top of page

Cristina Brătuianu: Drumul spre negociere este pavat cu răbdare, curaj, încredere și diplomație

Deseori, în viață, atunci când îți propui cel mai puțin, lucrurile se așează în cel mai neașteptat mod pentru a rezulta o experiență extraordinară. Așa i s-a întâmplat și Cristinei Brătuianu când, încă studentă, a venit la un interviu la IULIUS fără să aibă mari așteptări. Încrederea în ea, o trăsătură care o caracterizează, dar și relaxarea au condus-o spre o ofertă de job. 14 ani mai târziu, jobul respectiv a purtat-o spre o frumoasă carieră.


Cristina Brătuianu este în prezent Leasing Manager la Iulius Town Timișoara, iar despre evoluția ei în cadrul companiei își aduce aminte cu mult drag:


„Când m-am angajat la IULIUS aveam 22 de ani și eram ... ca la 22. Dornică de cunoaștere, curioasă, fără să fiu în vreun fel timorată. Nu m-am îndoit niciodată de abilitățile mele. Sunt sigură pe mine în general. Departamentul de leasing era bine format încă de atunci, cu oameni experimentați și un background solid în companie. La început am făcut ce face orice junior, gestionare de documente, raportări, mici analize. De atunci s-au schimbat multe, atât în responsabilitățile mele, cât și în structura echipei, dar am rămas cu un sentiment fain. Întotdeauna am spus că dacă vreau să rămân în domeniu, nu aș pleca în altă parte, pentru că IULIUS este top of the top în ceea ce privește investițiile și proprietățile”.


Leasing-ul este o activitate care presupune multă negociere, și, așa cum spune Cristina, o negociere reușită are în spate multă strategie. De altfel, aceste două fațete ale leasingului îi plac Cristinei cel mai mult: „Negocierile reprezintă partea cea mai palpitantă a activității mele, însă nu le poți face fără strategie și îmi place că dezvoltarea grupului s-a făcut în primul rând printr-o abordare inovatoare”.


Un negociator bun, spune Cristina, trebuie să îmbine în mod fericit curajul, încrederea, răbdarea și diplomația: „Să ai răbdare, să nu te precipiți să tragi concluzii. Să nu ai frică, să ai încredere. Să știi pe ce aspecte din contract să te concentrezi și să ai diplomația de a renunța la ce nu este semnificativ pentru tine. Apoi, să ai finețea umană de a-ți face interlocutorul să se simtă apreciat și valorizat’’.


Și pentru că vorbeam de curaj și forța încrederii, Cristina a punctat că anul trecut a fost pentru orice business sau investitor o cursă a încrederii: „Am învățat cu toții să fim mai adaptabili și să luăm decizii rapide care ne-au propulsat și mai mult încrederea chiriașilor noștri. Odată cu relaxarea restricțiilor anti-COVID, IULIUS și-a reluat în forță activitatea, cu rezultate comparabile anilor trecuți. De altfel, investițiile Iulius nu s-au oprit în niciun moment de când a izbucnit pandemia’’.


Pasionată de când era mică de engleză și matematică, Cristina și-a găsit locul în lumea real-estate-ului, unde își și dorește să rămână, pentru că, spune ea, există multe oportunități în care se poate ancora. Prin prisma experienței, Cristina ar sfătui orice tânăr la început de carieră să acorde o mai mare atenție acumulării de noi abilități și stării de bine la locul de muncă și mai puțin părții financiare.


Cristina a căutat mult timp echilibrul între viața profesională și viața de familie, pe care spune că l-a găsit, ceea ce îi conferă o stare de bine și sensul că întreaga ei arhitectură cotidiană este construită pe baze solide. Familia, fetița și soțul ei, este o sursă continuă de energie și inspirație, împreună cu care face o echipă grozavă de exploratori. Mari iubitori de mare, Cristina și ai ei continuă să descopere noi locuri și insule. Vacanțele pentru ea trebuie să fie revelatorii, nu neapărat relaxante. Tocmai de aceea, nu o veți găsi prea curând într-un resort, ci străbătând locuri, admirând peisaje, descoperind gusturi. Pe scurt, savurând experiențe.

 
Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

From office. Mi se pare toxică ideea de a sta acasă și a lucra. Pentru mine a fost un haos general. Plus că uitai de tine, munceai într-una. Pentru mine, work from home este o combinație nefericită, care nu ne ajută să gestionăm cele două capitole din viață.

 

Vin sau bere?

Bere vara și vin iarna. Dar dacă e să aleg, vin.

 

Mare sau munte?

Mare. Îmi place și muntele, dar nu sunt o mare iubitoare a frigului.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Lungă, cu lapte.

 

Alege o culoare!

Verde

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

Vânătorii de zmeie (Khaled Hosseini)

Arta conversației (Ileana Vulpescu)

 

Mâncarea preferată?

Cartofii prăjiți

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Mi-ar fi plăcut să mă nasc în Spania sau Brazilia. Mi se par oameni veseli.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Mi-a plăcut New York-ul, însă nu aș putea trăi acolo.

 

Cristina, îți admirăm încrederea, hotărârea și ambiția și îți dorim să parcurgi alături de #OameniiIULIUS un drum cât mai lung și plin de proiecte frumoase!



bottom of page