top of page

Mihaela Corlățan – În viață este important să ai curajul să faci schimbarea la momentul potrivit

Atunci când stai de vorbă cu Mihaela Corlățan știi cu siguranță că ești în compania unei persoane hotărâte. Mereu cu temele și planurile bine făcute, pragmatismul și acțiunea sunt cele care o definesc cel mai bine pe Mihaela:


„Drumul omului în viață este în mare parte unul pe care și-l croiește singur prin alegerile pe care le face. Mi-am setat obiective, am făcut un plan și am acționat să-l duc la îndeplinire. Sunt perfecționistă, organizată, ambițioasă și implicată.”


Mihaela și-a dorit mult să lucreze în bancă, a urmat cursurile unei facultăți de finanțe-bănci și în primii nouă ani de carieră a lucrat în două bănci mari:


„Am fost foarte mândră că am reușit prin propriile forțe să intru în bancă. Pentru mulți ani a fost un job care mi s-a portrivit mănușă. Îmi plăcea relaționarea directă cu clienții și rezultatele mele erau pe măsură. Aveam un portofoliu mare de clienți și, chiar și acum, mulți încă își aduc aminte de mine. Totuși, la un moment dat, a intervenit monotonia. În bancă totul este extrem de standardizat și, odată ce ai învățat procedurile, intri într-o rutină.”


Dorința unei noi provocări a împins-o pe Mihaela să se gândească la schimbarea domeniului, ceea ce a condus-o la un prim interviu la Iulius Mall Suceava, iar pe măsură ce a înaintat în procesul de selecție, i-a fost tot mai clar că acesta era locul în care își dorea să ajungă:


„Am venit la Iulius la un interviu, spunându-mi că trebuie să încep de undeva schimbarea. După primul interviu am început să înțeleg mai multe despre companie și toate informațiile primite mi-au stârnit interesul. La ultima etapă am stat cu emoții pentru că și dorința mea de a fi aleasă era foarte mare.”


Din 2016, Mihaela a intrat în familia IULIUS, ocupând, în prezent, poziția de Leasing Manager. Ca și atunci când lucra la bancă, Mihaela se ghidează după convingerea că un client mulțumit îți poate aduce alți clienți:


„Chiar dacă tipologia clientului este foarte diferită de cea a celui pe care îl întâlneam la bancă și discuțiile sunt complet la alt nivel, eu am rămas același om pro client, mereu în căutare de cele mai bune soluții care să ducă către un parteneriat solid și de lungă durată. Cred că în această activitate contează mult să manifești disponibilitate către problemele clientului și să îi oferi încredere.”


De când este la IULIUS, Mihaelei îi place că este în permanență cu motoarele turate, că nicio zi nu este la fel cu cealaltă și că mereu apar proiecte și strategii noi. A descoperit că a fi Leasing Manager presupune însușirea multor cunoștințe juridice și că acest efort de acumulare a unor noțiuni noi o stimulează. Atunci când se proiectează în viitor, Mihaela are un singur reper: prezența entuziasmului față de activitatea pe care o face.


Mihaela are și câteva sfaturi pentru tinerii profesioniști:


„Oamenii care depun efort și se implică sunt cei care vor fi răsplătiți. Studiul individual este ceva normal dacă vrei să evoluezi. Stabilitatea este foarte importantă dar şi schimbările de job la câțiva ani de zile pot fi binevenite, mai ales în prima parte a carierei profesionale, pentru că din fiecare mediu organizaţional avem de învăţat.”


Mama a doi copii de 12 și 7 ani, Mihaela își găsește împlinirea în familie, ceea ce îi dă un plus de energie și echilibru pentru provocările zilnice. Timpul liber îi place să și-l petreacă în aer liber, în natură, conectându-se la energia pământului. Atunci când nu iese, Mihaelei îi mai place să navigheze prin miile de surse pentru design interior, un domeniu care o pasionează în ultima vreme. Voluntariatul este, de asemenea, o zonă pe care Mihaela ar vrea să o exploreze în viitor.


Mihaela, îți dorim să-ți menții vii energia și determinarea! Cu oameni ca tine se mută munții din loc!


Scurtă introducere în arta vieții predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Clar de la birou. Mă îngrijorează că lumea ar putea merge într-o direcție în care oamenii să devină autosuficienți și să nu mai aibă nevoie de contact social. Poate și din acest motiv simt nevoia de un plus de socializare și încerc să-mi ancorez copiii cât se poate de mult în realitate, înconjurându-i de oameni.

 

Vin sau bere?

Vin, clar. Alb/roze, sec și fără apă minerală.

 

Mare sau munte?

Mare. Îmi plac și plimbările la munte, dar nu aș putea să stau mai mult de 3-4 zile.

 

Teatru sau film?

Teatru. E o plăcere pe care am descoperit-o în ultima perioadă. Avem o echipă locală de teatru minunată și mergem destul de des să vedem reprezentațiile, din care mă hrănesc spiritual mult timp.

 

Morning person sau night person?

Matinală, deși in concedii nu ratez nopțile. Trag de mine până în pânzele albe.

 

Cafea sau ceai?

Cafea scurtă.

 

Dacă ai fi un animal, care ar fi acela?

Pisică. Îmi place să mă și pisicesc, dar și să scot ghearele când e nevoie.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

I-aș face pe toți oamenii să vadă fericirea în lucrurile mici.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

„Pe aripile vântului” este cartea la care revin mereu. Scarlett este modelul feminin care mă inspiră pentru puterea de a răzbi și de a se lupta.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o cafea?

Cu Andi Moisescu. Mi se pare un tip cool, angrenat mereu în proiecte interesante.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

În studenție am fost cu o bursă în sudul Spaniei. Am descoperit acolo o lume cum nu știam că poate exista: relaxată, amabilă, cu zâmbetul pe buze. Pentru mine acela a fost declicul care m-a făcut să-mi schimb atitudinea și comportamentul. Mi-a plăcut mult acel stil de viață liniștit, undeva la mare.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Depinde de vârstă. Pentru copilărie aș alege satul bunicilor pentru simplitate și tradiții. La adolescență m-aș duce în New York, pentru oportunități. La maturitate, 35-60 de ani, m-aș duce într-un oraș din Germania sau Austria, ca Viena, pentru calitatea vieţii. După 60, m-aș duce în orășelul acela de la mare din Spania, Cartagena - Murcia.





bottom of page