top of page

Ștefan Roman – Când faci ce îți place, nu lucrezi o zi în viața ta

Încă de la prima interacțiune, Ștefan emană aerul unei persoane sigure de sine, în deplin control pe ceea ce are de zis și de făcut. Deși părinții l-ar fi vrut medic, Ștefan a ales Facultatea de Drept, iar rigorile și cunoașterea legii și-au pus amprenta pe modul în care își exersează astăzi profesia.


După terminarea facultății, Ștefan a ales să acumuleze experiență într-o mare corporație de telecomunicații, unde și-a petrecut următorii zece ani și în care a urcat din treaptă în treaptă în departamentul de vânzări. Atunci când a simțit nevoia unei schimbări, a căutat o companie tânără, dinamică, unde să simtă că poate face o diferență. Astfel, de nouă ani, Ștefan este Leasing Manager la Iulius Mall Cluj-Napoca, o companie în care și-a găsit liniștea și la care îi place mixul între efervescența unei companii în expansiune, flexibilitatea deciziilor dar și rigoarea corporatistă a procedurilor.


„Când mă gândesc la rolul pe care îl joc în arhitectura companiei, mă simt ca un liant între chiriașii noștri și IULIUS. Sunt, pe de o parte, consultantul pe care clientul se poate sprijini oricând și care îl ajută să beneficieze de toată infrastructura de care are nevoie iar, pe de altă parte, sunt cel care negociază un contract care să fie mulțumitor pentru toate părțile. Pentru asta, ai nevoie de multă diplomație, intuiție, cunoaștere a comportamentului uman și de multă răbdare. Este un job care îmi place, iar faptul că situațiile cu care interacționez sunt diferite face ca totul să fie mai provocator. Atunci când faci ce îți place, nu lucrezi o zi în viața ta”.


Pentru Ștefan, un bun vânzător nu este doar cel care este în stare să vândă orice și în orice condiții, ci și cel care este un consultant și un partener pentru client:


Am încercat tot timpul în partea de vânzări să fie toată lumea mulțumită, să existe o relație de win-win. Prefer să știu că dau de la început toate informațiile de care are nevoie clientul meu și care îl pot ajuta în luarea unei decizii. Pentru mine capitalul de încredere câștigat este esențial pentru felul în care decurge negocierea”.


Comunicarea între echipele IULIUS este un alt aspect care îi place mult lui Ștefan:


„Lucrez într-o echipă cu multă experiență, fiecare membru din departamentul meu având vechime în companie. Interacționăm mult și cu colegii din alte centre comerciale, alături de care gândim proiecte ambițioase și cu toții împrumutăm din know-how-ul celuilalt. Discutăm cu operatori internaționali, ceea ce plasează toate negocierile într-un registru complex și sofisticat”.


Ajuns în pragul maturității sale profesionale, Ștefan își vede cariera continuând în cadrul gupului IULIUS, lucrând pentru proiecte noi, ambițioase ale companiei, așa cum a fost și proiectul de extindere de la Timișoara pentru care a lucrat timp de un an, o perioadă interesantă și cu multe provocări.


Comunicativitatea, adaptabilitatea, încrederea, responsabilitatea sunt calitățile, care l-au ajutat pe Ștefan să facă alegerile corecte pe parcursul vieții sale profesionale. Dacă ar lua-o de la început sau dacă ar avea în fața sa un tânăr debutant, Ștefan l-ar sfătui să fie foarte atent la tot ceea ce se întâmplă în companie, să interiorizeze modele și moduri de lucru, să fie deschis la orice feedback primit.


Ștefan este tatăl a doi băieți de 5 și 13 ani, alături de care îi place să petreacă o mare parte a timpului liber. Împreună fac lungi ieșiri în natură, iar concediile la mare și la munte le redau energia și starea de bine. Pentru Ștefan, viitorul arată bine, chiar dacă crizele par să se înmulțească și să se suprapună:


„Tot ceea ce este nou vine cu o mare doză de incertitudine și lipsă de confort, dar și cu multe lucruri valoroase. În ciuda schimbărilor în comportamentul de cumpărare, cred că oamenii vor simți în continuare nevoia să aibă în viața lor spații în care să interacționeze, să se distreze sau să cumpere”.


Ștefan, apreciem foarte mult stilul tău echilibrat și diplomat de a face lucrurile și îți mulțumim pentru profesionalism și implicare!


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIULIUS
 

Work from home sau work from office?

Mixt. Pentru că activitatea noastră presupune interacțiune cu clienții, iar ei au nevoie să li se prezinte proiectele și spațiile, astfel că este necesar să fim prezenți și la birou.

 

Vin sau bere?

Bere.

 

Mare sau munte?

Ambele. Muntele pentru activitățile din proximitate. Marea pentru concedii.

 

Teatru sau film?

Film.

 

Matinal sau nocturn?

Matinal. Reușesc să fac mult mai multe când mă trezesc de dimineață.

 

Cafea sau ceai?

Cafea. Cu mult lapte. De fapt, lapte cu cafea.

 

Dog person sau cat person?

Cu siguranță dog.

 

Dacă ți s-ar da o super putere ce ai face cu ea?

Aș găsi o magie care să-i facă pe oameni mai toleranți.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea să revii mereu

„Psihologia persuasiunii” a lui Robert Cialdini și romanele lui Sven Hassel.

 

Dacă nu te-ai fi născut român, ce altă naționalitate ai fi vrut să ai?

Poate italian, pentru că sunt volubili și apropiați de noi.

 

Care crezi ca este cel mai influent om din lume?

Elon Musk.

 

Dintre toate orșsele lumii, care ți se pare cel mai entuziasmant?

Tokyo este un oraș extraodinar. Eu, însă nu aș da Clujul pe alt oraș.



bottom of page