prin departamentul Financiar – Contabilitate de la Iulius Town Timișoara, care, după numeroase schimbări și reorganizări, este unul în procent de 87,5% feminin, cu șapte reprezentante și un bărbat. Pentru unii dintre noi, facturile, raportările financiare, procentele și calculele rămân o bătaie de cap, însă pentru Alina, Andreea B., Andreea S., Viorica, Milica, Alexandra, Briana și Milan reprezintă rutina zilnică. Și la job, dar și acasă. Iar dacă tendința este să asociem orice om de cifre cu seriozitatea și sobrietatea, vom afla acum că la fel de bine îi vine și latura artistică, fashionistă, amuzantă, energică și aventurieră.


Alina Bogdan – spirit liber și aventurier

Pe Alina am cunoscut-o mai bine în materialul #OameniiIULIUS (pe care îl puteți citi aici). Așa am aflat că marea sa dragoste din copilărie au fost muzica și pianul, pe care le poartă și acum în suflet, chiar dacă jobul a înlocuit clapele cu tastatura. Alina este în companie din 2020, iar în prezent coordonează departamentul

Financiar - Contabilitate de la Iulius Town Timișoara. „Având în vedere că am ajuns în plină pandemie (noiembrie 2020), prezența unui număr semnificativ de persoane la birou m-a speriat puțin”, este prima amintire a Alinei. „În fiecare zi găsim cel puțin un motiv pentru care să râdem”, ne spune acum, când este deja parte dintr-o echipă unită, care are ca regulă nescrisă respectul.


Fire blândă, delicată și cu o eleganță care vorbește de la sine, Alina spune că a găsit la IULIUS o echipă motivată, cu oameni loiali, ambițioși și puși pe treabă. Așa cum este și ea. Mamă a unui fiu de 14 ani, este mare iubitoare de natură și de vacanțe active, la cort sau cu autorulota, întotdeauna alături de familie. Parte din familie este și cățelușa Athena, un Golden Retriever foarte afectuos. După ce în 2018 a făcut un tur al Europei stând la cort, spune că visul pe care vrea să-l îndeplinească este de a merge într-o vacanță prelungită în Indonezia.


Andreea But – mămica perfecționistă

Recent revenită în echipă, după doi ani dedicați fetiței sale, Andreea se ocupă de partea financiară aferentă clădirilor de birouri. Prietenoasă, zâmbăreață, mereu bine dispusă și cu „vorbele la purtător”, Andreea este atrasă de călătorii, pentru că așa descoperă oameni noi, culturi noi, gastronomii noi. „Cel mai mult îmi place rolul de mamică, pe care îl am de doi ani. Încerc din răsputeri să fiu o mamică zen, chill, dar sunt momente în care mă transform într-una disperată, mai ales de când a intrat cea mică în colectivitate”. Firea exigentă, tipicară și perfecționistă, atuuri importante în domeniul financiar, se regăsesc și în viața de familie: „nimeni nu mișcă în front fără acordul meu 😊”.


Numele înainte de căsătorie al Andreei era Bălan, astfel că era deseori asociată cu cântăreața și clienții o recunoșteau cu ușurință. Andreei îi place să picteze, deseneze, coloreze, hobby-uri pe care le poate exercita din plin alături de Alma, fetița ei. Însă, dacă s-ar ivi ocazia, și-ar dori puțin mai multă adrenalină, mai exact, să sară cu parașuta.


Andreea Stanciu – „șefa la bani și la valori”

Primii pași în IULIUS ai Andreei au fost în octombrie 2014, însă de cinci luni este în departamentul Financiar – Contabilitate al Iulius Town Timișoara. Au fost și vreo patru ani de pauză, însă „la reîntoarcere a fost ca și cum nu aș fi lipsit deloc 😊”. Acum, este șefa la bani și la valori”.


Așa cum se cade pentru un profesionist în domeniul financiar, Andreea Stanciu este o persoană realistă, practică. „Îmi plac cifrele, nu mă pricep la povești 😝”. Sinceră, directă și foarte expresivă, poate fi uneori percepută ca „arogantă”, însă îi place să socializeze și să cunoască oameni noi.


Ce o relaxează pe Andreea este ritualul din weekend: „Îmi place să mă trezesc de dimineață, să mă gătesc frumos și să îmi beau cafeaua la cafeneaua mea preferată, din centrul orașului”. În rest, iubește marea și shoppingul 😊 (banii gestionați trebuie și ei cheltuiți, nu-i așa 😊).


Milica Bojin – combinație de fată drăguță, cu preferințe horror (cinematografice)

Milica a împlinit deja 4 ani de când este în companie, iar rolul său este cel de gestionare chiriași, plăți și raportare. Este definită prin determinare și pozitivitate, nu renunță ușor când își dorește ceva și îi place să experimenteze, de la mâncare până la activități noi. Poate de aceea parasailingul este pe to do list-ul ei. „Îmi place să creez relații cu persoanele care se potrivesc tiparului meu și, astfel, să creăm amintiri non-stop”, ne spune Milica, care crede că încrederea și respectul se câștigă.


