top of page

Marinela Roșca – Între teatru și handbal, a ieșit câștigător leasingul

S-a născut în Târgu Frumos și, de când se știe, a fost, mereu activă, liberă și competitivă. Marinela Roșca a cochetat ani mulți cu teatrul și handbalul, dar în final a ales marketingul iar cărările vieții au purtat-o spre activitatea de leasing:


„Cei mai frumoși ani au fost cei din clasele gimnaziale. Am avut norocul unui colectiv extraodinar de colegi și profesori, împreună cu ei aveam enorm de multe activități. Am făcut 11 ani de teatru, mult voluntariat și mult sport. Aveam un mare apetit pentru handbal și jucam în echipa orașului. Am vrut să merg la un liceu cu profil sportiv, însă nu mă calificam ca vârstă și am ales, în final, liceul Economic. Atunci când a trebuit să aleg facultatea, în fața mea erau trei opțiuni: fie sport – specializările educație fizică și sport sau kinetoterapie, fie teatru, fie management. Și am ales economia, mai precis marketingul, ceea ce nu regret nicio secundă”.


Curajoasă, îndrăzneață și cu atribute de lider, Marinela și-a dorit mereu să fie în prima linie a acțiunii, ceea ce a condus-o spre nenumărate experiențe de muncă și de viață. Când era încă în facultate a lucrat pentru o companie care făcea studii de piață, apoi a luat pentru prima dată contact cu activitatea de leasing în cadrul Felicia Shopping Center:


„Aceea a fost o perioadă extrem de productivă în viața mea. Jonglam în paralel cu master, job și voluntariat, nu aveam nicio clipă de liniște și îmi plăcea la nebunie. Acest loc de muncă a fost și rampa mea de lansare. Acolo am învățat foarte multe despre ceea ce este leasingul, chiar dacă ce fac acum e la altă dimensiune”.


Deși ceea ce făcea la job îi plăcea foarte mult, Marinela a decis, ca în semestrul doi de master, să nu rateze oportunitatea de a pleca cu o bursă Erasmus, spunându-și că în viață anumite lucruri se fac o singură dată și doar atunci când este timpul lor:


„Plecarea cu Erasmus a fost o alegere dificilă pentru că eram deja pe o orbită, îmi plăcea jobul, colectivul și mai ales libertatea mea. Am plecat însă în Spania, in A Coruna, unde am avut multiple șocuri. Unul lingvistic, pentru că deși cursurile erau anunțate în engleză, în final le-am făcut în spaniolă. De altfel, foarte puțini dintre studenți știau engleza. Un alt șoc a fost acela că toți colegii aveau ca principal obiectiv distracția, iar eu rămăsesem setată pe a face ceva cu viața mea”.


Din categoria experiențelor o dată în viață a făcut parte și decizia Marinelei de a pleca cu Work&Travel imediat după facultate:


„Aventura americană a fost de vis. Am lucrat pe celebra insulă Martha’s Vineyard, la sud de Cape Cod, în Massachusetts, foarte populară pe timpul verii. Am plecat încărcată de tot ceea ce am văzut acolo și cu sentimentul că am trăit într-un film, mai ales atunci când am vizitat Boston și New York”.


Marinela s-a reîntors la Iași fremătând de nerăbdarea de a face ceva. A aplicat la prima oportunitate apărută și a început să lucreze pe un proiect în cadrul Xerox . După puțin timp, și-a dat seama că stagnează și nu face ceva care contează. Își dorea mult să aprofundeze domeniul leasing, însă știa că doar în București ar fi putut face asta la nivelul pe care și-l dorea:


„Dintr-un motiv care îmi scapă acum, nu m-am gândit să aplic la IULIUS, iar faptul că am ajuns aici a fost o conjuctură de întâmplări fericite. Cert este că am venit inițial la interviu în cadrul unui program de internship, iar pe parcusul discuțiilor cu cei din companie mi s-a propus să vin pe un post de Leasing Manager, așa începând aventura mea la IULIUS”.


Principala diferență față de tot ceea ce experimentase anterior a fost dată de amploarea companiei și a sarcinilor:


„A fost diferit pentru că totul este la o scală mult mai mare. Pe de altă parte, în această perioadă de trei ani și jumătate am crescut foarte mult și am învățat foarte multe”.


Marinela Roșca este extrem de recunoscătoare pentru șansa oferită de a coordona mixul de chiriași pentru proiectele Family Market de la Miroslava și Bucium, dar și Palas Campus, proiecte care îi aduc o mare satisfacție:


„Proiectele au ieșit exact așa cum ne așteptam, cu un mix de magazine și servicii personalizat pentru comunitatea locală, dublat de o componentă verde. Lansarea Family Market Miroslava a fost un adevărat succes, atât cu un nivel ridicat al vânzărilor și un trafic crescut de vizitatori și clienți, cât și cu o doză mare de satisfacție personală și profesională”.


Marinelei îi place cel mai mult la munca sa faptul că o ține mereu în priză și că nimic nu este plictisitor:


„Munca de birou, cu lucrat oferte, propuneri și rapoarte, este dublată de întâlniri multe și mers pe șantier, ceea ce imprimă o anumită dinamică programului”.


Marinela este bucuroasă că face parte dintr-o echipă tânără și cu o foarte mare dorință de a face lucrurile să se miște. Consideră că partea cea mai complicată în activitatea ei este să le câștige încrederea viitorilor chiriași, iar lucrul acesta poate fi atins doar cu foarte multă diplomație și comunicare. Printre calitățile pe care le prețuiește cel mai mult la oamenii cu care lucrează sunt proactivitatea și disponibilitatea de a învăța mereu ceva nou.


În timpul liber, Marinelei îi place să-l plimbe pe Ollie, un Golden Retriever, care o ajută să fie mereu activă și veselă. De altfel, Marinela nu a uitat niciodată dragostea pentru sport și handbal, și ori de câte ori are ocazia, joacă sau se uită la meciurile televizate. Adoră să iasă cu prietenii și să meargă în natură, mai ales să facă drumeții pe trasee montane mai puțin frecventate de lume.


Marinela, prezența ta în echipa IULIUS ne bucură enorm și îți mulțumim pentru tenacitate, implicare și energia neobosită!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Vin sau bere?

Depinde de stare. Prosecco sau roze, dar merge și berea.

 

La țară sau la oraș?

Aici e cu du-te vino. La țară, pentru a mă reconecta cu frumosul și natura. La oraș, pentru oportunități și ritmul alert al vieții.

 

Mare sau munte?

De departe, muntele. La mare mă plictisesc după trei zile.

 

Matinală sau nocturnă?

Aș zice nocturnă. Funcționez mai bine de la amiază spre seară.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, fără zahăr. Un shot de espresso.

 

Film sau teatru?

Deși am făcut teatru, nu prea merg la teatru pentru că devin melancolică. Când ajung însă, mă bucur enorm. Filmul e mai la îndemână în schimb.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Cred că aș ține lumea sănătoasă.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Chiar așa cum e România, eu chiar sunt ok că m-am născut româncă.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Mi-a placut mult New York, pentru vibe. Pentru calitatea vieții, aș alege, însă, orice oraș din Italia.

 

Ce persoană publică ai invita la o cafea?

L-aș invita pe Țiriac, pentru povești de viață.




bottom of page