top of page

Constantin Năstase: Contabilitatea înseamnă cunoaștere, experiență și seriozitate

Ce au fotbalul și contabilitatea în comun? La o primă vedere nu prea multe, însă ambele i-au marcat viața lui Constantin Năstase. Fotbalul a fost, în copilăria mică, marea pasiune a lui Constantin, până când un accident la mână i-a întrerupt parcursul sportiv. Contextul de atunci, dar și firea lui pragmatică l-au orientat rapid spre un Liceu Economic, care i-ar fi pus rapid în mână o meserie. A ales să facă Liceul Economic în București, ca pentru facultate să se întoarcă la Iași, unde a studiat și muncit în paralel pe parcursul anilor de studiu.


De atunci și până acum, o perioadă de aproape 20 de ani, Constantin a experimentat toate modurile de a face contabilitate, de la contabilitatea manuală, pe hârtie și documente cumulative, la contabilitatea în excel, iar, mai nou, contabilitatea prin platforme digitale.


Din 2007, Constantin Năstase a venit în echipa IULIUS, unde se ocupă de partea economică a departamentului HR. Cum au fost acești ani pentru Constantin, ne-a spus chiar el, cu simplitate și generozitate:


„Au fost ani buni și frumoși, în care am trecut prin multe, de la crize, la pandemie și perioade de creștere susținută. A fost mereu ceva de învățat, mereu ceva de schimbat, mereu ceva de îmbunătățit”.


Cel mai mult lui Constantin îi place să ia un proiect de la zero și să îl ducă la final. Munca de zi cu zi a lui Constantin presupune analiză de bugete, construcție de bugete, previziuni de costuri, urmărirea modificărilor legislative, calculul salariilor, pontaje, creionarea unor fluxuri.


Contrar clișeelor care circulă despre contabili, lui Constantin nu îi plac lucrurile repetitive și monotonia. Spune că de multe ori contabilitatea este o muncă ce vine la pachet cu mult stres și anduranță. Din această perspectivă, crede că viitorii contabili trebuie să dea dovadă de multă responsabilitate, implicare și dorință de a deveni rapid independenți.


Faptul că este alături de IULIUS de 16 ani i-a oferit stabilitate și sentimentul că este parte dintr-o companie în al cărei viitor crede și alături de care a crescut profesional. De altfel, statornicia este o trăsătură de caracter, care la Constantin a îmbrăcat și alte nuanțe:


„În sinea mea sunt un conservator. Împărtășesc ideea conservatoare conform căreia lucrurile bune nu trebuie schimbate”.


Constantin nu este doar un bun profesionist, ci este un om bun mai presus de toate. El și soția sa au devenit recent părinți adoptivi pentru Ianis, 8 ani, și Sofia, 6 ani. De când casa li s-a umplut de energie și veselie, timpul lor liber este în întregime dedicat copiilor, alături de care redescoperă copilăria. Deși, uneori, misiunea este copleșitoare, Constantin nu își poate imagina viața altfel decât este ea acum, cu greu, dar și cu momente pure de bucurie, învățare și recunoștință.


Constantin, îți mulțumim pentru toți anii petrecuți alături de IULIUS, apreciem mult munca, seriozitatea și fidelitatea ta! Îți dorim ca misiunea de tată să te împlinească în toți anii care vor urma!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Ambele, depinde de sezon.

 

Mare sau munte?

Mai degrabă mare.

 

Teatru sau film?

Teatru.

 

Matinal sau nocturn?

Matinal.

 

Cafea sau ceai?

De la o vârstă, doar apa face bine😊

 

Câini sau pisici?

Câini.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș împărți-o la toată lumea.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Englez, pentru că sunt conservatori.

 

În ce oraș ai alege să trăiești?

Iași este orașul meu de suflet.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Cu Angelina Jolie😊 Cred că ar avea câteva sfaturi bune de dat.



bottom of page