top of page

Departamentul Financiar Palas sau Casa de Papel, varianta de 11 persoane cu abilități deosebite


Dacă acum câteva zile i-ați văzut pe colegii din departamentul Financiar Palas adunați în jurul unei mese, serioși și atenți la ce se discută, nu pregăteau bugetul pentru anul 2023 și nici nu numărau bani 😊. Își alegeau câte un nume de echipă din serialul care a cucerit irevocabil și iremediabil întreg departamentul – La Casa de Papel, film foarte popular, unde personajul El Profesor recrutează o echipă de opt persoane cu skill-uri deosebite pentru a intra în Monetăria Regală a Spaniei.

 • Mihai – El Profesor (creierul operațiunii din serial, dar și fratele lui Berlin)

 • Florina – Nairobi (managerul grupului din Casa de Papel și cea responsabilă cu tipărirea banilor)

 • Valentina – Lisabona (puternică și calmă)

 • Claudia – Mónica (Stockholm) (personajul care învață și se adaptează cel mai repede)

 • Daniel – Moscow (muncitor, asumat și capabil să riște totul)

 • Roxana – Tokio (foarte ambițioasă și încăpățânată)

 • Dragoș – Marseille (cel care nu vorbește mult și este foarte calm)

 • George – Río (cel mai empatic membru al echipei din serial)

 • Adrian – Berlín (personajul profesionist, elegant și sarcastic)

 • Petru – Denver (caracter impulsiv și cu o inimă mare)

 • Elena - Alicia Sierra (personaj dur, care poate să ia decizii dificile în situații critice)


Departamentul Financiar are două reguli nescrise, pe care fiecare membru le respectă cu strictețe: cafeaua de dimineață băută împreună cu echipa și prânzul luat întotdeauna alături de colegi. Motto-ul lor este „Toți pentru unul și unul pentru toți!”, iar dacă ar fi să facem un joc de imaginație, echipa de la Financiar seamănă cu o mașinărie foarte bine asamblată, cu piese șlefuite, care lucrează cu o finețe incredibilă, atât individual, cât și împreună.Se cântă sau nu se cântă în departament?Pentru Florina Minea, zilele încep mereu cu momentul ei preferat: cafeaua de dimineață, când povestește împreună cu colegii despre ziua ce tocmai a trecut, iar acesta este „cel mai bun mod de a intra în work mood (în special luni dimineața)”. În Departamentul Financiar, par să fie multe întâmplări bune de povestit, mai ales când colegii mai găsesc puțin timp, printre Excel-uri, să facă farse. Una ne-o spune chiar Florina, când „o colegă a fost întâmpinată la laptop de «o eroare fatală». De fapt, era doar o glumă a unui coleg ce setase ca acest mesaj să apară la folosirea oricărei taste”. În ochii Florinei, echipa din care face parte este „energică, amuzantă, dar, în același timp, responsabilă, atentă la detalii și orientată spre rezultate”.


Persoană care învață mereu din experiențe, care se adaptează ușor în situații diferite și cu o dorință continuă de a se autodepăși, dar și o fire empatică, colega noastră spune că se distrează „prin simplul fapt că petrec timp cu oameni dragi, inclusiv la serviciu”. Nici spiritul de aventură nu îi lipsește Florinei, căreia îi place să viziteze locuri noi, să cutreiere la pas orașe întregi și deja se pregătește pentru ediția UNTOLD din 2023. Despre talentele ascunse, colega noastră spune că ea cântă foarte frumos, dar în gând.


Tot despre linii melodice vorbește și Adrian Iosif Blaj, însă el zice că regula departamentului este „Nu se cântă în birou!”. Nu putem să nu ne întrebăm dacă are legătură sau nu această cutumă cu talentul Florinei 😊. Pentru Adrian, momentul preferat al zilei este prânzul, când împreună cu echipa, despre care spune că este „tânără și neliniștită”, se relaxează, în timp ce dezbat subiectele zilei. Unul dintre sfaturile pe care le-a primit de la colegi a fost acela de a trăi fiecare clipă din viață ca și cum ar fi ultima. Iar un lucru pe care Adrian nu l-a făcut niciodată, dar ar vrea să îl facă, este scuba diving.


Recent introdus în tainele parenting-ului, Adrian a devenit tatăl Nataliei de două luni. Iar când nu își petrece timpul cu ea, colegul nostru se uită la seriale, se joacă pe Play Station și joacă tenis.


Tot masa de prânz este și momentul din zi favorit al Valentinei Guriuc, despre care spune că este „timp de calitate petrecut împreună cu echipa”. Despre colegii ei, Valentina spune că sunt „super simpatici și amuzanți” și că în fiecare zi reușesc să pună la cale șotii pe seama cărora se amuză, iar timpul petrecut cu ei este o experiență în sine.


Când își dorește să se distreze, colega noastră pune pe repeat piesele sale favorite. Încă de mică iubea muzica, iar în adolescență „her celebrity crush” a fost Elvis Presley. Nepal, 8848 m altitudine, Himalaya, vârful Everest, este experiența pe care Valentina și-ar dori să o trăiască. Despre ea spune puține, însă despre echipa din care face parte, pare că ar putea să vorbească ore în șir, iar asta este o calitate care îi pune în valoare personalitatea empatică.
Calm și înțelegător, George Ovidiu Zaborilă nu își amintește vreo zi în care să fi fost nervos la birou și zice că „nici nu am cum, cu așa colegi”. Într-o zi, profitând de faptul că George întârziase, echipa s-a gândit să îi facă o farsă, lăsându-i pe birou o cafea, spunându-i, foarte serioși, că „o colegă a vrut să facă un gest drăguț”. Înțelegător din fire, George a crezut și chiar i-a mulțumit colegei, însă aceasta nu înțelegea despre ce este vorba. Nu are sens să mai spunem care a fost subiectul de discuție a Departamentului Financiar pentru câteva zile bune.


