top of page

Cristina Leahu – Viitorul depinde de felul în care desenăm prezentul

Cristina Leahu este unul dintre cei mai tineri membri ai echipei IULIUS și s-a alăturat grupului imediat după absolvire. A terminat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, secția Contabilitate și Informatică de Gestiune, iar anul acesta a absolvit și masterul la aceeași facultate. Momentul maturității l-a privit cu multă îngrijorare, însă, după ce a început să lucreze, și-a dat seama că viitorul depinde doar de cât de bine te străduiești în prezent.


Disciplinată, muncitoare, curioasă și extrem de punctuală, Cristina își face treaba cu multă sârguință și devotament. Are mai mult de doi ani de când este în departamentul de contabilitate, iar entuziasmul ei a rămas intact.


„Îmi place tot ceea ce fac. Cred că am venit bine pregătită din facultate pe partea teoretică, însă educația practică am primit-o la job. Am în departament oameni extraordinari, care mă susțin și mă ajută și pe care îi văd ca pe niște mentori. Am avut înțelegere și am primit motivare de la început. Într-un job nou este vital să știi că nu ești singur și că ai unde merge pentru ajutor și explicații. Treaba mea este doar să devin din ce în ce mai bună, pentru că de suport mă bucur din plin”.


Iar munca și atitudinea rezilientă a Cristinei nu au întârziat să fie răsplătite, în prezent Cristina pregătindu-se să preia noi responsabilități. Cu toate acestea, modestia Cristinei transpare cu fiecare cuvânt, o valoare pe care a învățat-o în familie și de la care nu ar putea abdica niciodată. Tot din familie a învățat să-și ia viața în propriile mâini și să fie responsabilă pentru propriile alegeri. Tocmai de aceea, la doar 24 de ani, Cristina a plecat într-o aventură pe care majoritatea tinerilor de vârsta ei o declină pentru că le-ar strica distracția și stilul de viață fără griji. Nu și Cristina, care își dorește un loc al ei care să-i devină casă.


„Îmi dau seama că este un proiect greu, care va presupune puțină austeritate și cumpătare. Eu, însă, sunt pregătită. Structural nu sunt atrasă de o viață agitată. Nu îmi plac cluburile sau distracțiile opulente. Îmi place să am intimitatea mea și să-mi petrec timpul liber într-un cerc restrâns de prieteni. Singurul lucru de care îmi va fi dor sunt călătoriile, însă sunt sigură că după ce se așează puțin lucrurile, le voi relua”.


Din rutina ei zilnică, Cristinei îi plac momentele când prinde răsăritul cu o cană de cafea în mână. Chiar dacă îi este greu să se trezească, Cristina nu ar putea niciodată să-și înceapă ziua mai târziu de ora opt. Pur și simplu ar simți că întreaga zi este compromisă.


„Dimineața este momentul meu când savurez și ascult liniștea. Poate sună ciudat, însă eu sunt o fire mai cotemplativă. Poate și de aceea îmi plac mult natura și drumețiile”.

 
Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Îmi place mai mult la birou. Prefer să am despărțite viața profesională de cea personală, să am o logică a zilei.

 

Mare sau munte?

Munte. Marea nu este de mine. Simt cum căldura și agitația mă agresează.

 

Teatru sau film?

Înainte teatru, acum film, dar, cumva, amândouă.

 

Dog person sau cat person?

Dog. Îmi place mult rasa Beagle.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

I-aș face pe oameni fericiți. Ne sufocă grijile cotidiene, iar foarte multe persoane își dau seama că nu sunt bine abia după ce li se întâmplă ceva dramatic.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Aș zice că tot româncă, deși mi-ar fi plăcut să trăiesc în Viena sau în UK.

 

Cristina, ai toată viața înainte și o armă extrem de puternică în mână: tinerețea! Ne bucurăm că faci parte din marea familie IULIUS și îți dorim să devii un profesionist de top!



bottom of page