top of page

Cristina Dogaru - Un om pentru care empatia nu este doar o stare, ci o experiență

Cristina Dogaru, Directorul HR IULIUS, s-a alăturat companiei în urmă cu aproape 20 de ani, iar de atunci crește împreună cu managementul companiei o echipă de oameni profesioniști, implicați, aplecați spre inovație și găsirea de soluții. Colegii o descriu prin cuvinte precum calm și bunătate, trăsături specifice celor din Ardeal, regiune în care își are rădăcinile. De altfel, este persoana pe care majoritatea oamenilor IULIUS o asociază cu începutul lor de drum în companie, pentru că este cea care îți spune pe îndelete de ce ești acolo și te ajută să-ți proiectezi viitorul.


Cristina este o mamă mândră de fiica ei, în jurul căreia a gravitat toată atenția sa.

„Andreea este cea mai mare realizare a mea. A fost un copil care m-a forțat să-mi păstrez spiritul tânăr și alături de care am o relație foarte specială, apropiată. Anul acesta s-a căsătorit și a fost un eveniment care mi-a adus multă emoție și bucurie. Darul ei de recunoștință a fost un city break doar pentru noi două, o experință care mi-a rămas întipărită în suflet”.


Latura maternă își pune amprenta și la job. Practic, Cristina este „ca o mamă” pentru mulți angajați, fiind persona care le ascultă problemele și alături de care găsesc soluții, uneori, chiar și în aspecte personale. Este omul de la care primești un cuvânt bun și încurajări, acel „sfat” pe care vrei să-l asculți.


„Îmi doresc să îi ajut pe toți colegii mei, oricând îmi cer sfatul. Empatizez foarte mult cu persoanele din jurul meu, iar colegii îmi sunt cu toții foarte apropiați. Nu este o povară să îi ascult și încerc să ajut cum și cât pot de mult. Pe mulți i-am văzut transformându-se și este o mare satisfacție să îi vezi cum dintre tineri mai mult sau mai puțin timizi se nasc profesioniști curajoși, reprezentativi nu doar pentru compania noastră, ci pentru întreaga industrie. Eu sunt unul dintre ei, pentru că simt că IULIUS este locul în care am crescut din toate punctele de vedere și unde mi-am găsit maturitatea profesională”.


Pentru că tot ce i se întâmplă peste zi își pune amprenta asupra ei, deconectarea și-o găsește în familie, încercând o rețetă nouă, citind o carte bună sau stând în tihnă pe terasa din grădină.


Fire energică, pozitivă și comunicativă, Cristina este genul de om care la o nouă idee, oricât de out of the box ar părea, răspunde cu: „Da, analizăm și sigur găsim o soluție”. Este mereu conectată la ce se întâmplă în HR, un domeniu extrem de dinamic și cu evoluții deseori impredictibile, care țin de contextul macro. Aici, intervine rolul managerului de HR, căruia îi revine misiunea de a crește și ține echipa unită în orice provocări. Misiune dificilă, dar care pentru Cristina reprezintă un scop ce o leagă de jobul său.


„Nu o să vă vorbesc depre viziune, valori și cultură organizațională. Dacă am învățat ceva din experiența de 19 ani în resurse umane, indiferent de ramura în care activam, este faptul că cel mai important este să asculți oamenii, cu adevărat. De cele mai multe ori, așa găsești soluții, așa reușești să-i motivezi să facă performanță și, foarte important, așa îi ții aproape. Într-o companie real estate de calibrul IULIUS, care are foarte multe activități integrate și departamente specializate pe servicii variate, este o provocare să te pliezi din punct de vedere al resurselor umane pe profilul lor. Tocmai această diversitate face însă echipa specială, iar ceea ce facem noi este să găsim rețeta pentru a le oferi cadrul de care au nevoie să performeze. Și cred că IULIUS este o echipă de specialiști de top, iar asta se vede prin tot ceea ce facem zilnic”.


Dacă o întâlnești pe Cristina după program, probabil ascultă în căști podcasturi de specialitate și de dezvoltare personală, pe care nu ezită să le transmită și celorlalți din echipă. Este modul său preferat de a descoperi elemente complexe ce conduc la progres, atât plan personal, cât și profesional. Așa au luat naștere multe inițiative interne, evident, corelate cu ceea ce managementul își dorește pentru motivarea angajaților, de la programe de internship și traininguri, până la employer branding și sisteme de recompensare.


Care este cea mai mare provocare în prezent? Generația Z, spune Cristina, care crede că „armonizarea diferitelor generații ce se întâlnesc în același birou este o discuție serioasă, nu doar în prezent, ci și pentru viitor. Recunosc că și pentru mine este o provocare să înțeleg cât mai bine tânăra generație, cei care vor prelua ștafeta pe diferite poziții cheie și competențe, stilul de viață, viziunea asupra muncii și prioritățile lor prezente și eventualele puncte de reper pe care le au pentru viitor”.


Cu optimism, Cristina este recunoscătoare că familia ei și întreaga echipă a traversat cu bine dificultățile din ultima perioadă, iar pentru 2022 își dorește normalitate în viața tuturor: „Le urez colegilor să aibă sărbători fericite, să se bucure de familiile lor și să prețuiască clipele acestea în care îi avem pe cei dragi aproape. Îi felicit pentru toată pasiunea și tenacitatea cu care au parcurs încă un an dificil, din care am învățat multe lecții și sper la un an 2022 mai liniștit, în care să-și găsească cu toții sursa de inspirație și motivare, cu reușite pe plan profesional și împliniri personale”.


Cristina, îți mulțumim pentru fiecare pas înainte pe care ne motivezi să-l facem și pentru cuvintele de suflet spuse în sesiuni de „terapie personală”! Ești unul dintre #OameniiIulius care ne fac mândri și a căror contribuție la dezvoltarea companiei trece dincolo de latura profesională.


Scurtă introducere în arta vieții, predată de #OameniiIulius
 

Work from home sau work from office?

Work from office, pentru că lucrez bine în echipă.

 

Vin sau bere?

Vin rose.

 

Mare sau munte?

Mare, îmi place căldura.

 

Morning person sau night person?

Matinală, atunci mi se aștern ideile.

 

Cafea sau ceai?

Cafea neagră.

 

Dacă ți s-ar da o super putere, ce ai face cu ea?

O astfel de putere ar trebui folosită în scopuri umanitare. Cred că aș pune stop conflictelor care duc la drame în viețile oamenilor.

 

Alege o culoare și spune de ce?

Albastru, pentru că reprezintă libertate, speranță și o asociez cu cerul și marea.

 

Ultima carte citită sau cartea la care ai vrea sa revii mereu

„Pământul făgăduinței” (Barack Obama), iar cartea la care doresc să revin este „Valurile” (Virginia Woolf).

 

Dintre toate orasele lumii, în care ți-ar plăcea să trăiești?

Viena

 

Sfatul primit de care chiar ții cont? Cine ți l-a dat?

Să fiu corectă în relațiile interumane și să gândesc pozitiv. Este sfatul părinților și le mulțumesc pentru asta.

 

O persoană pe care o admiri și cu care ai vrea să stai la o cafea/ceai sau bere?

Nadia Comăneci

 

Care este obiectul tău favorit?

Fotoliul în care mă relaxez după serviciu.

 

Dar piesa vestimentară?

Ținuta office
0 comentarii

コメント


bottom of page