top of page

Dragoș Scafariu: Din sport am învăţat că în viaţă nimic nu se primeşte, totul se câştigă

Dragoș Scafariu este colegul nostru din 2011 și, în prezent, responsabil cu distracția și voia bună, în calitate de Administrator carusel, trambulină și patinoar din ansamblul Palas. Pe lângă acestea, Dragoș are și alte responsabilități legate de automatele de plată din parcare.


Fire energică și extrem de adaptabilă, Dragoș și-a început parcursul în grupul IULIUS ca agent de pază, iar datorită implicării și seriozității i-a fost propus ulterior rolul de Administrator al celor trei puncte de divertisment de la Palas. De apreciat la Dragoș este disponibilitatea pentru nou:


„Sunt tânăr, nu îmi fac planuri foarte detaliate. Sunt omul momentului. Atunci când IULIUS mi-a propus să preiau patinoarul, caruselul și trambulina, nu am stat pe gânduri, am acceptat imediat”.


În copilărie, Dragoș visa să devină medic veterinar, pentru că îi plăceau foarte mult animalele. Această pasiune i-a structurat ulterior alegerea facultății, Dragoș fiind absolvent al Facultății de Medicină Veterinară și Științele Vieții. Specializarea din facultate a fost însă pe tehnologie alimentară, domeniu în care a profesat foarte puțin. Legat de această experiență, Dragoș crede că a fost o nepotrivire de timp și de context.


Deși zona de care are grijă Dragoș este mereu aglomerată, perioada iernii, când patinoarul este deschis, este cea mai intensă:


„Cred că atunci slăbesc cam 5 kg pe sezon. Este foarte solicitant, pentru că este singurul patinoar din Iași și avem de acomodat și peste zece mii de oameni pe zi în perioada sărbătorilor. Este o nebunie completă și știu că eu sunt responsabil ca totul să iasă bine și oamenii să se bucure de clipe memorabile”.


Chiar dacă patinoarul este vedeta, nici caruselul și trambulina nu au mai puțin succes:


„Trambulina este favorita copiilor mici, atât vara, cât și iarna. Este o încântare să fii în zona ei, pentru că acolo este punctul zero al zarvei și distracției”.


Pe lângă gestionarea fluxurilor de oameni, echipa condusă de Dragoș se ocupă și de întreținerea, reparația și curățenia celor trei spații de divertisment:


„Nicio zi nu seamănă cu alta, se întâmplă mereu lucruri noi. Este foarte multă efervescență și asta îmi place foarte mult, pentru că mă ține în priză. IULIUS este o companie cu oameni extraordinari, pe care te poți baza, așa cum sunt și cei din echipa mea”.


Dintre momentele grele, cu multă presiune, Dragoș își amintește cum, în prima zi de Crăciun, când coada atingea și un kilometru la patinoar, s-a stricat mașina de gheață:


„Imaginați-vă că totul era închis, nimeni nu răspundea la telefon, iar oamenii așteptau cu orele să intre pe patinoar. Trebuia să rezolv acea criză sau dezamăgeam mii de oameni. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine, am reușit să mobilizez un prieten care a deschis vulcanizarea pentru mine, însă presiunea a fost imensă pentru mine”.


Pasionat de sporturile de contact, pe care le-a și practicat o bună perioadă din viață, Dragoș este tatăl unui băiețel de cinci ani, alături de care îi place să-și petreacă o mare parte din timpul său liber.


Dragă Dragoș, îți mulțumim pentru implicare, organizare și loialitate! Îți urăm sezoane fără peripeții și cu cât mai mulți oameni fericiți!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii IULIUS
 

Vin sau bere?

Vin. După o zi grea, îmi place să mă relaxez cu un vin roșu sau alb, să mă uit la un film sau la un serial. Toate astea îmi dau o stare de bine.

 

Mare sau munte?

Și mare și munte, dar aș prefera mai mult muntele, pentru că îmi place liniștea.

 

Teatru sau film?

Filme, de acțiune, comedie sau serial.

 

Morning person sau night person?

Ambele. Mă culc târziu și mă trezesc devreme.

 

Cafea sau ceai?

Ceai.

 

Dog person sau cat person?

Îmi plac și câinii și pisicile, dar mai mult câinii. Avem deja o cerere de la cel mic pentru un cățel, însă nu ne-am decis încă asupra rasei.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Cred că aș face oamenii să fie mai buni, să zâmbească mai mult.

 

Care este frica cea mai mare?

Nu știu dacă am vreo frică. De la sport am învățat că în viață trebuie să te lupți, că nimic nu se primește, totul se câștigă.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Poate german, pentru că sunt extrem de serioși și totul este făcut ca la carte.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Am vizitat doar Berlinul, Londra și Birminghamul. Îmi imaginez, însă, că Roma sau Barcelona sunt mai potrivite cu spiritul meu latin.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

L-aș invita pe Doctor Profesor Academician și marele neurochirurg Leon Dănăilă la un pahar de vorbă. Cred că ar fi o întâlnire inspirațională și transformatoare.





bottom of page