top of page

Radu Ruscior – Nu contează numărul anilor din viața ta, ci viața din anii tăi

Când era mic, lui Radu Ruscior i-ar fi plăcut să devină veterinar, să facă bine pisicilor și cățeilor. Erau însă anii 2000, când animalele de companie nu erau atât de multe, și nici rețeaua cabinetelor veterinare atât de bine dezvoltată. Chiar dacă admis la Facultatea de Medicină Veterinară din Iași, Radu a ales pragmatic și a urmat cursurile Facultății de Industrie Alimentară din Iași.


Bursa Erasmus din Grecia a fost cea care i-a dat lui Radu o altă perspectivă asupra viitorului și interesul de a explora și alte lumi. Drumul l-a purtat în Anglia, Scoția și Țara Galilor, unde a lucrat 12 ani. A început la ferme, pentru a rămâne mai mult timp în costrucții, un domeniu care i s-a potrivit mănușă pentru că mereu a fost un tip îndemânatic. Cea mai mare parte a timpului a petrecut-o însă la Londra, un oraș greu pentru familii și pe care a decis să-l părăsească pentru România, în momentul în care a luat hotărârea de a crește o familie împreună cu soția lui.


De la britanici a învățat ceva foarte important, arta de a-ți vedea de treaba ta. Venit din cultura unde capra vecinului e încă un sport național, Radu a învățat în Anglia că mai important decât orice este să-ți faci treaba cât de bine poți, iar comparația să o faci doar cu tine însuți. Echilibrul între viața profesională și timpul liber este un alt aspect pe care l-a apreciat foarte mult în anii londonezi.


Odată întors în România, Radu s-a angajat la IULIUS unde a rămas timp de trei ani și a lucrat pentru proiectele care abia se construiau, United Business Center (UBC) 1, 2 și 3 din Timișoara. După o „escală” de un an la Tottenham, s-a întors definitiv în România și s-a stabilit la Timișoara, unde lucrează pentru IULIUS în calitate de Director Tehnic Clădiri Office. Diferit la acest job față de precedentele este abilitatea de a fi un bun colaborator, ceva ce Radu învață continuu. Îi place mult ceea ce face și se simte împlinit profesional:


„Am un job foarte dinamic, nicio zi nu seamănă una cu alta. Îmi place să sunt mereu în priză și îmi plac oamenii cu care lucrez. Este adevărat că ai nevoie de mult tact uneori, însă eu sunt genul răbdător și tolerant. Cred că ajută mult și faptul că sunt organizat, punctual și orientat spre a servi clientul”.


„Nu există nu se poate” este o lecție pe care a învățat-o la IULIUS și încearcă să o aplice, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Radu apreciază procedurile și crede că niciun lucru bun nu poate fi dus la bun sfârșit fără un plan. După toată experiența de viață în țară și în afară, Radu se simte un om împăcat cu ceea ce a realizat până acum, iar dacă ar fi să o ia de la capăt, probabil ar face aceleași alegeri.


Deși stă de mai mult în Timișoara, inima lui, dar și a fetiței lui, bat tot pentru Iași, unde ajung foarte des. Viața în Iași i se pare mult mai vibrantă și mai plină de oportunități, iar dorul de meleagurile natale este mare, recent surpinzându-se pe el însuși când a rămas în fața televizorului pentru a se uita la Zilele Iașului.


Motto-ul după care Radu se ghidează este:


«La sfârșit nu contează anii din viața ta, ci viața din anii tăi».


Radu a rămas același om bun, iubitor de pisici, câini și copii, căruia în timpul liber îi place să meșterească, să tundă iarba din curte, să se bucure de viață alături de familia lui.


Radu, îți mulțumim mult că ești parte din IULIUS, prezența ta aduce plus valoare echipei!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de Oamenii Iulius
 

Vin sau bere?

Whisky, mai degrabă.

 

Mare sau munte?

Ambele.

 

Teatru sau film?

Mai mult teatru.

 

Matinal sau nocturn?

Dacă e nevoie să fiu matinal, sunt matinal, dacă e nevoie să fiu nocturn, sunt nocturn.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, ristretto.

 

Câini sau pisici?

Ambii, dar înclin mai mult către pisici. Într-o altă viață mi-ar plăcea să fiu pisică de casă.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș face oamenii mai buni, în sensul de a fi mai umani, mai înțelegători, mai generoși. Și aș face în așa fel încât războaiele să se poarte cu sabia, nu cu tehnica de acum.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Probabil mi-ar fi plăcut să fiu grec și să am potența financiară a englezilor.

 

În ce oraș ai alege să trăiești?

În Edinburgh. Vremea scoțiană îți dă o energie aparte.

 

Cu ce persoană publică ai ieși la o bere?

Leon Dănilă.



0 comentarii
bottom of page