top of page

Mihaela Agache: Pașii mărunți și constanți duc spre lucruri mărețe

Fascinată de poveștile tatălui polițist, Mihaela Agache se visa călcând pe urmele lui și făcând o carieră ca polițist criminalist. Nu a fost să fie, pentru că Mihaelei i s-au deschis ferestrele minții spre matematică și cifre, un teritoriu care a devenit terenul ei de joacă:


„Cifrele îmi ofereau controlul de care aveam nevoie, iar partea frumoasă este că, peste ani, continuă să facă același lucru, prin controlul și siguranța pe care mi le dau”.


Astfel, Mihaela a urmat Liceul „Dimitrie Cantemir” din Onești, profilul mate-info, iar mai apoi a mers la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, specializarea Contabilitate și Informatică de Gestiune, urmată de un master în același domeniu.


Imediat după finalizarea studiilor de licență, Mihaela a început job-ul la IULIUS. Cu o experiență de 9 ani în companie, Mihaela consideră că este un copil crescut și format de IULIUS. În prezent, Mihaela este team leader într-o echipă cu alți trei oameni:


„Contabilitatea nu este ușoară, nu te îmbogățeste și trebuie să ai răbdare. Mie, însă, ceea ce fac îmi aduce satisfacție, și, deși nu pare, contabilitatea poate fi un domeniu cu multe fațete, mai ales atunci când lucrezi pentru o companie într-o continuă dinamică și expansiune. Din acest punct de vedere, IULIUS oferă un mediu antrenant de lucru care nu te lasă niciodată să te plafonezi și te obligă să evoluezi, să fii la curent cu tot ceea ce este nou și provocator într-un domeniu”.


Fire ambițioasă și perseverentă, care înțelege firile bătăioase, Mihaela crede însă în importanța de a nu fi înverșunat:


„Uneori pot fi impulsivă, însă trecerea anilor m-a învățat valoarea diplomației și puterea de a acționa cu tact. Nu e mereu ușor, însă încerc să mă țin cât mai departe de tentația de a acționa impulsiv și depun eforturi în această direcție”.


Deși nu are un motto personal, Mihaela Agache crede că pașii mărunți și constanți duc spre lucruri mărețe:


„Oamenii tind să se grăbească și, dacă nu obțin totul imediat și cu cât mai puțin efort, renunță rapid. Eu cred că este important să nu ieși de pe șine, să ai niște direcții clare și să te straduiești pentru ceea ce ți-ai propus. În viață lucrurile vin și prin stăruință, nu ni se cuvine totul. Mai important decât destinația este drumul, iar ca să ajungi la ea ai nevoie să faci pași mărunți și deși”.


Din punct de vedere profesional, Mihaela își dorește să învețe să fie un lider mai bun:


„Îmi doresc mult să învăț, în special în direcția aceasta de leadership. Lucrez cu oameni pe care îi coordonez și îmi dau seama că și eu am fost în poziția lor. Din această perspectivă, îmi doresc să le înțeleg mai bine nevoile și să pot fi un liant. În această nouă misiune plec mereu de la ideea că oamenii sunt diferiți, iar cheia este calitatea comunicării cu ei”.


Lucrurile simple sunt cele care îi aduc cea mai mare bucurie Mihaelei:


„Îmi plac lucrurile așezate și simple. Un film bun, o carte bună, o mâncare gătită bine. Îmi place să fac sport, pentru că mă relaxează și mă scapă de stres”.


Mihaela, îți mulțumim pentru devotament, implicare și omul frumos care ești!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Ambele. Când sunt mai aglomerată, îmi place să lucrez de acasă. Pentru majoritatea timpului, îmi place însă de la birou, pentru că poți simți mai bine echipa și te poți coordona mai eficient.

 

Vin sau bere?

Vin, categoric. Rece și roze.

 

Mare sau munte?

Mare.

 

Teatru sau film?

Film. Îmi plac și serialele, mai ales cele cu investigații polițiste.

 

Cafea sau ceai?

Cafea cu un strop de lapte, încerc să mă las de el.

 

Dog person sau cat person?

Mai mult cat prin prisma faptului că am două pisici, deși îmi plac toate animalele.

 

Piesa vestimentară preferată?

Sacoul, e versatil și îl poți potrivi la mai multe ţinute.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș oferi mai multă bunătate și răbdare oamenilor. Uităm să ne bucurăm de ceea ce contează.

 

Ultima carte citita sau cartea la care ai vrea să revii mereu

Acum citesc „Antifragil”.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

M-aș duce în zona mai latină, probabil Spania.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Aș zice Barcelona.





bottom of page