top of page

Dora Andreș: Creator, autor, educator

Dora Andreș a descoperit publicitatea încă din adolescență și de atunci a început o călătorie palpitantă, fără drum de întoarcere, într-un domeniu efervescent și provocator. Iubitoare de matematică, dar atrasă de puterea cuvintelor, Dora a ales să-și urmeze pasiunea urmând cursurile Facultății de Comunicare din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.


Pragmatică și organizată, Dora a știut încă din primii ani de facultate că acesta nu este un domeniu care îți oferă un drum sigur și un job la cheie, ci te obligă să-ți construiești abilitățile prin experiențe diverse și multă interacțiune. Conștientă de puterea rețelei de contacte într-un astfel de domeniu, Dora și-a petrecut anii de facultate făcând mult voluntariat în organizații studențești și lucrând pentru diverse proiecte.


Primele job-uri au ajutat-o să testeze utilizarea diferitelor canale și instrumente de comunicare, ceea ce i-a oferit oportunitatea de a descoperi ce îi place să facă cel mai mult într-un domeniu atât de vast precum comunicarea:


„Îmi plac evenimentele, energia și efervescența pe care acestea o emană. Îmi place adrenalina din jurul organizării unui eveniment și îmi place tot efortul creativ pe care acesta îl presupune. Îmi plac întâlnirile cu alți organizatori de evenimente, sunt fascinată de fiecare dată de felul în care se nasc ideile și conceptele care vor aduce bucurie pentru mii și zeci de mii de oameni’’.


De 7 ani, Dora Andreș face parte din marea familie IULIUS, din poziția de Digital Marketer pentru Iulius Mall Cluj-Napoca, iar după toți acești ani, spune că încă nu s-a plictisit:


„Nu avem o rutină zilnică, nicio zi nu seamănă cu alta. Îmi place că avem oportunități de creativitate nelimitate și încredere să explorăm fără condiționări. Activitățile sunt diverse și este aproape imposibil să nu găsești un proiect care să-ți placă’’.


Ca pentru orice om de comunicare îndrăgostit de evenimente, primele luni de pandemie au fost apăsătoare pentru Dora. Cu toate acestea, activitatea de comunicare a continuat în mediul online, iar revederea după relaxarea măsurilor anti-Covid a fost ca o revenire la viață.


Perseverentă, conștiincioasă și cu dorința de a face lucrurile la timp, Dora își dorește ca prin campaniile și evenimentele pe care le organizează să aducă plusvaloare în viețile oamenilor:


„Evident că orice campanie de comunicare îți dorește să aducă vizibilitate, notorietate, reputație, dar eu îmi doresc puțin mai mult. Aș vrea ca ideile și conceptele de comunicare curatoriate de mine să educe într-o anumită direcție’’.


Din fericire, spune Dora, faptul că lucrează la IULIUS, o companie pe care o vede ca pe un trendsetter și un actor implicat în comunitate, îi dă sentimentul că ceea ce face are un sens și un obiectiv mai mare, dincolo de cel pur comercial.


Pasionată de natură și iubitoare de artă, Dora adoră să călătorească, să descopere oameni, gastronomii, străduțe, să guste din cultura locală. Atunci când își face planul de călătorie, alege acele locuri mai puțin frecventate de turiști. Așa a descoperit Alcudia (Mallorca) sau Colmar, o localitate din sudul Franței, cu clădiri colorate și patiserii din care mirosul de unt evada și inunda străduțele din jur. Dorei îi mai place să facă dulciuri și jogging.


Ca orice clujeancă adevărată, Dora nu se vede trăind într-un alt oraș. Clujul este pentru ea locul unde se află oamenii pe care îi iubește și de care vrea să fie aproape, iar efevescența orașului îi reamintește că acesta este locul care se potrivește cu ceea ce vrea ea de la viață.

 
Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Mix and match.

 

Mare sau munte?

Mare. Sunt zodia pești și apa mă liniștește.

 

Morning person sau night person?

Morning person. Mă trezesc și trebuie să mă mișc instant.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Cred că aș folosi-o să fac oamenii fericiți.

 

Alege o culoare și spune de ce.

Negru. Pentru că negru poate fi elegant, minimalist, creativ, poate fi în orice ipostază.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Italiancă, pentru simțul artistic, pentru modul în care sunt asumați și încrezători.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Mi-a plăcut New York, dar nu m-aș vedea locuind în haosul acela. Pentru calitatea vieții, visul meu este sa mă retrag undeva aproape de natură.

 

Dora, îți dorim să ai parte de multă inspirație și creativitate în munca ta, care să aducă schimbare și impact în viețile altor oameni! Îți mulțumim pentru efort, vitalitate și entuziasm!



bottom of page