top of page

Cosmin Micu: Când reușești să contribui la ascensiunea unui brand, aceasta este cea mai mare mândrie

Născut în Satu-Mare, Cosmin Micu a dovedit încă de mic un talent natural pentru sport. Cocheta cu ideea de a face fotbal de performanță, dar a primit și invitația de a juca într-o echipa de handbal locală. Pentru o scurtă perioadă de timp, în liceu, chiar a jucat fotbal la clubul orașului și se gândea că ar fi putut continua cu sportul de performanță. Totuși, a hotărât să dea prioritate studiului pentru a avea mai multe oportunități:


Sportul a fost lucrul care m-a însoțit mereu pe durata adolescenței. Apoi, pe măsură ce am crescut, mi-am dat seama că internalizam cu ușurință informații și procese noi, iar sportul ar putea fi o limitare a potențialului meu viitor. Așadar, am ales să investesc în studiu. Inspirat de cumnata mea, care studia Management la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, aflând detalii despre profilul Marketing, am decis să optez pentru această specializare, cu toate că în acei ani (2001), marketingul era un domeniu relativ nou în România. Mereu am simțit și am crezut că Marketingul poate și trebuie să fie parte a oricărui scenariu viitor posibil.


Cosmin a absolvit dublă specializare Marketing și Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, un dublu master în Strategii și Politici de Marketing, precum și unul în Managementul Dezvoltării Afacerilor toate derulate în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.


Imediat după încheierea studiilor, Cosmin a primit oportunitatea de a se alătura echipei IULIUS, care tocmai pregătea lansarea proiectului Iulius Mall Cluj. Astfel, în 2007, Cosmin a început călătoria sa alături de IULIUS, mai întâi cu un rol în echipa de marketing având ca și responsabilități principale dezvoltarea și închirierea spațiilor de promovare, dar și organizarea evenimentelor specifice de marketing. Începând cu anul 2009, a preluat atribuții în cadrul departamentului de Leasing al Iulius Mall Cluj (al cărui coordonator a și fost pentru mai mult de 11 ani), având aport, atât pe partea de dezvoltare leasing la nivelul întregului grup, cât și pe partea operațională locală. În prezent, Cosmin Micu este Development Retail Leasing Manager în cadrul noului proiect al IULIUS din Cluj-Napoca (zona Carbochim), un proiect de anvergură.


Deși la începutul carierei s-ar fi văzut făcând doar marketing, Cosmin este recunoscător pentru oportunitatea oferită (promovând în interiorul companiei), de a lucra în departamentul de leasing, un domeniu provocator, plin de surprize:


Leasingul te scoate din zona ta de confort în fiecare zi, te antrenează să jonglezi cu variabile multiple și aflate într-o dinamică continuă. În plus, îți solicită inteligența emoțională, capacitatea de a te pune în pantofii celuilalt astfel încât să cauți să îți înțelegi interlocutorul spre a-i putea oferi consultanță, și implicit cea mai bună soluție. Din punctul meu de vedere, omul de leasing se găsește pe o linie subțire aflată între chiriaș și centrul comercial, fiind necesar a se erija într-un veritabil avocat al clientului în interiorul companiei, dar, totodată, probând loialitate, imparțialitate și respectând procedurile Locatorului. Noi la IULIUS pare că știm să facem asta foarte bine, din moment ce avem alături de noi branduri care au început cu noi, care au crescut cu noi pe parcursul ultimilor 20 de ani și care, azi, au devenit rețele de succes pe plan național sau chiar internațional”.


O altă calitate a unui om de leasing este aceea de a ști să dea șanse oricărui proiect:


„Pe parcursul activității mele am învățat că cel mai important lucru este să nu pleci cu preconcepții, să fii deschis la concepte și propuneri noi și să încerci să îți ajuți clientul să poată naviga cu succes prin contexte economice mai puțin favorabile, oferindu-i consultanță spre a deveni mai atractiv și mai competitiv. Iar atunci când tragi linie și realizezi că ai reușit să contribui la ascensiunea unui brand, aceasta este cea mai mare mândrie”.


Despre IULIUS, Cosmin spune că este compania în care mulți oameni și-ar dori să lucreze pentru că sunt multe oportunități pe care le pot valoriza: „IULIUS este un univers de business care oferă pretexte de învățare continuă”.


Chiar dacă nu mai face sport, Cosmin a rămas un mare urmăritor de sporturi, de la fotbal, handbal, tenis, înot și, mai recent, baschet. Îi place să-și petreacă timpul liber împreună cu Alex, băiețelul lui de 10 ani (în parc, fie urmărind U-BT la meciurile de baschet etc.), să călătorească, să meargă în drumeții, să descopere locuri noi.


Cosmin, îți mulțumim că ești alături de noi în această aventură chiar de la începuturi și ne dorim că împreună să continuăm să facem imposibilul posibil!


Scurtă introducere în arta vieții predată de Oamenii Iulius

 

Vin sau bere?

Mai degrabă vin. Vin roșu.

 

Mare sau munte?

În final bate marea, are mereu un plus la mine în suflet.

 

Teatru sau film?

Teatru, pentru că la teatru totul este natural, autentic și implicit orice emoție este mai intensă.

 

Matinal sau nocturn?

Cu program extins. Mă prinde cu lejeritate două dimineața, ca mai apoi să intru rapid în pâine.

 

Cafea sau ceai?

Apă.

 

Câini sau pisici?

Categoric câini.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

În primul rând, aș încerca să împart puterea și altora, sperând că așa am ajunge la un sentiment de echitate și ar fi mai puține conflicte.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Japoneză - admir popoarele asiatice pentru valorile lor puternice și spiritul solid al comunității.

 

În ce oraș ai alege să trăiești?

Un oraș unde să pot regăsi, în mod obligatoriu, toate cele patru anotimpuri – fie ele și puțin atenuate așa cum le trăim deja. Clujul e minunat, Oradea e un alt oraș care îmi place foarte mult.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Cu Daniel David, rectorul Universității Babeș – Bolyai.



Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page