top of page

Ciprian Ghergu – Când networking devine marketing

Ciprian Ghergu este Directorul de Marketing al Iulius Mall Suceava din 2019, iar în companie lucrează din 2016. A venit la IULIUS, într-un moment când intrase într-o rutină profesională pe care simțea nevoia să o spargă cu ceva nou, mai dinamic. Dacă ar fi să-i atribuim lui Ciprian o trăsătură definitorie aceasta ar fi de networker. Prin definiție, un networker este acea persoană care conectează oamenii între ei și reușește, astfel, să creeze influență, vizibilitate, reputație, oportunități. Din această perspectivă, Ciprian este o mină de aur, pentru că a reușit să construiască relații de succes și pe termen lung cu diverși parteneri și reprezintă acea punte între încredere și oportunități de care are nevoie orice business.


Cred că cel mai mare asset al meu sunt prietenii și relațiile pe care mi le-am construit. Este imposibil ca eu să nu știu pe cineva. Și chiar dacă nu știu, tot pot ajunge la acel cineva prin altcineva. Mi-am țesut pânza mea de păianjen care este o plasă de siguranță, dar și un mod eficient de a fi creativ ”.


La Iulius, Ciprian și-a fixat ca obiectiv principal să crească amprenta mall-ului în comunitate, iar proiectul la care Iulius Mall Suceava este partener și care îl face pe Ciprian atât de mândru este festivalul regional – „Deep in the forest”, care aduce oamenii împreună. Acestui i se adaugă și campaniile de educare derulate alături de organizații neguvernamentale locale și alte instituții publice. Un exemplu este campania de conștientizare „Acasă mă așteaptă familia”, ce a avut ca scop reducerea numărului de accidente rutiere în rândul copiilor din județul Suceava.


Printre abilitățile sale forte, Ciprian enumeră capacitatea de a negocia:


“Aș spune că sunt un negociator creativ. Citesc bine oamenii, știu să-i ascult și intuiesc bine ce au de pierdut și ce au de câștigat dintr-o situație. Astfel, pot veni mereu cu o propunere din care să se vadă avantajele. Dincolo de asta, sunt un om ambițios. Nu prea mă dau în lături de la niciun task. Chiar colegii mi-au lipit eticheta de impossible is nothing și cred că este ceea ce mă caracterizează cel mai bine”.


Ciprian are un atașament solid față de echipă. De altfel, spune că este recunoscător că are în jur oameni bine pregătiți de la care are mereu ceva nou de învățat. La rândul lui, Ciprian este un mentor pentru mica lui echipă din departamentul de marketing:


“Am norocul să lucrez cu oameni tineri, dar care sunt prodigy, au performanțe incredibile pentru vârsta lor. Le spun mereu că nu există o rețetă a succesului, ci doar evoluție prin învățare permanentă. Din micile noastre coachinguri, aș vrea să rețină că pentru a deveni mai buni trebuie să ceară feedback mereu, să fie deschiși, curajoși și să nu-și pună singuri bariere artificiale”.


Neliniștit și mereu în alertă, Ciprian își începe dimineața în trombă. Se trezește în zorii zilei, în jur de cinci dimineața, iar la șase este deja în sală. Spune că dopamina îl face să gândească mai limpede și să fie mai prietenos. Sportul este o ancoră, așa cum mașinile sunt o pasiune, glumele un mod de a fi, iar prietenii familia pe care ți-o alegi.


Ciprian este un om pe care viața l-a învățat că viitorul nu poate fi gândit în afara binelui. Tocmai de aceea, în ciuda multiplelor crize pe care umanitatea le traversează, el privește cu optimism schimbarea de paradigmă, care crede că va mai mătura din ceea ce este putred și greșit acum.


Ciprian, un vechi proverb chinezesc spune așa: Dacă vrei 1 an de prosperitate, crește cereale. Dacă vrei 10 ani de prosperitate, crește copaci. Daca vrei 100 de ani de prosperitate, creste oameni. Mulțumim că ne arăți în fiecare zi cât de important și valoros este să investești în oameni!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

From office. Lucrez bine și eficient când sunt cu colegii.

 

Vin sau bere?

Niciuna. Whisky.

 

Mare sau munte?

Munte.

 

Teatru sau film?

Film.

 

Morning person sau night person?

Amândouă. Am multă energie, așa că 5 ore de somn sunt ok pentru mine.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Neagră.

 

Dog person sau cat person?

Am un motan.

 

Muzica pe care o asculți?

Depinde de starea de spirit.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș vindeca cancerul și alte boli incurabile.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

Minciuna lui Michelangelo.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Grec.

 

Care crezi că este cel mai influent om din lume?

Putin. Influențează niște shifturi de putere.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Barcelona. Are și mare și munte și se îmbină toată civilizația într-un mod foarte plăcut, iar oamenii sunt foarte prietenoși.



bottom of page