top of page

Alexandra Blaga – Pasiunea pentru oameni

Când România a intrat în carantină, Alexandra a intrat în zona crepusculară. Pentru o persoană care nu își concepe viața în afara prietenilor și interacțiunilor cu oamenii, fiecare zi părea desprinsă dintr-o distopie. Sentimentul de sufocare devenise atât de acut, încât, într-o zi când se simțea ca peștele pe uscat, Alexandra și-a amintit că patrula de poliție își schimba tura după-amiaza și atunci se întâlneau cu toții. A mers direct la ei doar pentru un small talk:


“Aveam nevoie ca de aer să văd oameni, să vorbesc cu ei, să le spun orice. Pe mine chiar și un mic schimb de amabilități, cum am avut cu polițiștii atunci, mă încarcă de energie. Acum, când oamenii încă sunt reticenți la ideea de întâlnire fizică, aproape că îmi dau lacrimile. E foarte trist să vezi cum totul devine mai greu pentru că interacțiunile dintre oameni nu mai sunt ca înainte”.


Drumul în viață, Alexandra și l-a găsit încet, după mai multe încercări. Inițial, se visa antreprenor în domeniul zootehnic, ceea ce a determinat-o să urmeze pentru doi ani cursurile Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.


“Aveam un vis nebun să-mi fac o fermă de animale, mai precis o maternitate de oi. Era un concept nou, plecat de la ideea că foarte mulți miei rămâneau fără mamă”.


Visul a rămas, însă, în urmă când valurile vieții au purtat-o spre IULIUS. Își dorea foarte mult să lucreze și să aibă banii ei, iar perspectiva de a lucra ca vânzătoare la unul dintre magazinele din mall nu a descurajat-o deloc, în ciuda opoziției părinților. În treacăt fie spus, deși fiică de ofițer care a luptat în Afganistan, Alexandra are o dezinvoltură uimitoare, apanajul unei firi extroverte și prietenoase. Iar lucrurile s-au legat frumos pentru ea, poate și pentru că mereu a pus întrebările potrivite oamenilor potriviți. După doar o săptămână petrecută în mall ca angajată la unul dintre magazinele de fashion, Alexandra a aplicat pentru un post la centrul informațional, unde a și rămas timp de doi ani, până când a apărut oportunitatea de a lucra în echipa de marketing.


Din 2017, Alexandra se ocupă de marketarea și vânzarea spațiilor de promovare din mall și participă, ca parte a echipei de marketing, la organizarea de târguri și evenimente. Alexandra ne-a divulgat și care este secretul ei pentru a performa în acest job:


“Abordarea mea, pe care am avut-o de fiecare dată, este de a lega prietenii. Sunt un colac de salvare pentru toți clienții mei și asta a contat. Sunt un prieten la care apelează pentru orice, iar atunci când este vorba despre o promovare au alte urechi cu care mă ascultă, pentru că gradul de încredere este mare”.


Când privește retrospectiv, Alexandra nu regretă nicio alegere făcută, iar experiența din ultimii patru ani i-a deschis noi orizonturi:


“IULIUS este o școală. Aici am crescut enorm și noi uși mi s-au deschis. Probabil că nu m-aș fi gândit niciodată că voi studia comunicare și relații publice. În fiecare dimineață când vin la birou, am același entuziasm și bucurie ca la început. În primii trei ani la IULIUS, ajungeam de drag la 7:30 dimineața, deși programul meu începea la 9”.


Ambiția, veselia, empatia și disponibilitatea de a învăța mereu sunt calitățile pe care Alexandra le pune la temelia devenirii sale profesionale.


„Omul de vânzări se construiește. Te naști cu skilluri de sales, dar nu îți e suficient. Pe mine, cel mai mult mă ajută să rămân deschisă la nou și să învăț în permanență de la oamenii din jurul meu”.


Cel mai mult în timpul liber, Alexandrei îi place să petreacă timp de calitate cu prietenii, să invite lumea la masă, să creeze o atmosferă frumoasă și plăcută. Îi mai plac călătoriile, însă nu îi place să rămână mult timp în același loc. Mai degrabă, apreciază un city break sau o călătorie cu multe puncte de bifat, decât un sejur de relaxare într-un singur loc. Visează să viziteze New York-ul, chiar dacă nu este un oraș în care i-ar plăcea să locuiască.


Alexandra, se spune că cei mai creativi oameni sunt cei care încearcă mai multe drumuri, iar tu ai dovedit din plin acest lucru. Îți mulțumim pentru empatie și veselie!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

De acasă, când e vorba de realizat contracte și trimis oferte, de la birou când e vorba de întâlniri.

 

Vin sau bere?

Vin roșu.

 

Mare sau munte?

Greu. Mare vara, munte iarna. Mi-e greu să merg iarna la plajă.

 

Morning person sau night person?

Matinală. Mai bine mă trezesc devreme decât să stau noaptea.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Capuccino premium. Cu mai puțin lapte.

 

Dog person sau cat person?

Am un bichon havanez.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Mi-aș păstra părinții mereu în viață. Și aș mai vrea să-i fac pe oameni fericiți și sănătoși.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Probabil că rusoaică.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

New York, pentru agitație, pentru oameni mulți.

0 comentarii

Kommentare


bottom of page