top of page

Silvia Bălinişteanu: Cu cât ai mai mare drag de oameni, cu atât reușita este mai mare

Silvia Bălinişteanu a fost un copil care a muncit mult, poate mult mai mult ca alți copii de aceeași vârstă. Asta și pentru că a făcut pian de mică, iar liceul ales a fost unul de Arte, iar muzica nu cere doar multă pasiune și talent, ci și enorm de mult efort. Atunci când a trebuit să-și aleagă facultatea, Silvia ar fi vrut să meargă la Psihologie, dar pentru că nu avea posibilitatea de a merge la București, a optat pentru Administrație Publică în Galați, orașul în care s-a născut și unde fuseseră repartizați părinții ei. Se imagina lucrând în cadrul Departamentului pentru Protecția Copilului, însă lucrurile s-au așezat altfel pentru ea.


În anul doi de facultate, părinții s-au întors în Oradea – orașul natal al mamei – iar Silvia a absolvit studiile acolo. Proaspăt licențiată, Silvia ajunge la Cluj-Napoca, unde, printr-o întâmplare, se angajează la Iulius Mall. După o perioadă în care a lucrat la Centru Info, directorul mall-ului vede în ea un viitor leasing manager, poziție în care este de peste 12 ani, cu o întrerupere de 18 luni, când, din motive personale, a ales un program mai flexibil. Pentru că astrele s-au realiniat într-un mod fericit, în 2021 Silvia a revenit la Iulius Mall Cluj, după acumularea unei experiențe de partea cealaltă, a clientului, un intermezzo care a învățat-o să se pună mai bine în pielea acestuia:


Pentru mine, parteneriatul și contractul trebuie să fie un win-win situation, iar rolul meu este să fiu o punte de legătură între management și partener. Atunci când pornesc într-o negociere, mai întâi îmi fac lecțiile, vreau să știu totul despre business-ul partenerului pentru a-i putea da cele mai bune sfaturi. Cel mai important pentru noi este ca viitorul client să vândă și să rămână în mall, să rămână competitiv”.


Sfatul pe care Silvia îl dă mereu colegilor este de a vorbi mereu cu clienții și de a-i suna fără motiv. Convingerea ei este că, cu cât ai mai mare drag de oameni, cu atât reușita este mai mare:


Sunați-vă clienții doar pentru a-i întreba ce fac, cum sunt, vorbiți cu ei despre vreme, despre copii sau viață! Doar așa putem crea punți de încredere și legături solide. Pandemia a semănat multă frică în mediul de business, însă dacă relația cu partenerul a fost una de calitate, aceasta continuă în ciuda contextului dificil.


De altfel, IULIUS și-a clădit o reputație impecabilă în rândul partenerilor, care au încrederea de a semna contracte pentru proiecte care vor deveni operaționale peste câțiva ani.


Dacă până nu demult Silvia ar fi spus că partea din leasing care îi place cel mai mult este negocierea, de când a preluat rolul de coordonator și-a descoperit plăcerea de a crește oameni noi în echipă:


Cred că nu întâmplător am fost atrasă de Psihologie, pentru că îmi place această responsabilitate de a avea grijă de echipa mea. Sunt ca o leoaică și îi apăr ca pe copiii mei. Îmi place să descopăr la ce sunt buni și să-i orientez exact acolo unde se simt bine și pot face performanță, pentru că fiecare om poate face anumite lucruri mai bine decât pe altele. E o mare împlinire să vezi când un om radiază și crește după ce l-ai ghidat cum trebuie”.


Silvia crede că a ajuns în acea etapă a vieții în care rolul ei este de a susține și de a da încredere, pentru că, la rândul ei, a fost descoperită și sprijinită când avea prea puțină încredere în propriile forțe. Obiectivul Silviei în perioada imediat următoare este de a crește o echipă matură, independentă și implicată.


Vine la mall cu același entuziasm ca în primii ani și nicio zi nu este fără pantofi cu toc cui:


Dacă mă descalți de stiletto, jur că nu știu să merg, mă împiedic. Mall-ul are forța asta de a te face să te simți bine. Îmi place efervescența, îmi place să văd oameni bucuroși, pentru că oamenii când vin la mall au freamătul acela fericit”.


Îi place că este printre seniorii de la IULIUS și că mai sunt și alți colegi din generația ei, însă are mare încredere și în noua generație, care, chiar dacă mai puțin statornică și responsabilă, are înțelegerea noii lumi în care trăim și mijloacele pentru a o face mai bună.


Silvia se definește simplu:


Sunt un om conștiincios, empatic, cu foarte mare drag de oameni, muzică, copii, căței şi gastronomie”.


Iar dragul acesta de oameni, de bun și de frumos, Silvia l-a împletit foarte armonios și cu pasiunea pentru gătit, pe care a transmis-o și fetelor ei. O mare pasiune a Silviei este de a organiza mese pentru grupul ei de prieteni și familie:


Îmi place să caut, să asociez, să găsesc teme culinare și să impresionez. Sunt însă o regină a improvizațiilor, mare parte din rețetele pe care le fac sunt din joaca cu ingredientele, fără să urmez pași stricți. Prietenele mele râd mereu de mine și spun că sunt în stare să organizez o masă cu trei ingrediente din frigider”.


Deși nu a mai cântat de ceva vreme la pian, iar pianina stă de prea mult timp nefolosită, pe lista de priorități s-a așezat și reîntoarcerea la obiceiul de a cânta. Ascultă, însă, multă muzică și adoră să facă drumuri lungi cu maşina, iar timpul cu familia și fetele ei, Raisa şi Carla, este cel mai prețios din lume.


Silvia, îți mulțumim pentru omul care ești, pentru profesionistul și mentorul care aduce oamenii împreună!


Scurtă introducere în arta vieții predată de Oamenii Iulius
 

Teatru sau film?

Film și operă.

 

Matinală sau nocturnă?

Matinală, dintotdeauna.

 

Cafea sau ceai?

Cafea, la filtru sau la ibric, una pe zi, dimineața.

 

Câini sau pisici?

Câini. Sunt suflete care înțeleg totul.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș face două lucruri: oamenii mai curajoși sa își urmeze sufletul, și aș face să dispară durerea copiilor și a bătrânilor.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Mi-ar fi plăcut să trăiesc în Italia. Ador țara asta, oamenii ei, locurile, mâncarea, moda, totul!

 

Dintre toate orașele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Roma si o regiune tot din Italia- TOSCANA

 

Piesa vestimentară favorită?

Rochia şi stiletto.

 

Vin sau bere?

Vinul roșu, sec.



bottom of page