top of page

Mihaela Musteață – Cheia este să știi să-ți păstrezi drumul

Mihaela Musteață nu ar face niciodată o schimbare doar de dragul schimbării. Parcursul ei profesional a fost construit cu atenție, răbdare și dăruire încă din anul doi de facultate. Îi place să exceleze în ceea ce face, motiv pentru care a ales mereu să aprofundeze ceea ce știe, declinând oferte care ar fi putut părea tentante altei persoane:


„Chiar aici la IULIUS mi s-a propus să mă mut pe partea de leasing și contracte, însă mie îmi place să-mi păstrez drumul. Pentru mine, cheia unei cariere împlinite este să fii foarte bun în ceea ce faci. Eu cred că sunt foarte bună pe financiar și ar fi fost o alegere precipitată și nefondată să mă mut pe un domeniu care nu îmi era cunoscut. Aș fi petrecut prea mult timp să mă familiarizez cu ceea ce trebuia să fac și încă pe atât de mult să devin bună. Am preferat să rămân în departamentul financiar pentru a acumula profesional într-un domeniu care mă pasionează”.


Învățată de mică cu greul și responsabilitatea, Mihaela s-a văzut din copilărie mai serioasă și mai matură decât alți copii și, apoi, tineri de vârsta ei. Pentru că era foarte bună la matematică, mulți i-au spus Mihaelei să urmeze o carieră didactică ca profesoară, însă ea a ales să stea în preajma cifrelor, urmând Contabilitatea și Informatica de Gestiune la Facultatea din Suceava. Dornică să acumuleze experiență în viitoarea ei profesie, Mihaela s-a angajat încă din anul doi de facultate la o firmă unde a făcut contabilitatea pentru mai multe magazine. După o perioadă, a vrut să facă o schimbare, așa că s-a angajat la Electrica, unde a rămas până când i s-a definitivat postul. Pentru că simțea că are nevoie de un ritm mai alert și de mai multe provocări profesionale, Mihaela nu a ratat șansa de a aplica pentru a intra în echipa de la Iulius Mall Suceava, pe când acesta nu era încă finalizat.


După 14 ani la IULIUS, cu doar două mici pauze pentru creșterea copiilor, Mihaela spune că se simte împlinită profesional:


„Deși pot părea mulți ani, nu m-am plictisit niciodată. Timpul meu la job este mereu plin. Job-ul îmi dă satisfacția muncii, efortul este pe măsură, dar și rezultatele. Am plecat la drum în departamentul financiar trei persoane, iar acum suntem o echipă suficient de mare cât să jucăm rolul de centru financiar al grupului pe segmentul de facturare. Cred că am făcut o treabă foarte bună ca echipă, care a fost recunoascută prin înființarea acestui centru la Suceava’’.


Mihaela spune că, deși lucrează într-un domeniu unde oamenii sunt adesea nevăzuți, iar lucrurile par mereu la fel, fiscalitatea este într-o permanentă schimbare:


„Chiar și într-un domeniu precum contabilitatea, nevoia de adaptare este permanentă. Legislația se schimbă, iar tu, ca specialist, trebuie să verifici constant dacă ceea ce spui este valabil. În general, eu sunt genul de persoană care preferă ca mai întâi să se lovească cu capul de pragul de sus și abia apoi să întrebe. Consider că ceea ce faci tu cu mâna și cu capul tău sunt sfinte, iar munca înobilează omul”.


Faptul că Mihaela a fost mereu responsabilă și stăpână pe alegerile ei, o face acum să transmită același model de educație băiețelului și fetiței ei:


„Încerc să le transmit că sunt capabili și pot să se ajute singuri, evident, în măsura vârstei și priceperii de care dispun. Ei sunt dovada mea că fiecare om se naște diferit și trebuie ghidat în funcție de aptitudinile pe care le are. Dacă băiatul este dublura mea, pragmatic și aplecat spre științe exacte, fata este a soțului, cu pasiune pentru artă și cuvinte”.


Fiecare clipă liberă Mihaela și-o petrece alături de familia ei. Își dorește să fie mereu împreună, să fie sănătoși și să se bucure de orice ieșire.


Mihaela, îți mulțumim pentru pragmatism și statornicie și îți dorim să te bucuri din plin de frumoasa ta familie.


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

De la birou, dar m-am învățat și cu munca de acasă. Prefer munca de la birou pentru că mă simt mai conectată.

 

Vin sau bere?

Vin, berea mi se pare amară.

 

Mare sau munte?

Mare. Doar la mare mergem. Simți că trăiești.

 

Teatru sau film?

Teatru. La fel cum prefer mai degrabă radio tv-ului.

 

Matinală sau nocturnă?

Matinală, clar. Cine se trezește de dimineață, departe ajunge.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Simplă, făra lapte.

 

Dog person sau cat person?

Cat. Pentru că pisica este blândă, dar zgârie rău și pentru că avem și noi o pisică.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Aș lua suferința oamenilor și bolile.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu?

Fata din tren. Acolo unde femeile sunt regi. Ca o notă, prefer cărțile care mă fac să mă simt bine.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Grecoaică, pentru că sunt relaxate. Cred că aș prefera o societate care să-mi dea libertate și relaxare.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

De la depărtare, îmi plac orașele care sunt agitate: New York, Tokyo. Mă fascinează, însă nu îmi dau seama dacă mi-ar plăcea să stau în ele.



bottom of page