top of page

Paul Suru: O carieră crescută pas cu pas în lumea retailului

Ca orice copil născut la începutul anilor ’80, Paul a crescut liber, iar cea mai mare distracție era joaca alături de alți copii din cartier, în apropierea râului Bahlui. Fotbalul a fost marea pasiune a copilăriei, pentru care, împreună cu prietenii de joacă, făcea eforturi speciale de a avea măcar aceeași culoare la tricou. Numerele se notau cu pastă de dinți, iar campionatele naționale și europene se vedeau cu mare înfrigurare. Efervescența anilor ’90 și perspectivele economice promițătoare au modelat alegerea lui Paul de a urma un liceu economic și apoi o facultate cu același profil. Paul s-a specializat în tranzacții internaționale și, mai apoi, a dobândit un master în comerț internațional.


Dornic să devină cât mai repede independent, începe să muncească încă din timpul masterului în domeniul distribuției de medicamente. După trei ani petrecuți în retailul farmaceutic și uns cu toate alifiile unui om de vânzări, decide să facă schimbarea spre retailul alimentar, în cadrul Selgros, unde rămâne pentru următorii zece ani și crește odată cu primul magazin Selgros deschis în Iași. După o lungă perioadă de acumulare, simte că și-a atins tot potențialul de creștere și întoarce o nouă foaie în cariera lui profesională prin venirea la IULIUS în 2016.


Spre deosebire de celelalte două experiențe unde s-a concentrat foarte mult pe dezvoltare și relaționare, poziția de Leasing Manager la Palas Iași i-a activat cunoștințe și aptitudini mai vechi:


“La IULIUS pot spune că m-am reconectat cu materii importante din facultate, pe care le-am aprofundat zi de zi, de la teorie juridică și până la noțiuni financiar-contabile”.


Dintre toate însă, interacțiunea cu clienții a rămas partea lui preferată, iar clienții IULIUS sunt extrem de versatili, bine informați și dornici să ajungă la o negociere corectă. În cei aproape douăzeci de ani de muncă zilnică alături de clienți din industrii diferite, Paul a colecționat nenumărate exemple și studii de caz pe care, la un moment dat, și-ar dori să le împărtășească colegilor mai tineri:


„Mi-am asumat rolul de mentor pentru noii veniți în departament atât la IULIUS, cât și în trecut, la Selgros, iar în viitor mi-ar plăcea să transmit ceea ce știu lucrând pe o bază mai structurată. Sunt atât de multe situații prin care am trecut, încât doar acestea pot constitui baza unui curs frumos, pentru că, desigur, poți învăța din teorie, însă cel mai rapid și eficient înveți din exemple concrete”.


Pentru Paul Suru, IULIUS înseamnă în primul rând oamenii IULIUS, care alcătuiesc o echipă extraordinară, extrem de dedicată, ambițioasă și profesionistă:


„IULIUS este o companie care a crescut extraordinar și care adună oameni cu experiențe și povești frumoase. Este și o companie care practică standarde profesionale foarte ridicate, de aceea comoditatea nu rezonează cu ritmul de dezvoltare al IULIUS. Să dai tot ceea ce poți este mindsetul întregii echipe, iar odată ce ai lucrat la IULIUS dobândești încrederea personală că pentru orice problemă există o soluție”.


Atunci când se gândește la toate crizele prin care trece umanitatea, singura în fața căreia rămâne sceptic și îngrijorat este criza climatică în care ne adâncim de la o zi la alta și pe care nu crede că o mai putem opri, mai ales având în vedere nivelul foarte scăzut al conștientizării globale.


Legat de natură, încă de mic, Paul a rămas un pasionat de apă:


„Pescuitul poate reprezenta o modalitate inedită de a călători și de a vizita locuri noi. Există numeroase tehnici de pescuit, care pot fi aplicate diverselor tipuri de ape. Chiar dacă merg pe o baltă privată sau pe malul unui râu de munte, cred că pescuitul poate ajuta pe oricine sa se simtă mai aproape de natură. Pescuitul îmi oferă posibilitatea de a admira peisaje minunate și să mă bucur de liniștea și pacea din natură”.


Cea mai mare captură din întreaga lui activitate de pescar a fost un crap de 7 kg. Restul timpului liber, Paul și-l dedică, împreună cu soția, celor trei copii pe care îi au împreună, două fete și un băiat, de 9, 5 și 2 ani și jumătate, împreună cu care încearcă să aibă cât mai multe activități departe de ecrane.


Paul, îți dorim cât mai multe capturi de neuitat și îți mulțumim pentru efort, pricepere și implicare!


Scurtă introducere în arta vieții predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Mai degrabă un cognac.

 

Mare sau munte?

Mare. Pentru că marea este acel fruct mult dorit la care ajungi greu și visezi mult. Îmi place marea pentru sentimentul de libertate, pentru aglomerație, pentru magia apei.

 

Teatru sau film?

Film, pentru că este mai la îndemână.Teatrul este ceva extraordinar, însă este mai greu de ajuns la el.

 

Morning person sau night person?

Matinal.

 

Cafea sau ceai?

Cafea.Espresso.

 

Dog person sau cat person?

Am avut pisici, nu am avut câine, însă dacă ar fi să fac o alegere, aș alege câinele.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș fi Omul Invizibil care ajunge să știe toate secretele.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Nu mă pot imagina altceva decât sunt.

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Îmi place cum s-a dezvoltat Iașul. Locuiesc într-un oraș care crește frumos, se modernizează, și asta este cel mai important pentru mine. Iașul are de toate: economie, istorie, natură.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Cu Mihai Bobonete. Pentru povești de viață și pescărești.




0 comentarii
bottom of page