top of page

Andreea Simionovici: În viață, ca și în sport, atunci când nu mai poți, mai poți puțin

Atunci când mintea ta este baricadată în autocontrol, o mare parte din viață ți-o petreci făcând alegeri pe care le consideri sigure. Astfel, sfârșești într-o rutină care te plafonează și nu te lasă să crești. Odată ce a intuit acest pericol, Andreea Simionovici a luat hotărârea de a fi mai îndrăzneață, atât în deciziile profesionale, cât și în cele personale. Ieșirea din zona de confort i-a adus Andreei întâlnirea cu oportunități care i-au schimbat parcursul pe ambele planuri.


Absolventă de Geografia Turismului, Andreea a lucrat o perioadă importantă în agenții de turism. Deși călătorea mult și pentru majoritatea acesta ar fi fost un job de vis, Andreea a simțit că vrea altceva. Astfel, a ajuns să lucreze în resurse umane la o mare corporație, unde, practic, a trebuit să învețe de la zero un domeniu complet nou. După trei ani în care și-a pus bazele resurselor umane, Andreea a știut că a găsit drumul pe care îl căuta, doar că și-l dorea mai provocator. Și așa a început povestea sa la IULIUS, locul la care visa:


„Schimbările pe care le-am făcut m-au adus în locul pe care îl căutam. Un loc în plină dezvoltare, care îmi oferă diversitate, provocări, dar și stabilitate și dezvoltare profesională. Îmi place că în fiecare zi îmi apar situații neprevăzute, care mă solicită și mă obligă să mă informez, să consult legea, să lucrez în echipă’’.


Dacă diminețile Andreei sunt întotdeauna agitate și aglomerate, după-amiezile sunt momentele de liniște, când își pune agenda și task-urile în ordine, prioritizează și caută să bifeze tot ceea ce are de făcut pe listă. Seara, în general, este dedicată sportului, o pasiune pe care Andreea și-a descoperit-o recent și care i-a dat noi repere în viață. Deși nu ar fi crezut despre ea că poate alerga, Andreea nu doar că aleargă de cel puțin două ori pe săptămână, dar face și maratoane:


„Sportul m-a ajutat să mă dezvolt mental și emoțional. Îmi dă tonus și energie și încă ceva pe deasupra: încredere în mine și în resursele mele interioare, de care nu eram foarte conștientă. După primul maraton de 42 kilometri, oricât de neverosimil mi se părea, sentimentul de izbândă a fost intens și seducător. Sportul m-a prins în mrejele lui și m-a învățat ceva esențial: atunci când nu mai poți, mai poți puțin’’.


Această nouă experiență a învățat-o să-și interiorizeze altfel momentele grele și să le vadă ca pe oportunități de creștere. Aceasta este, de altfel, și lecția pe care ar transmite-o oricărui tânăr aflat la început de drum. Sportul a condus-o pe Andreea spre depășirea propriilor limite, însă i-a adus în dar și un nou mod de a trăi, prieteni noi, o adevărată comunitate în care se simte împlinită. Împreună cu prietenii ei pasionați de mișcare face trasee montane, un alt hobby al Andreei.


„Îmi place muntele, am o gașcă veselă alături de care merg în locuri mai puțin cunoscute. Ne bucurăm de peisaje, întâlnim mereu oameni noi, persoane pe care sportul le-a ajutat să-și îndeplinească noi obiective”.


O altă pasiune a Andreei este make-up-ul, un mod de exprimare artistică, de relaxare, dar și ceva care ar putea avea la un moment dat potențialul de a se transforma într-un business. Ideea de antreprenoriat este doar un vis pe care Andreea îl așteaptă să crescă și să-și croiască singur drumul spre ieșirea în lume.


De curând, Andreea l-a descoperit pe Irvin Yalom, un faimos psihoterapeut american, ale cărui cărți îmbină beletristica cu psihologia. „Privind soarele în față” este doar una dintre cărțile lui în care se regăsește și care o ajută să-și înțeleagă mai bine emoțiile, blocajele, pornirile.


Atunci când trage linie, Andreea își dorește să-și trăiască viața cu intensitate, să se bucure de ceea ce a realizat până acum și să-și păstreze intactă curiozitatea.

 

Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

De la serviciu, pentru că îmi place să socializez, să interacționez cu oamenii.

 

Vin sau bere?

Vin roșu.

 

Teatru sau film?

Teatru. Îmi place să merg la teatru, am actori pe care îi admir. Îmi place de Maia Morgenstern și merg să o văd de fiecare dată când vine la Iași.

 

Morning glory sau night glory?

Mai degrabă matinală, dar sportul îmi place să-l fac seara. Sportul dimineața mă relaxează atât de tare încât îmi vine să dorm. Dimineața îmi place să citesc. Unde locuiesc este o zonă mai sălbatică, îmi dau trezirea cucul, rândunelele și îmi place să citesc câteva pagini înainte de a intra în ritmul zilei.

 

Cafea sau ceai?

Ceai verde, însă îmi place și cafeaua. Cu lapte, scorțișoară și miere.

 

Dog person sau cat person?

Dog person. Am fost pe punctul de a-mi lua un câine bichon.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Mi-aș reduce puțin programul de lucru. Mi-aș da mai mult timp pentru hobby-uri și viața personală.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu?

Privind soarele în față - Irvin Yalom

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Grecoaică. Pentru că îmi place mâncarea lor și aerul de acolo.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Clujul, datorită oamenilor. Îmi place că sunt așa așezați, calmi și serioși.

 

Andreea, te asigurăm că ești un model de voință și autodepășire pentru noi! Îți admirăm forța, curajul și rezistența sportivă și îți dorim să o ții tot așa!




bottom of page