O amintire amuzantă este de la „filmarea unui clip pentru aniversarea IULIUS, cu întreaga echipă, la carusel, unde eram toți și râdeam pentru că deja amețiserăm de cât ne-am învârtit”. Regula nescrisă a departamentului este „ce se vorbește în departament, rămâne în departament”, iar dacă ar putea face o regulă de o zi în întrega lume, aceasta ar fi „să se zâmbească necondiționat și să uităm de probleme”. Drăguță cum este, n-ai ghici că este fan al filmelor horror, însă asta explică de ce i-ar fi plăcut să facă parte din distribuția „The Nun”. Mai mult, la capitolul talente neobișnuite, al Milicăi este: „de cele mai multe ori, ce spun se adeverește”. Milica, spune-ne, te rugăm, am scăpat de pandemie?


Viorica Bîrneață – fit pentru motherhood

„Sunt optimistă și mă consider o persoană norocoasă, din mai multe puncte de vedere”, se descrie Viorica. Până și numele ne atenționează că avem de-a face cu o persoană veselă (în cea mai mare parte a timpului), căreia îi plac oamenii inteligenți, care au ceva de spus, și ironiile subtile. „Sunt sinceră și, daca mă deranjează ceva, o spun”, calitate sau defect, nu știm exact, însă cu siguranță un exercițiu pe care îl putem practica din când în când, măcar.


Vioricăi îi place să fie în pas cu moda, adoră fitness-ul și este adepta unui stil de viață sănătos. Ca și colegele sale, are dor de ducă și îi plac excursiile.


Este colega noastră de un an și câteva luni, iar acum începe cea mai mare provocare din viața ei, pentru că va deveni mămică în curând. Îți urăm multă sănătate ție și bebelușului, dar și mult succes!


Alexandra Mirianici – timidă și rebelă, în același timp

Alexandra este în echipa Iulius de puțin peste o lună, astfel că de abia acum o vom putea descoperi. Am aflat însă, deja, că este o combinație de timiditate și sociabilitate, dar și că, așa cum aproape că cere fișa postului, este perfecționistă: „Îmi place să fac totul să fie bine, corect, pentru fiecare detaliu la care descopăr nereguli să găsesc soluții”.


Trăsătură departamentală, adoră călătoriile și să cunoască oameni noi, iar acasă își încarcă bateriile de la un cățel și două pisicuțe, pe care le adoră. „Pot spune că pasiunea mea principală este dansul și îmi plac petrecerile unde se dansează și toată lumea se simte bine. Am rădăcini sârbești și ador muzica și dansurile sârbești”. Alexandrei i-ar fi plăcut să joace într-un film de acțiune alături de Jason Statham și, ca să fie precisă, în „Mechanic: Resurrection”. Tot cu adrenalină este și provocarea pe care și-o lansează pentru viitor, aceea de a sări cu parașuta dintr-un avion.


Briana Tamina Brad – Rising Star

Briana s-a alăturat departamentului în luna iulie, ca parte din programul „Rising Stars at IULIUS”. „Este primul meu job, pe care pot să spun cu sinceritate că mi l-am dorit foarte mult”.


Este sinceră, serioasă, ambițioasă și o fire deschisă. Pe lângă călătorii, care știm deja că reprezintă o pasiune comună, Briana ne spune că îi place să gătească, să se uite la seriale și să joace board games. „O altă pasiune de-a mea este colecționarea de figurine funko-pop. Am acasă o colecție destul de mare”.





Pentru cei care se pregătesc să caute pe Google – și noi am făcut-o 😊 – sunt mini statuete care arată așa:









Milan Dragomir – „un om simplu”

Milan este prezența masculină din departament și îl cunoaștem abia la final, pentru că, gentlemen cum este, acordă prioritate colegelor sale. Persoană modestă, „om simplu” cum își zice el, lui Milan îi place disciplina și urăște minciuna. Calități perfecte pentru rolul său de Gestionar Iulius Town Timișoara, care păstrează bine toate materialele achiziționate pentru mentenanța ansamblului.


Este colegul nostru din 2007, iar cea mai amuzantă, dar și neplăcută întâmplare pe care și-o amintește a fost „atunci când a picat sistemul IT, pentru că am sesizat că nu se poate face nimic fără internet”. Crede că departamentul din care face parte poate fi Tura de pe tabla de șah, „pentru că este o piesă periculoasă, dar nu tot timpul decisivă”. Spune că cel mai bun sfat primit de la colegi este cel de a avea acte doveditoare pentru munca pe care o faci, nu doar confirmări verbale, iar ceea ce nu a făcut până acum și vrea să schimbe acest lucru este mersul cu avionul.

 

MEET THE TEAM:


Alina Bogdan - leader

Andreea But - curioasă

Andreea Stanciu – omul la curent cu toate

Viorica Bîrneață – fashionista

Milica Bojin – ambițioasă

Alexandra Mirianici – new entry

Briana Tamina Brad - interna

Milan Dragomir – Milan, am nevoie de ajutor. Răspuns: cum te pot ajuta?


Material realizat de Adelina Paisa, Departament PR.

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page