top of page

Adriana Botezatu (Răzvanță) – Pasiune pentru cifre, dragoste pentru folclor și grijă pentru oameni

Adriana Botezatu este unul dintre tinerii care au aplicat pentru programul de internship al IULIUS – „Rising stars at IULIUS” - și a avut șansa de a fi selectată pentru a rămâne în echipa de la Iulius Mall Cluj, ca parte a departamentului financiar-contabil. Oportunitatea de a aplica la IULIUS a venit la momentul potrivit, chiar după absolvirea facultății, când Adriana se gândea inclusiv la o reîntoarcere în regiunea natală, Bistrița-Năsăud. Din fericire, după două interviuri și o probă scrisă, Adriana a fost integrată în echipa de la Iulius Mall, din care face parte de patru ani.


Adriana este absolventă a Liceului Economic din Sângeorz-Băi și a Facultății de Științe Economice și Gestiunea a Afacerii din Cluj-Napoca. A terminat un master în contabilitate, diagnostic și evaluare, iar cifrele au fost mereu pasiunea ei:


„Sincer, nu mi-am imaginat că voi ajunge să fac o muncă de birou ca adult, când eram mică eram foarte activă. Apoi m-am îndrăgostit de cifre și de matematică, care au rămas cu mine’’.


Când i s-a propus să rămână în departamentul financiar al grupului, prima reacție a fost de emoție:


„Erau foarte multe informații noi de asimilat, multe date, multe proceduri. Mi-a fost un pic teamă că voi fi depășită de provocare, însă m-am adaptat rapid și am învățat foarte multe în acești ani. Am crescut mult profesional, mă simt foarte bine în echipă și cred că lecția cea mai importantă pentru mine a fost să am mai multă încredere în oameni și să fiu mai sociabilă”.


Adriana își dorește să nu se oprească niciodată din a învăța, iar ca obiectiv concret și-a propus ca în următorii ani să urmeze cursurile CECCAR pentru a face parte din corpul experților contabili.


Cei care nu o cunosc foarte bine pe Adriana trebuie să știe că marea ei pasiune sunt dansurile populare, iar până la liceu a cochetat cu ideea de a fi dansatoare profesionistă. De altfel, când era mică a făcut parte din Ansamblul Folcloric Păunița, cu care a călătorit mult la festivaluri în toată Europa.


Timpul liber îi place să și-l umple cu voluntariat. Face parte din multe grupuri unde activează în sprijinul bătrânilor, bolnavilor și copiilor. Îi mai place să gătească, să pregătească prăjituri pentru familie și să facă drumeții.


Adriana, îți dorim să te bucuri de fiecare etapă din viața ta, să înveți tot ce ți-ai propus și să fii mereu deschisă la nou!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Vin sau bere?

Vin roșu.

 

La țară sau la oraș?

Ambele. Îmi place atmosfera familiară și caldă de la țară, dar nu cred că aș mai putea locui acolo.

 

Mare sau munte?

Munte. Îmi place să petrec cât mai mult timp în natură.

 

Matinală sau nocturnă?

Nocturnă. Prefer să stau seara cât de târziu, decât să mă trezesc cu noaptea în cap.

 

Cafea sau ceai?

Aș spune că ceai, deși îl beau mai mult când sunt răcită.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș lua suferința oamenilor.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Cred ca tot româncă. Îmi place țara mea, aici mă simt cel mai acasă.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Paris.

 

O persoana publică pe care ai invita-o la un pahar de vorbă?

Mugur Isărescu.





bottom of page