top of page

Mihaela Veleșcu - „Oriunde te îndrepţi adu cu tine întotdeauna strălucirea propriului soare!”

Acesta este motto-ul după care se ghidează în viața personală și profesională Mihaela Veleșcu, Leasing Manager Palas, parte a grupului IULIUS. Al treilea copil, cu un frate și o soră mai mari ca ea, strălucirea Mihaelei este chiar propria blândețe și disponibilitate de a asculta oamenii. Solară și diplomată, Mihaela are rafinamentul și finețea de a înțelege oamenii, o calitate pe care a conștientizat-o încă din copilărie și pe care a transformat-o în profesie.


Absolventă a Facultății de Filosofie, cu specializarea în psiho-pedagogie, Mihaela și-a început parcursul profesional chiar într-un spital de psihiatrie. Orele multe petrecute alături de pacienții rătăciți pe coridoarele complicate ale minții lor i-au arătat Mihaelei vulnerabilitatea ființei umane, dar și puterea empatiei și a dialogului:


„Munca într-un spital de psihiatrie este dură, dar revelatoare. Din fericire, am făcut parte dintr-un colectiv extraordinar, cu medici dedicați. A fost un an intens, rampa mea de lansare, în care am muncit mult”.


În 1999, Mihaela face un pas hotărâtor spre o nouă lume, cea de business, în care se auto-definește și crește cu fiecare nouă etapă parcursă:


„Am avut curajul să vin la IULIUS și să aplic pentru o poziție de Leasing Manager. În 1999 peisajul comercial era dominat de standuri și consignații. Exista un singur mall, în București, așa că munca de a închiria spații într-un mall și de a promova conceptul de comerț modern și integrat a fost chiar pionierat pentru acea vreme și pentru zona Moldovei’’.


De atunci au trecut 23 de ani, însă Mihaela încă se simte ca într-un roller-coaster:


„La noi totul se petrece ca într-un tren de mare viteză. Grupul a dezvoltat proiecte tot mai complexe și mai atipice, nu doar pe retail, ci și în zona de office și parcuri. Dacă la început închiriam de la Iași pentru toate proiectele din țară, ulterior am dezvoltat echipe de leasing în fiecare oraș. Personal, am participat la toate aceste etape și fiecare dintre ele m-a învățat ceva nou. Acum suntem într-o etapă matură, cu clienți naționali și internaționali sofisticați, cu un nivel al echipelor de negociere la cel mai înalt standard”.


Cu o activitate care îmbină arta vânzării, cu negocierea și cunoștințele juridice, Mihaela și-a definit propriul stil prin prisma primei profesii, cea de psiho-pedagog:


„Sunt mai degrabă transparentă, consensuală, empatică și prietenoasă. Strategia mea este de a-i securiza clientului sentimentul de încredere și de parteneriat. Cred că am reușit să fac asta cu succes în toți acești ani și cred că de ajutor a fost și background-ul meu, faptul că aveam noțiuni despre oameni, comportamentele și așteptările lor. Plec mereu de la premiza că suntem într-o relație de durată, de win-win, și că cel mai important este să-i ofer clientului întreaga informație”.


În cei 23 de ani de leasing, Mihaela a construit relații de prietenie cu clienții ei. Cu unii dintre ei a pornit când fiecare avea copii mici, iar acum vorbesc împreună despre provocările adolescenților pe care îi iau acasă. IULIUS este pentru Mihaela ca a doua familie:


„Palas este a doua casă pentru mine. Nu știu cum fac, dar și în weekend ajung tot aici. Palas chiar este inima orașului pentru ieșeni și nu numai pentru ei, ci pentru oamenii din toată regiunea și chiar din Republica Moldova. Caută experiențe noi, relaxare, deconectare și senzația de lume frumoasă, abundentă. Pentru că la Palas mereu se întâmplă ceva extraordinar și cred că nu i-am dezamăgit niciodată pe ieșeni și pe ceilalți vizitatori”.


Profesional, Mihaela își dorește să aducă în continuare branduri iubite de consumatori în spațiile Palas și să transfere din tot ceea ce a învățat spre noile generații:


„Munca de prospectare este ca a călăreților lipiți cu urechea de pământ. Îmi doresc în continuare să aducem branduri mari, internaționale, dar și branduri românești de viitor. Pe de altă parte, programul nostru de internship-uri mi-a deschis apetitul pentru mentorat. Este foarte frumos și valoros să poți crește un bobocel, să-l introduci în tainele acestei activități, să-l vezi cum crește și devine tot mai bun”.


Vegetariană, pasionată de nutriție și de mâncarea mediteraneeană, Mihaela și-a descoperit și pasiunea pentru design și decorațiuni interioare, odată cu lucrările pentru casa familiei:


„Proiectul casei a fost unul frumos, intens, iar acum ne bucurăm zilnic de ce am realizat. Păcat că nu avem așa mult timp pe cât ne-am dori să-l petrecem acasă. Dar pentru că mereu îmi fac planuri noi și sunt activă, abia aștept să mă apuc de următorul proiect”.


Mihaela, îți mulțumim că ne ești alături în această călătorie încă de la început! Îți admirăm tactul și diplomația și te asigurăm că strălucirea ta personală se vede în tot ceea ce faci.


Scurtă introducere în arta vieții predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

From office, pentru că munca remote implică o doză nesănătoasă de detașare de ceea ce este realitate și interacțiune umană.

 

Vin sau bere?

Prosecco.

 

Mare sau munte?

Mare. Pentru talasoterapie, pentru sunet, briză și aer.

 

Teatru sau film?

Film, e mai dinamic.

 

Morning person sau night person?

Matinală. La zece nu mai sunt în stare să prind nici jumătate de episod dintr-un serial.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Prefer espresso, dar pentru sănătate mă bazez pe un cappuccino bun.

 

Dog person sau cat person?

Pisicile. Avem două pisici adorabile, o pisică și un motănel, ambii niște supraviețuitori în felul lor.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș face oamenii mai buni.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Italiancă, clar. Pentru stil, relaxare, frumusețe, țară.

 

Dintre toate orașele lumii, unde ai alege să trăiești?

Roma. Îmi place totul, oriunde calci este istorie, iar oamenii sunt fascinanți, cu tot cu veselia și agitația lor.




bottom of page