Se descrie ca nefiind o persoană matinală, însă îi place când își începe „dimineața cu o cafea bună și o discuție alături de colegi despre activitățile pe care le-am făcut în afara programului”. Ține mult la sfaturile primite de la echipă, așa că în ultimul timp, George spune că a mai ieșit din rutina zilnică și se bucură de timpul liber pe care îl are. Pe wishlist-ul său se află două lucruri momentan: să descopere locuri noi, în alte colțuri ale lumii și să sară cu parașuta.


Salturi cu parașuta, sport de contact și Casa de PapelDespre farsa făcută lui George își amintește și Petru Negură, care spune că l-a văzut pe colegul său „confuz și emoționat, dar convins de «seriozitatea» de care dădeam dovadă”. Petru spune că are niște colegi responsabili, conștiincioși, organizați, plini de viață și amuzanți, iar momentul său preferat al zilei este masa de prânz, alături de ei. Tot echipa i-a oferit lui Petru un sfat, care poate fi un motto în viață pentru fiecare dintre noi: „Gândește-te cât de mult va conta ceea ce faci acum, peste cinci minute/ cinci luni/ cinci ani!”.


Combinația perfectă dintre distracție și competitivitate nu poate fi decât un meci de FIFA cu prietenii, iar asta este rețeta la care apelează Petru atunci când vrea să se distreze. Nu a făcut niciodată scufundări în mare, dar își dorește să încerce această experiență, iar asta se află deja pe lista sa.Când vine vorba de lucruri pe care nu le-a făcut niciodată, Roxana Maria Rusu spune că își dorește să facă multe, dar cel care îi vine în minte prima dată este schiatul în Alpi. Dacă acum este fan La Casa de Papel, în adolescență, Roxana îl avea ca „celebrity crush” pe Taylor Lautner, de unde ne dăm seama că seria Twilight a fost „prima sa iubire” în materie de seriale.


Când asociază echipa cu o persoană, Roxana spune că acea persoană este „veselă, glumeață și care tot timpul găsește soluții pentru orice problemă”.

Una dintre glumele preferate ale Departamentului Financiar este „Dragoș, mai ai de numărat bani?”, ce îl are ca actor principal pe Dragoș Irinel Scafariu, fapt care îl și amuză. Un lucru pe care puțini îl știu despre colegul nostru este că practică sporturi de contact încă din copilărie. Având în vedere înclinația sa spre artele marțiale, este mai mult decât clar că își dorește, ca în viitor, să practice un sport extrem, și anume snowboarding-ul. Acasă, colegul nostru este full time father pentru micuțul Ianis, care îl ajută pe Dragoș să își reîncarce bateriile pe loc, atunci când îl vede.


Își amintește că, încă din primele zile petrecute în cadrul departamentului, a primit cel mai bun sfat: „Respiră adânc, totul va fi bine până la sfârșit, iar dacă nu e bine, înseamnă că nu este sfârșitul”.


Claudia Elena Todirică, persoană ambițioasă și perseverentă, învață câte ceva din fiecare etapă parcursă, astfel, la îndemnul colegilor și din propriile experiente a invățat să aibă mai multe încredere în forțele proprii. La fel ca Valentina, Claudia nu zice multe lucruri despre ea, dar când povestește de colegi nu ezită să spună că „toate momentele petrecute cu ei sunt plăcute, suntem o echipă unită”. Echitatea este o altă regulă nescrisă a departamentului, crede Claudia, iar dacă ar fi să se gândească ce trăsături ar avea echipa, dacă ar lua forma unei persoane, aceasta ar fi comunicativă organizată, amuzantă și responsabilă.


În viitor, Claudia își dorește să sară cu parașuta, dar până atunci, pentru a se distra, preferă să cânte și să danseze.


Mihai Mărginean îi împărtășește dorința Claudiei, iar un salt cu parașuta este o experiență pe care își dorește să o încerce. Nu consideră că are un talent special, însă se poate lăuda cu o aptitudine de invidiat: faptul că oricât de puțin ar dormi, nu îi este somn. Având în vedere că somnul nu este o problemă, ne dăm seama că Mihai este o persoană matinală și chiar el ne confirmă când spune că momentul său preferat din zi este „cel de dimineață, când îmi încep ziua cu o cafea bună”.


Nu o consideră o regulă, însă este de părere că buna dispoziție la locul de muncă este ceea ce promovează departamentul pe care îl coordonează. Pe lângă farsa făcută lui George, Mihai își amintește un alt moment hilar când „un coleg se uita la un video amuzant pe laptop, având căștile în urechi. Spre amuzamentul nostru, căștile nu erau conectate și la laptop, iar ce a urmat a fost super amuzant 😊”. Ca să se relaxeze, Mihai preferă un meci de tenis de câmp, iar dacă ar fi să joace într-un film ar fi unul.... de comedie, întocmai.Cel mai nou membru al echipei Financiar Palas este Daniel Leon, care deja s-a molipsit de la colegii săi cu „virusul” cafelei de dimineață, savurată la birou, în timp ce se dezbat diverse subiecte. Imaginându-și echipa ca o persoană, Daniel spune că aceasta este bună la toate și săritoare.


Talentul său neobișnuit este de a găsi cele mai bune soluții în situații neprevăzute, iar un lucru pe care nu l-a făcut, dar își dorește mult este să încerce să piloteze un avion. Ne rămâne doar să îl sfătuim pe Daniel să fie mereu cu ochii în patru, acum că am aflat ce farse pun la cale colegii săi din departament.Material realizat de Iulia Marcu, Departament PR

0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page