top of page

Mirela Alupului: Când poți ajuta, fă-o și oferă chiar mai mult decât ți s-a cerut!

Când poți ajuta, fă-o și oferă chiar mai mult decât ți s-a cerut! este deviza după care Mirela Alupului, colega noastră, își ghidează modul de a fi și care spune totul despre ea. Serioasă, proactivă, orientată mereu spre nevoile oamenilor din jurul ei, Mirela pune mare preț pe umanitate și empatie:


„Oamenii au dreptul să fie tratați egal și să li se ofere aceleași șanse și ajutor. Sunt ferm convinsă că „what goes around, comes around”. De aceea, mi-am propus să fiu mereu atentă la felul în care le răspund oamenilor, să-mi dau timp să mă calmez atunci când cineva vine către mine cu ceva ce eu consider greșit sau nepotrivit și, în final, să râmân cât se poate de diplomată și constructivă. Știu că este greu, însă oamenii au prea des tendința de a fi invazivi și egocentrici. Iar asta se întâmplă pentru că refuză să se pună în pielea altora”.


Îndemnată și de mama ei, Mirela și-a dorit de mică să urmeze Liceul Pedagogic. După o scurtă perioadă petrecută în învățământ, și-a dorit o schimbare și a devenit studenta facultății de Științe Politice:


„La Științe Politice am ajuns pentru că, la un moment dat, în liceu, am cunoscut niște tineri din diferite partide politice pentru care făceam sondaje și mi s-au părut interesanți, plini de speranțe și avânt de schimbare. Facultatea, însă, a fost dominată de cursuri de istorie și filozofie și cumva, pe parcurs, am pierdut ideea de la care plecasem”.


Astfel că, Mirela a plecat în București pentru un master în Comunicare și Relații Publice la SNSPA. În timpul masterului, s-a angajat la Orange și acolo a prins gustul pentru vânzările corporate, ceea ce a determinat-o să continue aceeași activitate și după absolvirea masterului și reîntoarcerea la Iași.


Din februarie 2008, Mirela s-a alăturat IULIUS, unde s-a ocupat, într-o primă fază, de gestionarea administrativă a documentațiilor pentru muncitorii străini, precum și de integrarea lor. La 15 ani distanță, Mirela încă iubește această parte din munca ei, la care s-au adăugat responsabilitățile de Purchasing Specialist. Practic, Mirela se ocupă de achizițiile pentru toate produsele care se cumpără la nivel de grup pentru proiectele deja dezvoltate și operaționale. Deși nu este o muncă ușoară, Mirelei îi place mult ceea ce face:


„În fiecare zi, matinală din fire, ajung prea devreme la birou. Noi, cei din departamentul de Achiziții, operăm în regim de urgență și suntem mereu sub presiunea unei piețe fluctuante. Din momentul în care încep să sune telefoanele și să curgă e-mailurile, totul devine antrenant și seamănă mult cu un vârtej. Faci atât de mult multitasking încât nu realizezi când se termină ziua”.


Fire activă, serioasă și punctuală, Mirela se simte bine în acest vârtej, chiar dacă uneori i-ar plăcea să poată delega mai mult. De la Mirela am mai reținut ceva foarte important, măsura responsabilității ei:


„Și chiar dacă am zece taskuri, fiecare dintre ele este la fel de important”.


IULIUS este pentru Mirela a doua ei casă, iar colegii pe care i-a avut de-a lungul timpului sunt cei care au inspirat-o să rămână.


De aproape zece ani, Mirela este pasionată de make-up, în acest sens pregătindu-se în cadrul unor cursuri dedicate. Îi place ca o parte din timpul liber să și-l aloce acestei pasiuni, care îi aduce multă bucurie și frumusețe în viață. Mama unei fetițe de zece ani, Mirela își dorește să fie mereu aproape de ea, să facă excursii și multe activități împreună.


Mirela, îți mulțumim pentru generozitatea ta și omul extraordinar care ești!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii IULIUS
 

Vin sau bere?

Vin rose, demidulce sau demisec.

 

Mare sau munte?

Mare. Au fost vremuri când mersul la mare era unul dintre cele mai motivante și pline de bucurie lucruri din viața mea.

 

Teatru sau film?

Film. Îmi plac serialele. Când mai prind un pic de timp, mă uit la câte un serial.

 

Morning person sau night person?

Foarte matinală. La cinci dimineața sunt deja în picioare.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Beau între 3 și 5 cafele pe zi.

 

Dog person sau cat person?

Cat person. Am un motan de 7 ani și jumătate.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

Cred ca aș reda umanitatea celor care au pierdut-o.

 

Dacă nu te-ai fi născut româncă, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Italiancă, din Roma sau Sicilia. Aș fi colindat pe straduțele mici și pline de viață.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Paris, probabil. Boem, agitat, dar și liniștit acolo unde trebuie. Pentru oameni, orice oraș din Italia.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Cu Oana Pellea. Îmi plac mult chibzuința, modestia și talentul ei.





bottom of page